Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται οι Εγγλέζοι! Εντυπωσιακές οι κρατήσεις για την Σκόπελο έχουν ξετρελάθει με το νησί μας χιλιάδες κρατήσεις


Σύμφωνα με την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων της Μ. Βρετανίας,το 2014 θα είναι η χρονιά της επιστροφής των Αγγλων τουριστών  στην Ελλάδα. Ηδη οι κρατήσεις για τις διακοπές του 2014 για την Ελλάδα έχουν αγγίξει το 36% , με αποτέλεσμα η χώρα μας, να έρχεται τρίτη σε προτίμηση  μετά τη Ν. Αφρική και την Αυστραλία.

Η Ενωση έχει 1200 μέλη, κατά την περασμένη χρονιά είχε κύκλο εργασιών περίπου 37 δισ. ευρώ και ήδη έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στους 12 δημοφιλέστερους και αναδυόμενους προορισμούς που προτείνουν στους Βρετανούς πελάτες τους.
Οπως αναφέρει η έκθεση της Ενωσης, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε δραστική μείωση των τιμών σε μπαρ και εστιατόρια, με συνέπεια να είναι ένας οικονομικά προσιτός τουριστικός προορισμός.
Για τη βρετανική αγορά οι αγαπημένοι τόποι εξακολουθούν να είναι η Σκόπελος
Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνουν νησιά όπως:  Αλόννησος και Σκόπελο που μέχρι τώρα δεν βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών τους. Η τάση, πάντως, της βρετανικής κοινωνίας έτσι όπως περιγράφεται στην έκθεση είναι να επισκεφθούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Τυνησία κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger