Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 59η συνεδρίαση, Τετάρτη 26.6.13

Η επίθεση του εισαγγελέα Σ. Μπάγια στην «Κόντρα» σφράγισε τη σημερινή «κωλοβή» συνεδρίαση, όμως επειδή το μείζον δεν είναι ο εκνευρισμός του εισαγγελέα και οι συγκαλυμμένες απειλές του ενάντια στην εφημερίδα μας, αλλά η απεργία πείνας του Κ. Σακκά, θα ξεκινήσουμε το ρεπορτάζ απ' αυτό το θέμα, με το οποίο έκλεισε η συνεδρίαση.

Η συνήγορος του Κ. Σακκά Μ. Δαλιάνη, αφού κατέθεσε και αναγνώστηκαν από την πρόεδρο ιατρικές γνωματεύσεις της παθολόγου Ολ. Κοσμοπούλου και του διευθυντή της κλινικής που νοσηλεύεται ο Κ. Σακκάς για την κατάσταση της υγείας του, καθώς διανύει την 23η μέρα απεργίας πείνας, ξεκαθάρισε ότι η ίδια τον εκπροσωπεί και δεν έχει εντολή να παραιτηθεί, δεν έχει όμως και δυνατότητα να τον εκπροσωπήσει, γιατί είναι σαφής η θέλησή του να παρευρίσκεται ο ίδιος, όπως άλλωστε έχει αποδείξει με τη συνεχή παρουσία του και την ενεργό συμμετοχή του στη δίκη, μέχρι που άρχισε την απεργία πείνας.

Η Μ. Δαλιάνη ανακοίνωσε ότι μετά την απόρριψη των «αντιρρήσεων» από το Συμβούλιο Εφετών κατά πλειοψηφία (ένα μέλος προσπάθησε να σώσει τη χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης, είπε η συνήγορος), έχει καταθέσει αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης του Κ. Σακκά και αντικατάστασής της με όρους, επικαλούμενη και τους λόγους υγείας που έχουν προκύψει, παράλληλα δε ζήτησε και πρόταξή της από τον προϊστάμενο του Εφετείου, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι θα γίνει. Ζήτησε, λοιπόν, διακοπή επί οχταήμερο, εκτιμώντας ότι μέχρι τη Δευτέρα το πρόβλημα θα λυθεί, είτε θετικά (με άρση της προσωρινής κράτησης) είτε πολύ αρνητικά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Καθημερινή Εφημερίδα της Σκοπελου. 24ωρη ενημέρωση, ειδήσεις, σχόλια ... Daily Journal of Skopelos. 24 Hour http://efimerida-skopelos.blogspot.gr/

Κλείνουν τα καταστήματα στις 8 Ιουλίου οι επιχειρηματίες εστίασης


Σε 24ωρη κινητοποίηση που περιλαμβάνει κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης, θα προχωρήσουν στις 8 Ιουλίου οι καταστηματάρχες του Βόλου. Η απόφαση για την κινητοποίηση λήφθηκε ομόφωνα στην χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης κατά της πολιτικής που ασκείται από το Δήμο Βόλου.
Πολλά είναι τα ανοιχτά θέματα που έχουν οι καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου με τη Δημοτική Αρχή και αποφασίζουν πλέον να τα διεκδικήσουν σθεναρά. Στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να προχωρήσουν σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΛΕΩΝ

Αθήνα, 17.06.2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
Θέμα: «Αδιανόητη η συγχώνευση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Ζαγοράς και Μηλέων»
Τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται σειρά δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στα οποία αναφέρεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Στον κατάλογο των 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών συμπεριλαμβάνονται και οι Βιβλιοθήκες Ζαγοράς και Μηλεών.
Στα πλαίσια της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής από μέρους της τρικομματικής συγκυβέρνησης, όλα τα κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται συνολικά και διαρκώς. Έτσι και η Δημόσια Παιδεία. Από αυτή τη συνολική υποβάθμιση κινδυνεύει και η λειτουργία των 46 αυτών Βιβλιοθηκών. Ο κίνδυνος αυτός έχει φέρει αναστάτωση, τόσο στους εργαζόμενους στις βιβλιοθήκες, όσο στις τοπικές κοινωνίες.
Να σημειωθεί ότι οι 46 υπό συγχώνευση βιβλιοθήκες απασχολούν συνολικά 160 άτομα, δηλαδή μόλις το 1/3 των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες, ενώ η χρηματοδότησή τους είναι μόλις 2000 ως 8000 ευρώ το χρόνο και τα εφορευτικά συμβούλια είναι άμισθα.
Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ζαγοράς και των Μηλεών αποτελούν δύο ιστορικές βιβλιοθήκες, αφού είναι συνδεδεμένες με τη σχολή της Ζαγοράς (σχολή στην οποία φοίτησε ο Ρήγας Φεραίος, από όπου πήρε τις βάσεις των γεωγραφικών του γνώσεων) και την περίφημη Μηλιώτικη Σχολή (ιδρύθηκε από τους διδασκάλους και μέλη της Φιλικής εταιρείας Γαζή, Κωνσταντά και Φιλιππίδη, όπου διδάσκονταν Φυσικές Επιστήμες με εποπτικά μέσα). Και οι δύο σχολές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και συνέβαλαν στην πνευματική αφύπνιση του λαού μας και μάλιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Στις δυο Πηλιορείτικες βιβλιοθήκες διαφυλάσσονται παλιά χειρόγραφα, έντυπα βιβλία και άλλα βαρύτιμα κειμήλια της ιστορίας της περιοχής από το 11ο αιώνα.
Επιπλέον, οι βιβλιοθήκες, παρά τις σημαντικότατες ελλείψεις, αποτελούν μέσο προβολής του ιστορικού υπόβαθρου της περιοχής σε επισκέπτες, τουρίστες και ανθρώπους τους πνεύματος, αποτελώντας πόλο έλξης, τόσο για τον Ελλαδικό χώρο, όσο και για το εξωτερικό.

Δωρικοί…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της κας Μέρκελ και…συναγερμός! Όλοι τους στο πόδι. Ο εξής ένας κάμεραμαν, ο δημοσιογράφος με τις ερωτήσεις και τα χαρτιά του πάνω σ΄ ένα τραπέζι, με δυο πορτοκαλάδες και χωρίς τραπεζομάντιλο. Σε μια συνήθη καφετέρια και τους περαστικούς αδιάφορους. Είπε ό,τι είπε, ήρεμα, χωρίς κορώνες και τουπέ η «σιδηρά» Καγκελάριος της πλούσιας Γερμανίας και αποχώρησε. Όπως ήρθε. Χωρίς παράτες, χαιρετούρες και βαστάζους, συνοδούς και…κομματόσκυλα(!;).
ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ οι υπουργοί μας και διανύουμε περίοδο κρίσης. «Ξεντύθη ο νιος, ξεζώστηκε και στο πηγάδι μπήκε» έλεγε κάποτε ο ποιητής σε καιρούς ανδρείας και φτώχιας, στολίστηκαν οι γυναίκες στον καθρέφτη, πρόβαραν οι άντρες το χαμόγελο και κίνησαν για χρέος εθνικό, λέμε σήμερα, για τους λεβέντες και τις νιες που θα μας σώσουν. Περπάτησαν για μερικά μέτρα και προς το θεαθήναι-το καθιέρωσαν-με τις απαστράπτουσες μερσεντές κρυμμένες. Τον οδηγό απίκο, τους συνοδούς να «κάνουν τσιγάρο» και τους χωροφύλακες αγχωμένους, μη σκάσει μύτη…τρομοκράτης. Οι γραμματείς κρυμμένοι κι αυτοί, όσο έπεφταν οι υπογραφές των νέων αφεντικών τους. Και τα κομματόσκυλα; Ξοπίσω τους κι αυτά και ανέκφραστα μη φανεί του καθένα η…κομματική χαρά και πως το σκηνικό δεν άλλαξε.
ΑΠΟ αύριο πιάνουν δουλειά. Πνιγμένοι στην τεχνολογία και τις ανέσεις των υπουργείων, στη…φτωχή Ελλάδα των πλουσίων(;) και…ατάκτως ερριμμένων ελλήνων. Σκυμμένες στο κομπιούτερ οι στρατιές «εργαζομένων» και οι σύμβουλοι (και παρασύμβουλοι) στο πόστο τους. Δίπλα στον/στην υπουργό για ενημέρωση και εμψύχωση. Κι ύστερα; Όλοι στο…ταμείο! Για τον κόπο και τη συμβολή εκάστου στη διάσωση της Ελλάδας και της τιμής του Έθνους.

Μ. Χρυσοβελώνη: "Κανείς δεν ασχολείται με τις περιουσίες γνωστών πολιτικών στο εξωτερικό”

Χθες, κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε σε σχέση με τη συγκάλυψη φορολογικών υποθέσεων γνωστών πολιτικών που διαθέτουν περιουσίες στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα επανέλαβε τις καταγγελίες της για κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία πρώην Ευρωβουλευτών σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδριάσης της Ολομέλειας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε σχετικά:

« Σήμερα συζητήσαμε για ένα νόμο που θεωρητικά θα μπορούσε να είναι χρήσιμος. Θα ήταν χρήσιμος αλλά μόνο σε εκείνους που θα ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε ποτέ μέχρι σήμερα να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή εντός ή εκτός Ελλάδας. Όλοι γνωρίζουμε ότι στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται διάφορες λίστες με 1η την λίστα Lagarde οι οποίες παραμένουν ακόμα και τώρα σε κάποια συρτάρια. Θυμίζω πως εν μέσω μιας σκληρότατης Μνημονιακής λιτότητας, εδώ και 3 χρόνια από τότε που ήρθε η εν λόγω λίστα στην Ελλάδα, οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε μια δεκάρα από τους έλληνες φοροφυγάδες της Ελβετίας.
Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλες λίστες από το εξωτερικό όπως είναι η περίφημη Βρετανική λίστα των 400 Ελλήνων με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο. Αρα πληροφορίες από το εξωτερικό έχουμε, δεν μας λείπουν. Το θέμα είναι γιατί δεν τις χρησιμοποιούμε.
Ο λόγος είναι απλός: σε όλες αυτές τις υποθέσεις εμπλέκονται διαπλεκόμενοι αλλά και πολιτικά πρόσωπα που το σύστημα προστατεύει.
Εγώ προσωπικά κατέθεσα στις 7 Ιανουαρίου συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν δήλωσε στο «πόθεν έσχες» του τραπεζικό λογαριασμό που είχε στο Βέλγιο ως ευρωβουλευτής. Η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν ένα μνημείο υποκρισίας. Πέταξε το μπαλάκι σε όλους τους άλλους προκειμένου να αποφύγει τον στοιχειώδη έλεγχο μιας πολύ συγκεκριμένης καταγγελίας.

Θεσσαλονίκη... Πέμπτη 27 Ιουνίου, 19:00, συλλαλητήριο για το νερό!

Στη Σκιάθο Κερτ Ράσσελ και Γκόλντι Χόουν

Στη Σκιάθο Κερτ Ράσσελ και Γκόλντι Χόουν     Ενθερμοι φίλοι της Σκιάθου είναι το διάσημο ζεύγος Κερτ Ράσσελ - Γκόλντι Χόουν, με αποτέλεσμα να επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους το νησί του Παπαδιαμάντη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το διάσημο ζευγάρι βρίσκεται ήδη στην Σκιάθο στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του διακοπών,  πραγματοποιώντας παράλληλα θαλάσσιες εξορμήσεις στην γύρω περιοχή, προκειμένου να απολαύσει τις ομορφιές και τις καταγάλανες παραλίες των νησιών των Βορείων Σποράδων.
            Οι διάσημοι ηθοποιοί βρίσκονται τουλάχιστον δέκα μέρες στη Σκιάθο και φιλοξενούνται σε βίλα, απολαμβάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις το μπάνιο τους στην παραλία Βρωμόλιμνος. Οι κάτοικοι της Σκιάθου τους θεωρούν πλέον δικούς τους ανθρώπους και τους υποδέχονται πάντα με ενθουσιασμό. Επαγγελματίες του νησιού κάνουν λόγο για δύο πολύ ευχάριστους, χαμογελαστούς και απλούς ανθρώπους, οι οποίοι κυκλοφορούν με άνεση στο νησί, απολαμβάνουν τις παραδοσιακές γεύσεις και την τοπική φιλοξενία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι επέλεξε τοπικό γυμναστήριο προκειμένου να διατηρείται σε φόρμα στη διάρκεια των διακοπών του, ενώ παράλληλα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον,

Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος


Για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ σημαίνει κόκκινο συναγερμό για τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης κάθε δομής πρόληψης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, παρά το γεγονός ότι η καπιταλιστική κρίση πολλαπλασιάζει τα θύματα της τοξικοεξάρτησης, κυρίως μεταξύ των νέων.
Η καταστολή μέσω της εξάρτησης και η χρησιμοποίηση των ναρκωτικών ως όπλου χειραγώγησης συνειδήσεων πάνε χέρι χέρι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των μονοπωλίων, που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους επιδιώκουν να διαμορφώσουν σύγχρονους "σκλάβους".

ΟΓΕ Αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας


«Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας», τονίζει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών. Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ αναφέρει:
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6) βρίσκει την τοξικοεξάρτηση στην Ελλάδα σε ραγδαία επιδείνωση.
Η επιδείνωση αυτή, ενισχυμένη από τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, του οποίου παθογένεια είναι η εξάπλωση των ναρκωτικών, έρχεται να προσκρούσει στην απουσία μέτρων ουσιαστικής βοήθειας προς τους χρήστες και τις οικογένειές τους. Οι κυβερνήσεις, που επιχειρούν να "διαχειριστούν" την κρίση προς όφελος των μονοπωλιακών κερδών και σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, προωθούν τη "διαχείριση" και του συγκεκριμένου προβλήματος στα μέτρα των δικών τους συμφερόντων.
Πριμοδοτούν προγράμματα υποκατάστασης, ενώ υποχρηματοδοτούν τα "στεγνά" προγράμματα, των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι αποδεδειγμένη. Πλήρως υποσκελισμένη είναι και η ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε από το μέλλον

Απόσπασμα της Διακήρυξης του ΕΣΥΝ για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα
Από τις εκδηλώσεις του 8ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) επισημαίνει μεταξύ άλλων στη διακήρυξή του:«Δεν μας ταιριάζει καμιά μοιρολατρία και κανένας εφησυχασμός. Δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε όταν πρόκειται για το μέλλον, για τη ζωή των παιδιών μας. Η μόνη διέξοδος είναι ένα πλατύ και ισχυρό κοινωνικό κίνημα, που σε συνεργασία με το μαζικό και νεολαιίστικο κίνημα θα παλεύει για την ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στη χρήση ουσιών.
Που θα διεκδικεί τη χάραξη αντιναρκωτικής πολιτικής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
  • Δημιουργία ενός Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης.
  • Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς.
  • Να στηριχθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης - στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης.
  • Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης "υποκατάστατων" μέσα από το σύστημα Υγείας. Τα Προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ναρκοθετείται η πρόληψη, υπονομεύεται η απεξάρτηση, θησαυρίζουν οι ιδιώτες
Απεργία σήμερα των εργαζομένων σε Κέντρα Πρόληψης και ΟΚΑΝΑ
«
Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» είναι η σημερινή και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που φορτώνονται στο λαό σε συνδυασμό με τη μόνιμη επιδίωξη του κεφαλαίου να αξιοποιεί την καταστολή και τη χειραγώγηση συνειδήσεων, εκτινάσσουν τους δείκτες χρήσης ναρκωτικών στα ύψη. Αυτή η πραγματικότητα δεν καμουφλάρεται με κυβερνητικές φιέστες.
Μνημόνια και οικονομική κρίση χρησιμοποιούνται ως «γκάζι επιτάχυνσης» για την υλοποίηση προειλημμένων αποφάσεων που μετρούν χρόνια πίσω και αποσκοπούν στην αποδόμηση του συστήματος υγείας και των παροχών κοινωνικής φροντίδας, την ανατροπή εργασιακών σχέσεων, τη συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης, βάζοντας από την κύρια είσοδο τους ιδιώτες στο χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης.
Προς απάντηση των πανηγυρικών λύσεων που ενδεχομένως να ανακοινωθούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και στον ΟΚΑΝΑ απαντούν με 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι, γιατί «...δε θέλουμε να χωρέσουμε στις γιορτές τους», όπως λένε.

δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

Skopelos Pizza  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΚΑΙ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS DELIVERY ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ 2,90 ΕΥΡΩ!

Σαλάτα του Σέφ από το skopelos delivery

Μοναδικό μπιφτέκι σε αφράτο ψωμί Cheese burger του skopelos delivery

Νέο μεγάλο μπιφτέκι του skopelos delivery σε αφράτο ψωμί, μαγιονέζα, μαρούλι, τυρί, ντομάτα, και sauce  μουστάρδας.

ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY Ανοιχτά : 12:00 με 24:00 ANOIXTA

  •  

GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Πογκρόμ απολύσεων με fast track διαδικασίες

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ, διακόπηκε η λειτουργία της και απολύθηκαν μέσα σε μια νύχτα πάνω από 2.500 εργαζόμενοι σ’ αυτήν είναι η πρώτη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 139/11-6-2013) με την οποία η κυβέρνηση θέλει να κλείσει δεκάδες οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους.
Κινούμενη στα όρια της συνταγματικής εκτροπής, ευτελίζοντας ακόμα και αυτή την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, η κυβέρνηση έστησε μια ολόκληρη φάμπρικα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (19 μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας της!) ώστε με fast track διαδικασίες να υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις της. Με αυτήν την ΠΝΠ ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζόμενων μέσα από την κατάργηση, συγχώνευση κλπ ΑΕ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και λοιπών φορέων του Δημοσίου που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καταγγελία της ΑΡιστερής ΑΝασύνθεσης για την δολοφονική επίθεση στην Ιατρική

Ανακοίνωση – καταγγελία

Το βράδυ του Σάββατου 22/6, στον πανεπιστημιακό χώρο της Ιατρικής-Οδοντιατρικής Σχολής στο Γουδί, γνωστή ομάδα τραμπούκων των Εξαρχείων επιτέθηκε σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωνε η Αριστερή Ανασύνθεση – συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ. Αφού πρώτα αποπειράθηκαν να κλέψουν τις εισπράξεις του ταμείου, επέστρεψαν ως ομάδα 30 ατόμων κουβαλώντας πέτρες, ξύλα και σπασμένα γυαλιά. Έκαναν επίθεση εναντίον όσων αποχωρούσαν από το πάρτυ, μετέτρεψαν το χώρο της σχολής σε πεδίο μάχης, ενώ δεν δίστασαν να ορμήσουν και να ξυλοκοπήσουν ακόμη και φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του αναγνωστηρίου. Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο 7 αγωνιστές.

Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά – Απορρίφθηκε το αίτημά του από το Συμβούλιο Εφετών

Με μια ακόμη προκλητική απόφασή του, το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία Συμβούλιο Εφετών, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την απόρριψη των «αντιρρήσεων» που είχε προβάλει -μέσω της συνηγόρου του Μ. Δαλιάνη- ο πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς. Επικύρωσε έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του για 36 μήνες, κατά παράβαση όχι μόνο του 18μηνου (μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση), αλλά ακόμη και του 30μηνου που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ως ανώτατο όριο για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις).
Ο Κ. Σακκάς συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας σήμερα την 22η μέρα.
Την κατάσταση της υγείας του περιγράφει σε σημερινό ιατρικό της σημείωμα η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ:

«ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου