Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

4η δίκη ΣΠΦ - 10η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.6.13


Με τον πολιτικό κρατούμενο Κ. Σακκά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας να διανύει την 23η ημέρα απεργία πείνας, δεν ήταν δυνατόν να γίνει και η σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου, με πρόεδρο τον Γ. Μιχολιά. Μετά την ανάγνωση του καθιερωμένου αποσιολόγιου κατηγορούμενων και συνηγόρων, η συνήγορος του Κ. Σακκά Μ. Δαλιάνη υπέβαλε αίτημα διακοπής, γιατί ενώ ο Κ. Σακκάς θέλει να παραστεί, αδυνατεί να το κάνει για λόγους που δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας Γρ. Βαβέτσης ρώτησε τι θα γίνει αν μετά το οκταήμερο ο Κ. Σακκάς δε θα μπορεί να παραστεί και αν θα τον εκπροσωπεί η συνήγορος. Οπως ήταν φυσικό, η συνήγορος απάντησε, ότι εκείνο που μπορεί να πει είναι τι θα γίνει το οκταήμερο. Αν ο Κ. Σακκάς δε θα μπορεί να παραστεί και δε θα θελήσει να τον εκπροσωπώ, τότε εσείς έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε σε διορισμό συνηγόρου, κατέληξε.

Ο εισαγγελέας δέχτηκε το αίτημα της συνηγόρου και πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει την Πέμπτη 9 Ιούλη, πρόταση που δέχτηκε το τρομοδικείο.

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται την ανυπαρξία του κ. Μανιτάκη»

Σχολιάζοντας την παραδοχή του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι θα πρέπει να υπάρξει «νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων» πριν προχωρήσει το πρόγραμμα με τις διαθεσιμότητες, η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

« Ο κ. Μητσοτάκης έμμεσα παραδέχτηκε ότι το έργο του κ. Μανιτάκη σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ήταν παντελώς ανύπαρκτο. Αυτό είναι και το σκεπτικό βάσει του οποίου ζητά από την Τρόικα κατεπειγόντως να του δώσει πίστωση χρόνου.

Τα καλά νέα! Τέτοια ντουζένια ούτε στα πιο έκφυλα όνειρά μας! Αφού εκείνο το παλληκάρι τού Σκάι, με το μαρκούτσι στο χέρι, κόντεψε να λιποθυμίσει από την συγκίνηση...

Α ν κάποιος δεν διαθέτει έστω ένα κουκούτσι καλής ποιότητας μυαλό, είναι σίγουρο πως σήμερα αισθάνεται ευτυχής με όσα είδε και άκουσε στα τελευταία δελτία ειδήσεων και με όσα διάβασε στις φυλλάδες τής παραπληροφόρησης ("ενημέρωσης", κατά την αστική τάξη). Πράγματι, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει εξαπολυθεί καταιγισμός "καλών" ειδήσεων, ο οποίος δημιουργεί -εκουσίως ή ακουσίως- συνειρμούς με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Λες και μόλις έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Βαγγέλας, πήρε φόρα η ανάπτυξη και δεν ξέρει από πού να πρωτοχυμήξει! Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ, πάνω σε ζάππινγκ, στάθηκα στον Σκάι λιγώτερο από 5 λεπτά και, από την ευφορία που ένοιωσα, κόντεψα να πάθω ρεύση ο άνθρωπος! Αφού μη σας πω ότι κάπου ένοιωσα άσχημα με...
τόσα που έχω σούρει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθύ προσωπικά...

Θάνατος επιβάτη τουριστικού σκάφους στηΧθες το πρωί, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΥΜΗ» Ν.Ρ. 45, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση ενός (01) μιλίου από τον λιμένα Σύμης, ότι 61χρονος αλλοδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Με τον κατάπλου του «ΣΥΜΗ», ο 61χρονος μη έχοντας τις αισθήσεις του, συνοδεία δύο ιατρών καθώς και στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Ιατρείο Σύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Eλλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς!

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ

ΤΗ ΒΑΡΕΣΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria 
ZETA-MAKRI-ROZ
Όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή τι μετράει περισσότερο σε μια γυναίκα πολιτικό η νέα υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή έδωσε μια απάντηση... ό,τι να΄ ναι!
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Οι γυναίκες προσεγγίζονται με ένα διαφορετικό τρόπο όταν είναι στην πολιτική. Εχει σημασία τι θα φορέσουν, το μαλλί τους και μετά άλλα πράγματα. Οταν κάποιος έχει δημόσια παρουσία, θα γίνουν κάποια σχόλια. Ας αποδείξουν με το έργο τους όσοι μπορούν να αποδείξουν»...

Βενιζέλος: Το «όνειδος» της επαρμένης κακουργίας

Στον Βενιζέλο η δωσίλογη κακουργία και το γλοιώδες ψεύδος παίρνουν μορφές παράκρουσης και νοσηρής έπαρσης: «Επενδύονται», δηλαδή, με την αλαζονεία της μπουρδολογίας του και με εκείνη την αχαλίνωτη και διαστροφική αυθάδεια της ομηρικής του αυτοϊκανοποίησης…
Γράφαμε, μεταξύ άλλων, το Σεπτέμβριο του 2011, στο άρθρο μας, «Βενιζέλος: Ο Μητσοτάκης ωχριά μπροστά του»:
«Όταν ανέλαβε την ηγεσία της Οικονομίας ο Βενιζέλος είχαμε επισημάνει: “Με τσάρο το Βενιζέλο θα ζήσουμε τις αχαλίνωτες ταχυδακτυλουργικές σοφιστείες και την αυθάδεια της ψευτιάς περιτυλιγμένη με τις γνωστές δικηγορίστικες φλυαρίες του ανδρός”.
Όλο αυτό το διάστημα ο Βενιζέλος ξεπέρασε κάθε...

Αναληψη Ευθύνης - Εμπρησμός δικαστήριο Φλώρινας

Επισκευτήκαμε τη Φλώρινα και επιτεθήκαμε με εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο απο γκαζάκια και εύφλεκτο μίγμα στο δηκαστήριο της πόλης τα ξημερώματα 25/6. Στο συγκεκριμένο μπουρδέλο είχαν οδηγηθεί οι αναρχικοί σύντροφοι Φοίβος Χαρίσης και Αργύρης Ντάλιος, μετά απο προσαγωγή τους στην ευρύτερη περιοχή, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας.
-Το χτύπημα μας ήταν μια μικρή απάντηση στο ξυλοδαρμό του συντρόφου Φ.Χαρίση στο Εφετείο Αθηνών την Πέμπτη 13/6 απο τα σκυλιά με τις στολές. Μια κίνηση επίθεσης και αλληλεγγύης που απλά πλαισιώνει την άμεση απάντηση των ίδιων των συντρόφων με την επιστροφή τους στη φυλακή, με ότι μέσα είχαν εύκαιρα επιτέθηκαν σ’ αυτούς τους υπανθρώπους δείχνοντας οτι δεν σκύβουν το κεφάλι σε κανένα καριόλη και τις οπέξεις του.
-Η επίθεση μας είναι επίσης μια κίνηση αλληλεγγύης και ενίσχυσης του αγώνα του αναρχικού Κώστα Σακκά, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας απο τις 4/6 απαιτώντας τη λήξη της εκδικιτικής (και νομικά πραξικοπιματικής) προφυλάκισής του -3η στη σειρά. Αυτή τη στιγμή ο σύντροφος βρίσκεται στο Γ.Κ.Νίκαιας με ιδιαίτερα επιβαρυμένη την υγεία του. Δεν έχουμε σκοπό να επικαλεστόυμε τις νομικές διατάξεις του εχθρού για να δικαιώσουμε τον αγώνα του, αλλά να καταδείξουμε το γεγονός οτι αυτοί που κυνηγάνε “εστίε ανομίας” είναι οι ίδιοι που κουρελιάζουν τους νόμους και τα συντάγματά τους για να εκδικηθούν όσους επέλεξαν επιθετική στάση απέναντί τους.
Το δικαστικό σύμπλεγμα, οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές και τιμωροί των “κακών” και ”παράνομων” της κοινωνίας, αυτοί που στοιβάζουν ανθρώπινες ψυχές στα κολαστήρια που ονομάζου Καταστήματα Κράτησης, αυτοί που εκδικούνται αγωνιστές κι επαναστάτες είναι ο βασικός μηχανισμός εγγύησης της Κοινωνικής Ειρήνης. Όσοι σκέφτονται, πράττουν και ζουν έξω απο το νομικό και ηθικό πλαίσιο της κοινωνίας-φυλακής τιμωρούνται με εγκλησμό και φυσική και συναισθηματική απομόνωση.μέσα στα τσιμεντένια κλουβιά της δημοκρατίας όμως, δεν έχει σβηστεί ολοκληρωτικά η ζωή, υπάρχουν κραυγές αντίδρασης στην νεκρική σιωπή και πεισματικοί αγώνες απο αγωνιστές (πολιτικοί/ποινικοί) που δεν παζαρεύουν την αξιοπρέπειά τους.
Η αστική δικαιοσύνη ήταν και θα είναι στόχος των αναρχικών και όσων επιλέγουν να επιτεθούν στο υπάρχον σύστημα υποδούλωσης. Εκμετάλευσης και αδικίας.
“Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιοι άνθρωποι πίσω απ’ αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργατικών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω απο το όπιο της φτώχιας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντάς τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανηστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυρσικροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης...”
Κ.Σακκάς
Για μας είναι ξεκάθαρο πως το μόνο που εξυπηρετεί η αστική δικαιοσύνη είναι τα συμφαίροντα Κράτους και Κεφαλαίου. Ο αγώνας για την απελευθέρωση απο τα δεσμά της σύγχρονης κοινωνίας, ο αγώνας για την Αναρχία είναι ξεκάθαρο οτι θα περάσει πάνω απο τα κεφάλια των μπάτσων, των δικαστών και των εισαγγελέων, πάνω απο τα κεφάλια των διευθηντών των φυλακών, των ανθρωποφυλάκων και των φασιστών. Πάνω απο τα κεφάλια των εχσθρών της ελευθερίας.
Πίσω ρουφιάνοι – Εμπρός σύντροφοι

Συγκέντρωση ναυτεργατών στο λιμάνι

Η ομιλία του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της τρόικας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συνεχίζει την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων κερδοφόρων και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό επισπεύδει το ξεπούλημα των λιμανιών μας και την πλήρη προέλαση της COSCO ανοίγοντας κατ’ αρχήν τις πύλες του ΟΛΠ και του ΟΛΘ στον κινέζικο κρατικό κολοσσό.

Σποράδες αφουγκράζονται την κρίση στον τουρισμό η τοπική αυτοδιοίκηση και έχουμε στην Σκιάθο Μείωση 50% για έξι παραλίες

Μείωση 50% για έξι παραλίες    Μειωμένες κατά 50% θα είναι οι τιμές εκκίνησης σε έξι συνολικά παραλίες της Σκιάθου, για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον στις δύο προηγούμενες δημοπρασίες. Η τρίτη κατά σειρά δημοπρασία αναμένεται να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι δύο προηγούμενες κηρύχτηκαν άγονες. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου θα μειωθούν κατά το ήμισυ οι τιμές εκκίνησης για τις συγκεκριμένες παραλίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκμίσθωσή τους.
            Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή,  οι τιμές εκκίνησης στον διαγωνισμό για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων διαμορφώνονται ως εξής: στο νησάκι Άρκος η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 500 ευρώ, έναντι των 1.500 που είχε οριστεί αρχικά. Στην παραλία Κουτσερή, αντί των 4.400 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά, η τιμή εκκίνησης μειώνεται σε 2.200 ευρώ, στον Τσουγκριά, πρώτο πόστο, η αρχική τιμή των 4.000 ευρώ μειώνεται κάτω από το ήμισυ, ενώ στον Τσουγκριά - Λαλαριάς από 700 ευρώ, η τιμή εκκίνησης μειώθηκε σε 300 ευρώ.
            Παράλληλα στην Αγία Παρασκευή στο χώρο που θα δημοπρατηθεί και αφορά στην εγκατάσταση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, η τιμή εκκίνησης ήταν 2.500 ευρώ, ενώ στην τρίτη κατά σειρά δημοπρασία, μειώνεται στα 1.250 ευρώ.

Από την Σκόπελο κυρία πετυχημένη υπουργό τώρα τι έχετε να μας πείτε ε αι σιχτίρ με τα παραμυθία σας...


Λιγότεροι τουρίστες το πρώτο 4μηνο του 2013

alt
Πτωτική πορεία, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες, κατά 1,5%, είχε η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, μειώθηκαν οι επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ αυξήθηκαν οι τουρίστες από άλλες χώρες. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2013 έφθασε το 1,581 εκατομμύρια, έναντι 1,604 εκατομμυρίων το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Η τουριστική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ μειώθηκε κατά 8,7%, ενώ οι αφίξεις από άλλες χώρες αυξήθηκε κατά 8,7%.
Οι εισπράξεις στον τομέα του τουρισμού κατέγραψαν πτώση κατά 7,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ κατά 21,7%, στα 349 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός των «27» διαμορφώθηκαν στα 333 εκατ. ευρώ το διάστημα από Ιανουάριο έως και Απρίλιο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Αγωγή στον Καρατζαφέρη από βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Aγωγή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε εναντίον του Γιώργου Καρατζαφέρη η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
 
Η υπόθεση αφορά διαδοχικές επιθέσεις που δέχτηκε η βουλευτής Μαγνησίας από τον Γιώργο Καρατζαφέρη μέσω του τηλεοπτικού σταθμού του (ΑΡΤ) μετά από αποκαλύψεις που έκανε η ίδια στη Βουλή για την υπόγεια εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων του τέως βουλευτή από την ΝΔ.
 
Μετά την κατάθεση της αγωγής η κ Χρυσοβελώνη δήλωσε:

Άδοξο τo τέλος για Λιάγκα και Σκορδά

Πρόκειται σίγουρα για μία… παγκόσμια πρωτοτυπία, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί και στο τηλεοπτικό τοπίο.

Το ότι όμως, μία από τις πιο επιτυχημένες και αυτή τη σεζόν εκπομπές έχουν… ξεσπιτωθεί προκειμένου να ολοκληρώσουν την πορεία τους και τις υποχρεώσεις τους στους χορηγούς τους, αποτελεί αν μη τι άλλο παράξενο γεγονός. Ο λόγος για το «Πρωινό Mou» με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά που γυρίζει από χτήμα σε πάρκο, μέχρι να ρίξει τίτλους τέλους για τη φετινή σεζόν!

Αν και η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA ήταν να ρίξει τίτλους τέλους την Παρασκευή 7 Ιουνίου πήρε παράταση προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που είχε η εκπομπή απέναντι στους χορηγούς και οι οποίες δεν είναι πραγματοποιηθεί λόγω των απεργιών που είχαν γίνει. Οι εργαζόμενοι τεχνικοί όμως, παραμένοντας απλήρωτοι από την εταιρεία παραγωγής, αποφάσισαν να κατεβάσουν τις κάμερες με αποτέλεσμα τα στελέχη του MEGA να αποφασίσουν να βγάλουν την εκπομπή… περιοδεία! Μία μέρα σε χτήμα, μία δυο μέρες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ώστε να βγει η βδομάδα και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους κυρίως απέναντι στους χορηγούς.

Δεν πάμε καλά και δεύτερη αυτοκτονία στην Θεσσαλία σήμερα.Αυτοκτόνησε 41χρονος στη Λάρισα


Τέλος στη ζωή του με «βουτιά» στο κενό έβαλε σήμερα το πρωί ένας άνδρας στη Λάρισα.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, ένας άνδρας 41 ετών έπεσε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Καραολή Δημητρίου στη Νεάπολη Λάρισας.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η πράξη

Ακόμη κι ο Δευκαλίωνας σηκώνει ψηλά τα χέρια!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Αφού υπενθυμίσουμε στους «φίλους» δεξιούς τον τίτλο του χθεσινού Δευκαλίωνα «Ο Βενιζέλος στην Κυβέρνηση-Η Δεξιά στην Εξουσία» θα τους πούμε το εξής: Δεν πρέπει να στέκονται στα ονόματα και τα σύμβολα. Θα πρέπει να στέκονται στην ουσία της πολιτικής κι αυτή είναι μία και μοναδική.
Ο κ. Ε. Βενιζέλος είναι ο άγρυπνος φύλακας και φρουρός του μνημονίου και της μνημονιακής πολιτικής. Άρα και ο πραγματικός θεματοφύλακας, εμπνευστής και εκφραστής της κυρίαρχης αυτήν την εποχή οικονομικής συνταγής, που είναι η εφαρμογή του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού στην οικονομία. Δηλαδή ο άκρατος Καπιταλισμός.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Κ. ΣΑΚΚΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4/6
Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται 2,5 χρόνια προφυλακισμένος. Συνελήφθη στις 4/12/2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια έξω από χώρο στον οποίο υπήρχε οπλισμός. Από την πρώτη στιγμή αποδέχεται τη σχέση του με τα όπλα, δηλώνοντας ότι είναι αναρχικός. Προφυλακίζεται με την κατηγορία της συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση που μετατρέπεται σύντομα σε συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

κυβερνοεπίθεση εναντίον του Athens Indymedia

Χθες Τρίτη 25 Ιούνη από τις 15.00 μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα, το athens.indymedia.org ήταν πρακτικά εκτός λειτουργίας εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης τύπου άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial of service). Η επίθεση αυτή δεν ήταν μια από τις συνήθεις που δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το Athens IMC. Στην επίθεση αυτή εμπλέκονται αρκετές δεκάδες IP από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Σερβία. Οι επιτιθέμενοι είναι σε θέση να ανανεώνουν τις IP από τις οποίες επιτίθενται στο Athens Indymedia.
Η επίθεση σταμάτησε περίπου στις 1.30 το βράδυ της Τρίτης. Ξεκίνησε εκ νέου στις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιούνη και πρακτικώς συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος ώστε το Athens Indymedia να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δυστυχώς ο τύπος της επίθεσης που είναι αρκετά οργανωμένη και εξελιγμένη, θέτει όρια στις δυνατότητές μας.

Και άλλη αυτοκτονία στην Μαγνησία,Πνιγμένος εντοπίστηκε ο 40χρονος από τη Ζαγορά

Πνιγμένος εντοπίστηκε ο 40χρονος από τη ΖαγοράΣήμερα το πρωί (στις 9:20) στην περιοχή Αλυκόπετρα, στα Χάνια, εντοπίστηκε πνιγμένος σε δεξαμενή άρδευσης, από ομάδα έρευνας της Πυροσβεστικής, ο 40χρονος ανδρας που αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο, ενώ είχαν προηγηθεί έρευνες από την Κυριακή, μέχρι και χθες το βράδυ, χωρίς αποτέλεσμα.
Να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας, εξαφανίστηκε το περασμένο Σάββατο στην Αλυκόπετρα, όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, με το οποίο τον μετέφεραν συγγενείς του στο Νοσοκομείο Βόλου για εξέταση, διότι βρισκόταν σε υπερδιέγερση.
Ο εξαφανισμένος άνδρας  αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα,οι ενδέίξεις φανερώνουν ότι μάλλον είχε πνιγεί όταν χθες το απόγευμα δίπλα από τη δεξαμενή βρέθηκαν τα παπούτσια του, που αναγνώρισε ο αδελφός του.

Σήμερα το πρωί και ενώ δύτες της ΕΜΑΚ ετοιμαζόταν να βουτήξουν στη δεξαμενή, για να δουν αν όντως βρισκόταν εκεί, το νερό τον έβγαλε στην επιφάνεια.
Πρόκειται για μια δεξαμενή διαστάσεων 40Χ40 μέτρων και βάθος περίπου 5 μέτρων, που συγκεντρώνει το βρόχινο νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για άρδευση.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑ:Προσληψη 35 ατομων για την καταπολεμηση του Δακου

Οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων Ανακοινώνει

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ( μέχρι 42 ημερομίσθια)
συνολικού αριθμού τριάντα πέντε (35) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων
Μαγνησίας & Σποράδων για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς

ΟΙ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΕΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΑΝΔΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

poustides
Αυτά που δεν έζησε η ανθρωπότητα ούτε επί ρωμαϊκών ακολασιών, θα τα ζήσει τώρα με τους ανά την γη gay και παλιοαδερφές! Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατέρριψε  το νόμο που όριζε τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.
Αυτό σημαίνει πως γάμος πλέον θεωρείται και η ένωση μεταξύ πούστηδων, ενώ πλέον τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις ομοσπονδιακές παροχές ή επιδόματα που μέχρι σήμερα δεν τους έδιναν.
Μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι σημαίνει αυτή η απόφαση, η οποία είναι βέβαιον ότι θα επιδιωχθεί να επιβληθεί και στην Ελλάδα. Οι αδερφές οσονούπω θα καταρίψουν και άλλες έννοιες, όπως την έννοια "πατέρας" ή "μητέρα". Αφού γάμος πλέον νοείται και ο γάμος των ομοφυλόφιλων, δεν θα υφίσταται ο "πατέρας" ούτε  η "μητέρα" αλλά ο "γονέας Α" και ο "γονέας Β"!

Σκιάθος : Eπιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα


Σκιάθος : Eπιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα
Συνελήφθη,  (25-06-2013) το μεσημέρι στον Αερολιμένα Σκιάθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με προορισμό τη Βιέννη, επιδεικνύοντας πλαστό διαβατήριο.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ • ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ • efimeridasporades 
http://efimerida--sporades.blogspot.gr/ 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων...
ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ!
ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Το πρωτότυπο κίνημα στο Ραδιομέγαρο και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα υπήρξε η μεγάλη θετική έκπληξη του καλοκαιριού.
Αυτό το κίνημα, συνυφασμένο με το κίνημα των αλληλέγγυων, συνεχίζει ακάθεκτο για Τρίτη βδομάδα και θα πρόσθετα , ότι συνεχίζει ελπιδοφόρα και νικηφόρα.
Χάρις στο κίνημα στο Ραδιομέγαρο και σε όλη την Ελλάδα πυροδοτήθηκε κυβερνητική κρίση, απογυμνώθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά και προκλήθηκαν σημαντικές εξελίξεις, ενώ το ζήτημα της δημόσιας τηλεόρασης αναβαθμίστηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού μέσα και από μια «αυτοδιαχειριζόμενη» ενημερωτική και πολιτιστική προσπάθεια της ΕΡΤ.
Το κρίσιμο ζήτημα των ημερών είναι αυτό το κίνημα του Ραδιομεγάρου να μην εκτονωθεί, να μην κουραστεί, να μη διασπαστεί και να μη φυλλορροήσει.
Αντίθετα, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε το κίνημα αυτό, που άλλαξε την πολιτική και κοινωνική ατζέντα της περιόδου, να περάσει την καμπή που διανύει, μένοντας όρθιο και ζωντανό, αποκτώντας νέα ώθηση και πραγματοποιώντας μια νέα ανοδική δυναμική.
Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητες τρεις θεμελιώδεις προϋποθέσεις:

Μάγκες σωθήκαμε!(.)


ΒΑΛΤΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ προτρέπουμε τους συνέλληνες εφοριακούς να κλείσουν διά παντός τις εφορίες!

Eπικροτούμε την 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ). Μακάρι η απεργία τους να συνεχιστεί εσαεί (ναι, εσαεί) και να μην ανοίξουν ποτέ τις εφορίες. Άσε μετά τον Σαμαρά να ξαναεπιστρατεύει τους υπαλλήλους για να λειτουργήσει το κράτος! Ποιο κράτος ρε, Το κράτος ληστής των πολιτών; Αυτό το κράτος να μην λειτουργήσει ποτέ. ΛΑΜΟΓΙΑ!  Πολιτικοί-κλέφτες! Φάγατε τα λεφτά από τα Δημόσια Ταμεία, ξεσκίσατε τα λεφτά των ασφαλισμένων και τώρα τους παίρνετε ό,τι τους έχει απομείνει με άγριες φορολογίες. Τους παίρνετε τα σπίτια των πατεράδων τους και τα αγροτεμάχια. Είστε κράτος ΛΗΣΤΩΝ. Αυτό το κράτος να μην λειτουργήσει ποτέ και να βάλει λουκέτο. Και όλη η πολιτική μούργα να περάσει από το

Είναι παγίδα

Η κίνηση των 12 ομοσπονδιών που καλούν σε συντονισμό συνδικάτων και πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης, αποκαλύπτει πως εκτός από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έβαζαν και βάζουν πλάτη για το πέρασμα της πολιτικής του κεφαλαίου στην εργατική τάξη συμβάλλοντας στο τσάκισμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων της και στην υποταγή της στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, υπάρχουν και οι δυνάμεις, ουρά ως τώρα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που μπροστά στη φθορά και ανυποληψία του στους εργάτες, βάζουν τρικλοποδιά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, προβάλλοντας ως σωτηρία της εργατικής τάξης την αντικατάσταση μιας αστικής κυβέρνησης με μια άλλη κυβέρνηση διαχείρισης, «αντιμνημονιακή», της ανάπτυξης της «υγιούς επιχειρηματικότητας», δηλαδή των μονοπωλίων, άρα «αντιμνημονιακής» υποταγής των εργαζομένων στο κεφάλαιο. Γι' αυτό και το εγχείρημα είναι

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 3» ΤΗΣ COSCO Στα μονοπώλια όλο το θαλάσσιο μέτωπο του Πειραιά

Από τις εγκαταστάσεις της κινεζικής πολυεθνικής στο Ικόνιο, ο Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΑΕ
Με «ταρατατζούμ» για καπιταλιστικές επενδύσεις και ανάπτυξη, από την οποία θα βγει τάχα ωφελημένος ο λαός, συνόδευσε ο Αντ. Σαμαράς την παρουσία του, χτες, στα εγκαίνια του «Προβλήτα 3» της «Cosco», στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσία του προέδρου της κινεζικής πολυεθνικής, Γουέι Τζιαφού, ο Αντ. Σαμαράς εξήγγειλε ότι ξεκινά άμεσα η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως και του ΟΛΠ ΑΕ, βγάζοντας στο σφυρί όλο το θαλάσσιο μέτωπο του Πειραιά και τις παραγωγικές δραστηριότητες που συγκεντρώνονται στην περιοχή. Ο Κινέζος αξιωματούχος, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι μια ακόμη εταιρεία, η κινεζική «Huawei», που δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, θα διακινήσει τα προϊόντα της μέσω του Πειραιά, μετά την αμερικανική «Hewlett-Packard».
Στην ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, αναφέροντας συγκεκριμένα τις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Οποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις», είπε σε άλλο σημείο, κρύβοντας ότι αυτές φέρνουν κέρδη για τα μονοπώλια και όχι για τους εργαζόμενους και το λαό.

Τα πανηγύρια για τον αγωγό ΤΑΡ δεν αφορούν το λαό

Κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν χτες ότι το έργο προκρίθηκε έναντι του ανταγωνιστή «Nabucco West»
Χάρτης με τη χάραξη του TAP και του ανταγωνιστικού αγωγού «Nabucco West»
Την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) έναντι του «Nabucco West» για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, ανακοίνωσαν χτες - σύμφωνα με διαρροές από την κυβέρνηση - οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ΒΡ, Total, Statoil και Socar, που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα «Σαχ Ντενίζ ΙΙ» του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με τους Αντ. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν.Οι τελικές αποφάσεις της κοινοπραξίας θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, ενώ η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας πιθανόν να γίνει στις 8 Ιούλη στο Αζερμπαϊτζάν. Ο αγωγός ΤΑΡ θα έχει μήκος περίπου 870 χιλιόμετρα. Θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει 550 χιλιόμετρα εντός της Ελλάδας, 210 χιλιόμετρα στην Αλβανία, 105 χιλιόμετρα στο υποθαλάσσιο τμήμα της Αδριατικής και 5 χιλιόμετρα στην Ιταλία. Ο «Nabucco West» σχεδιαζόταν να συνδέσει την Τουρκία με την Αυστρία, διασχίζοντας τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.
Την επιλογή του ΤΑΡ διεκδικούσε η κυβέρνηση για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, που θέλει να αναβαθμιστεί στους ανταγωνισμούς για τους δρόμους και τις πηγές Ενέργειας. Τις πληροφορίες για την επιλογή του έναντι του «Nabucco West» επιβεβαίωσε έμμεσα, χτες, ο αυστριακός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου «OMV», επικεφαλής της κοινοπραξίας «Nabucco West». Σε ανακοίνωσή του σημείωνε ότι «το πρόγραμμα Nabucco δεν επελέγη από την κοινοπραξία».
Ωστόσο, μέχρι αργά χτες βράδυ δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το θέμα του αγωγού. Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας είχαν ενημερώσει για τις αποφάσεις τους την ιταλική κυβέρνηση και σήμερα αναμένεται να ενημερώσουν την αλβανική. Χτες, υπογράφτηκε και η «Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την κοινοπραξία του ΤΑΡ, που συγκροτούν η ελβετική AXPO, η νορβηγική Statoil και η γερμανική ΕΟΝ.
Σπέρνουν αυταπάτες

Λίγες ώρες πριν υπουργοποιηθούν ο γιος του Μητσοτάκη, ο γιος του Βαρβιτσιώτη, ο γιος του Καψή, η κόρη του Γεννηματά, ο ανιψιός του Κεδίκογλου και ξάδερφος του BravisSimou, η κόρη της Βαρδινογιάννη, ο άνδρας της Μανωλίδου και παραλίγο η κόρη του Βούλτεψη, περιμετρικά της βουλής τοποθετήθηκαν μόνιμα κάγκελα...

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ
Η Βουλή στα... κάγκελα

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες για να τοποθετηθούν καινούργια κάγκελα στις δύο ράμπες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το κτίριο της Βουλής.

Tα νέα σταθερά κάγκελα θα αντικαταστήσουν τα γκρι κιγκλιδώματα που τοποθετούνται προσωρινά στις ράμπες κάθε φορά που έχει διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Η εντύπωση που αποκομίζει όποιος τα βλέπει είναι ότι τα κάγκελα τοποθετήθηκαν για να ενισχύσουν την ασφάλεια του Κοινοβουλίου προστατεύοντάς το από διαδηλωτές. Πηγές από τη Βουλή ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι...
η παρέμβαση γίνεται για λόγους αισθητικής και μόνο.

Απεργία εργαζομένων και στην εφορία Σκοπέλου

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στις εφορίες και το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 10.30 στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας για το μέλλον των Οικονομικών Υπηρεσιών.

Οι «χειρουργοί» των νεοφιλελεύθερων κεντροαριστερών-κεντροδεξιών-ακροδεξιών-νεοφασιστών επειγόντως στο Μαξίμου

Ο Σαμαράς ζήτησε προτάσεις που να ικανοποιούν την τρόικα
Μητσοτάκης και Γεωργιάδης κλήθηκαν για απολύσεις και περικοπές
Οι «αμετακίνητοι» υπουργοί Οικονομικών Γ.Στουρνάρας και Επικρατείας Δ. Σταμάτης ενημέρωσαν τους νέους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας για τις «άμεσες υποχρεώσεις» τους. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων και ο Α. Γεωργιάδης να βρει λύσεις για το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ, που ξεπερνά τα 1 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ ήδη υπάρχει τρύπα 500 εκατ. από το 2012. «Τρύπες» έχει να αντιμετωπίσει και ο...
υπ. Εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα χαμηλά έσοδα εκτινάσσουν το δημοσιονομικό κενό στα 1,5 δισ. ευρώ για το 2013
Μαχαίρι χωρίς αναισθητικό

Περί τοποθέτησης πλωτής εξέδρας σε θαλάσσιο χώρο, για εποχική χρήση ως σημείο εκκίνησης θαλασσίων μέσων αναψυχής, στη θέση «ΑΝΤΡΙΝΑ» Πανόρμου Δήμου Σκοπέλου Μαγνησίας, έμπροσθεν του ξενοδοχείου ADRINA BEACH.

Εκλεψε και τράκαρε ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σκιάθου

Εκλεψε και τράκαρε ασθενοφόρο του Κ.Υ. ΣκιάθουΤροχαίο υλικών ζημιών προκάλεσε 39χρονος Βρετανός, οδηγώντας το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου! Ο αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκονταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές, χθες το απόγευμα μετέβη στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μετά από εγκαύματα που υπέστη.
Αγνωστο πώς ο 39χρονος βρέθηκε στο τιμόνι του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας, που βρίσκονταν σταθμευμένο εξωτερικά του κτιρίου και το έθεσε σε λειτουργία. Το ασθενοφόρο, λίγα μέτρα πιο μακριά ακινητοποιήθηκε, όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο... Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση, ενώ δεν υποβλήθηκε έγκληση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα σε βάρος του αλλοδαπού για κλοπή.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου