Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΣΠΟΡΑΔΕΣΑπό το Κατάρ παντρεύονται στη Σκιάθο!

Από το Κατάρ παντρεύονται στη Σκιάθο! Πολιτικό γάμο θα τελέσουν στο νησί κάτοικοι του μακρινού κρατιδίου
Μέχρι το Κατάρ έχει φτάσει η φήμη της Σκιάθου, όπως αποδεικνύεται από τις χώρες προέλευσης των μελλονύμφων, οι οποίοι πρόκειται να τελέσουν τους γάμους τους στη Σκιάθο, στη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Στους εκατό και πλέον πολιτικούς γάμους που προγραμματίζονται στη διάρκεια της φετινής σεζόν στη Σκιάθο, καταγράφονται μεταξύ άλλων μελλόνυμφοι από την Αγγλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, αλλά και το μακρινό Κατάρ.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το ζεύγος των μελλονύμφων από το Κατάρ, ειδικότερα,  είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα από τον περασμένο χειμώνα, δηλώνοντας μάλιστα γοητευμένοι από το νησί του Παπαδιαμάντη, το οποίο είχαν επισκεφτεί προηγουμένως.
Ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος δε σχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Κατάρ και μελών της οικογένειάς του, αλλά ευθυγραμμίζεται απολύτως με τους φιλικούς δεσμούς που συνδέουν τους κατοίκους των δύο περιοχών, επί σειρά ετών.
Οι πολιτικοί γάμοι τελούνται κατά κανόνα στο Μπούρτζι, παρουσία φίλων και συγγενών, οι οποίοι συνοδεύουν το μελλόνυμφο ζεύγος, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, ακολουθεί αναπαράσταση του μυστηρίου σε διάφορα ειδυλλιακά σημεία του νησιού, ιδιαιτέρως δε,  στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Μάμμα μία». Μέχρι στιγμής έχουν τελεστεί ήδη περί τους τριάντα πέντε πολιτικούς γάμους στο νησί και έπονται ακόμη περισσότεροι μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Η ταινία «Μάμα μια» προφανώς «επηρέασε αρκετούς μελλόνυμφους, οι οποίοι συνδυάζουν την τέλεση των γάμων τους με τις θερινές τους διακοπές», όπως αναφέρει η κ. Λίτσα Τσολοβίκου, αντιδήμαρχος Σκιάθου.

Παράλληλα η ίδια επισημαίνει ότι: «τους προσελκύει το όμορφο κλίμα και το περιβάλλον που έχουμε, ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά και το γεγονός ότι ο πολιτικός γάμος έχει λιγότερο κόστος εδώ, σε σχέση με το εξωτερικό, όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι».
 Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι οι λόγοι που ευνοούν την τέλεση των πολιτικών γάμων στη Σκιάθο είναι πολλοί, αλλά έχουν ως κοινή συνισταμένη την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας, που αποτελεί ουσιαστικό ζήτημα για τους επαγγελματίες του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger