Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σποράδες Στη ΔΟΥ οι οφειλές νερού της ΔΕΥΑ Σκιάθου


Στη ΔΟΥ οι οφειλές νερούΣε δραστικά μέτρα προχωρούν άμεσα οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ Σκιάθου, προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές τρίτων προς την εταιρία, οι οποίες υπολογίζονται συνολικά σε 250.000 ευρώ περίπου. Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί στους μεγαλοοφειλέτες διορία έως το τέλος Μαρτίου για τη διευθέτηση των οφειλών τους, καθώς στην συνέχεια θα γίνει κοινοποίηση των συγκεκριμένων οφειλών, στην αρμόδια ΔΟΥ.
Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα χρεωθεί ο λογαριασμός των οφειλετών με χρέη προς το δημόσιο, θα κληθούν να καταβάλουν στην Εφορία το ποσό που οφείλουν στην ΔΕΥΑΣ και στη συνέχεια η ΔΟΥ θα το πιστοποιήσει στην αντίστοιχη εταιρία. Στην προκειμένη περίπτωση θα ισχύσει ότι προβλέπει ο νόμος για τα χρέη προς το δημόσιο, ενώ ενεργοποιούνται παράλληλα οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων (ΚΕΔΕ), που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προαναγγελία πλειστηριασμού και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

«Ως πρόεδρος είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ απόλυτα την Ελληνική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία όλων των ΔΕΥΑ, διότι έχω εξαντλήσει μέσα στην τριετία, παρατάσεις, ειδοποιήσεις, έγγραφες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις μέσω των λογαριασμών, στους οφειλέτες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου, Χρήστος Μασσούρος. Όπως εξηγεί παράλληλα ο ίδιος «οφειλές άνω των 1.000 ευρώ που δεν έχουν εξοφληθεί, ούτε έχουν προσέλθει για διακανονισμό οι οφειλέτες, είμαστε υποχρεωμένοι να τις κοινοποιήσουμε στη ΔΟΥ».
Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη κινηθεί νομικές διαδικασίας από την ΔΕΥΑΣ κατά μεγαλοοφειλετών, προκειμένου να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της εταιρίας, τα οποία «είναι αναγκαία για την εκτέλεση έργων, την συντήρηση του δικτύου και την υλοποίηση έργων υποδομής» επισημαίνει ο κ. Μασούρος.
Στο μεταξύ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε η επανασύνδεση υδρομέτρων, που είχαν διακοπεί λόγω οφειλής, μετά από διακανονισμό, ενώ μέχρι πρότινος, αναγκαία προϋπόθεση για την επανασύνδεση του υδρομέτρου, ήταν η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού. Όπως επισημαίνει, πάντως, ο κ. Μασούρος, δεν έχουν γίνει πολλές διακοπές υδρομέτρων στο νησί, διότι οι καταναλωτές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, φροντίζουν έγκαιρα για την αποπληρωμή των τιμολογίων ύδρευσης, είτε προβαίνουν σε διακανονισμό για την αποπληρωμή του ποσού που τους αναλογεί βάση τιμολογίου, ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΥΑΣ.
Στο μεταξύ, υπάρχουν έτοιμες, ολοκληρωμένες μελέτες για έργα τα οποία έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και οι επικεφαλής της ΔΕΥΑΣ ευελπιστούν ότι θα δημοπρατηθούν πριν από το καλοκαίρι του 2014. Βασικά προγραμματιζόμενα έργα είναι η αντικατάσταση του παλιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, τα έργα αποχέτευσης, οι αναβαθμίσεις των βιολογικών κλπ. Ο προϋπολογισμός του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην χώρα της Σκιάθου, ειδικότερα, ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχουν κατατεθεί και εγκριθεί όλες οι σχετικές μελέτες και εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger