Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Αποκλεισμός πλοίου το πρωί στη Ραφήνα – Προσαγωγές τριών συνδικαλιστών

Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά (Eurokinissi)
Σε τρεις προσαγωγές συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)προχώρησαν οι αρχές στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς μέλη της δεν επέτρεψαν στο πλοίο «Πηνελόπη» να αναχωρήσει στις 07:30 από το λιμάνι της Ραφήνας λόγω επίσχεσης εργασίας από 11 μέλη του πληρώματος για μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι επιβάτες αναχώρησαν τελικά με το «Super Ferry» για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο. Η ΠΕΝΕΝ διαχώρισε χθες τη θέση της από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) που αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων ανακοινώνοντας πως θα συνεχίσει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλη του σωματείου του, έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο Λαύριο και να προχωρήσουν σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία Aqua Maria που αναχωρεί στις 12:00 για Ψαρρά, Μεστά και στο πλοίο «Ταξιάρχης» που αναχωρεί στις 22:00 για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.
Στελέχη της ΠΝΟ ωστόσο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα θα επιτραπεί κανονικά ο απόπλους των πλοίων «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE και «Αγ. Γεώργιος» της κοινοπραξίας «Παναγία η Οδηγήτρια» από το λιμάνι του Πειραιά.

Ιδιαίτερα αξιοθρήνητος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχασε, πάλι την ευκαιρία να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με το ΔΝΤ...

Είναι να γελά κανείς, αλλά και να οργίζεται, με τα καθεστωτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ που απομόνωσαν επιλεκτικά ένα κομμάτι από την Έκθεση του ΔΝΤ που κάνει «αυτοκριτική» καθαρά διαχειριστικού χαρακτήρα.
«Καταπίνουν» το σύνολο της Έκθεσης και δημοκοπούν πάνω σε ένα σημείο της: Για να το αλλοιώσουν και αυτό…
Ιδιαίτερα αξιοθρήνητος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχασε, πάλι την ευκαιρία να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με το ΔΝΤ, «κράζοντας» ότι η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ συμπίπτει με τις δικές του θέσεις, επιβεβαιώνοντας την ορθότητά τους!!!
Ποια είναι η «αυτοκριτική» (χοντρικά) του πλανητικού δημίου, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (ΔΝΤ); Ότι το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα και ακόμα ότι ένα νέο «κούρεμα» είναι αναγκαίο.
Αφήνουμε το ουσιώδες: Την ΑΠΑΤΗ («κρίση χρέους») που εξαφανίζει τη βαθιά και δομική καπιταλιστική κρίση, μετατοπίζοντάς την σε «κρίση χρέους» και στη διαχείριση του «χρέους»: Σε συνταγές απάτης, διότι κάθε διαχείριση του «χρέους» το αυξάνει και το...
πολλαπλασιάζει (μετά το «κούρεμα» το χρέος πάλι κάλπαζε…).
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ…

Επαφές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

Επαφές με τη φυσική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η νέα διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, που εξελέγη από τις εκλογές που έγιναν στις 8 Απριλίου.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, η Ένωση από την εκλογή της μέχρι και σήμερα, είχε επαφές, με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Γιώργ Ταμβάκη για εργασιακά προβλήματα, ενώ ο νέος πρόεδρος Αργύρης Διχτάς, με τον αντιπρόεδρ διοικητικών θεμάτων Αριστείδη Τσάτσιο, πήγαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην διήμερη Γενική Συνέλευση της Π.Ο.ΑΣ.Υ (16 και 17 Απριλίου). Πέραν της Γ.Σ. έγιναν συναντήσεις με τον Επιτελάρχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Παπασπύρου και με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, στην προσπάθεια να αρθεί η αδικία των διαθεσιμοτήτων που πλήττει την Διεύθυνση μας.

Ακολούθησαν συναντήσεις αντιπροσωπείας στης Ένωσης με τους Διοικητές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, της Τροχαίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αλμυρού, Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, Μηλεών και Περιφέρειας, ενώ στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγο Βασίλη Χαλάτση.

Στις 12 Μαΐου ο πρόεδρος Αργύρης Διχτάς με τον γενικό γραμματέα Ηρακλή Σκρέτα, έκαναν εκ νέου συναντήσεις με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Δημήτριο Περδίκη και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

ΑΕΚ: Στο ΟΑΚΑ τελικά για δυο χρόνια

ΑΕΚ: Στο ΟΑΚΑ τελικά για δυο χρόνια
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα γραφειοκρατικά προβλήματα για τη χρήση του γηπέδου στο Ελληνικό ώθησαν σε αλλαγή πλεύσης τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του ΟΑΚΑ και εξασφάλισε συμφωνία χρήσης του για τα επόμενα δύο χρόνια.
Στο διάστημα αυτό το νέο αφεντικό της Ένωσης υπολογίζει ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να επανέλθει στη Super League και ταυτόχρονα να γυρίσει στο "σπίτι" της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι ίδια πηγές αναφέρουν ότι ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ διαπίστωσε ότι αν επέμενε στη λύση του Ελληνικού θα ρίσκαρε υπερβολικά γι' αυτό και προτίμησε να αλλάξει ρότα, κάτι που έκανε άμεσα.
Στο πλαίσιο αυτό οι όποιες συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρείες και χορηγούς που θα μετέτρεπαν το γήπεδο του Ελληνικού σε προσωρινό "σπίτι" της ΑΕΚ ακυρώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Πώς ο ιός "Trojan horse" απειλεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών του facebook

Πώς ο ιός  Trojan horse  απειλεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών του facebook
Ένας επικίνδυνος «ιός» Trojan horse, που πρωτοανακαλύφθηκε το 2007, με την κωδική ονομασία Zeus, απειλεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου facebook, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας International Business Times. Χρησιμοποιώντας «ψεύτικες» fun pages στο facebook, ο ιός Zeus «διεισδύει» στα προφίλ των χρηστών του κοινωνικού δικτύου και αντλεί πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ο ιός είναι «μεταμφιεσμένος» σε ηλεκτρονικό σύνδεσμο. Παράλληλα, διάφορα μηνύματα που εμφανίζονται μαζί με το σύνδεσμο, παροτρύνουν τους χρήστες να τον «ανοίξουν». Όταν ο χρήστης πέσει στην παγίδα και «ανοίγει» τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, ο ιός «μολύνει» τον υπολογιστή του χρήστη και «σκανάρει» προηγούμενες διαδικτυακές αναζητήσεις και περιηγήσεις με στόχο να εντοπίσει «πολύτιμα» στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο στη Δάφνη


Από την έκρηξη τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα ενώ φθορές υπέστησαν παρακείμενα κτίρια
Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο στη ΔάφνηΕκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής στη διασταύρωση των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη. 

Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κατασβέστηκε από πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με τρια οχήματα.

Είχαν προηγηθεί στις 4.15 απειλητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα Zougla όπου ο άγνωστος ανέφερε πως θα εκραγεί βόμβα σε 20 λεπτά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από θραύσματα τζαμιών τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα. Επίσης από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα ενώ φθορές υπέστησαν παρακείμενα κτίρια.

ΠΝΟ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

naftergates…ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 75% ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
4 ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι την 31-12-13, συμφώνησε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) μετά από συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει μηδενικές αυξήσεις, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι τέσσερις εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής) και ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού), οι οποίοι διαφώνησαν και αποχώρησαν από τη συμφωνία, προβλέπεται πετσόκομμα του επιδόματος άγονων γραμμών κατά 75%. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επίδομα αντιστοιχεί στο 7% του μηνιαίου μισθού για κάθε επταήμερο εργασίας στα συγκεκριμένα δρομολόγια.
Πέραν, όμως, της δραματικής μείωσης του επιδόματος για την εργασία στην άγονη γραμμή, για την οποία μείωση γίνεται προσπάθεια «καμουφλαρίσματος» πίσω από την μισθολογική στασιμότητα των μηδενικών αυξήσεων, «στον αέρα» βρίσκεται και το φλέγον πρόβλημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων.
Η μέχρι και 7 μήνες απλήρωτη εργασία φέρνει στα όρια της εξαθλίωσης τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, ενώ την ίδια ώρα εφοπλιστές και κυβέρνηση, μέσω του δικαστικού συστήματος, χρησιμοποιούν την επιστράτευση για να απειλήσουν με απόλυση τους ναυτεργάτες που κινητοποιούνται.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΔΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ...

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΤΡΑΓΚΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ένα χρόνο ήταν πανίσχυρος και έκανε ότι ήθελε. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν αρχίσει και πέφτουν οι μετοχές του. Δεν εμφανίζεται πουθενά, στο... 
Μαξίμου το κλίμα είναι βαρύ, ήρθε και η έκθεση του ΔΝΤ, για να επιβεβαιώσει ότι οι μέρες για τον Στουρνάρα δεν είναι πολλές. Τα ίδια και από την ΕΚΤ. Ο Ντράγκι έχει καταλάβει τι παίζεται στο ΤΧΣ και όλα δείχνουν ότι τον εγκατέλειψαν οι παραδασιακοί του σύμμαχοι. Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έπαψαν να του έχουν εμπιστοσύνη γιατί έχουν καταλάβει ότι βολεύει τους δικούς του και μυρίζονται λαμογιές. Το ΤΧΣ που θα διαχειριστεί περίπου 50 δισ. απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους του Στουρνάρα, όλοι μετρίων ικανοτήτων (για να μην γράψουμε εντελώς βλήματα για τον χώρο της οικονομίας), που κανένας δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί. Παράλληλα, ενώ το υπουργείο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου