Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

αλληλεγγυή στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες

Οι δικοί τους αγώνες είναι και δικοί μας.!

   Η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, άνοιξε έναν νέο κύκλο αγώνων. Απορρίπτοντας τη μοιρολατρία και  ανοίγοντας νέες προοπτικές. Η 3κομματική  συγκυβέρνηση των μνημονίων, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, των σκανδάλων και κουκουλωμάτων, ένοιωσε να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και προχώρησε σε προβοκάτσιες, αποπροσανατολισμούς και επιστράτευση των εργαζομένων.
   Ταυτόχρονα οι αγρότες της περιοχής μας ξεκινούν τους δικούς τους αγώνες σε συνεργασία με τους αγρότες άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Δίκη "Επαναστατικού Αγώνα" - 42η συνεδρίαση, Τρίτη 29.01.2013

  Αν και απόντες ως φυσικά πρόσωπα, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα εμφανίστηκαν διά του λόγου τους στη φάση των «απολογιών» στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Οπως ανακοίνωσε η συνήγορός τους Δάφνη Βαγιανού, έλαβε με το ταχυδρομείο κείμενα υπογεγραμμένα από τους δύο αγωνιστές που έχουν περάσει στην παρανομία, με έγγραφη εξουσιοδότηση να τα διαβάσει στο δικαστήριο ως πολιτικές καταθέσεις εκ μέρους τους. Το κείμενο του Ν. Μαζιώτη έχει ημερομηνία Οκτώβρης 2012 και της Π. Ρούπα Δεκέμβρης 2012.

Ο πρόεδρος, αφού έλαβε από τη συνήγορο τη διαβεβαίωση ότι θεωρεί τα κείμενα γνήσια, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, της έδωσε το λόγο να τα αναγνώσει. Ετσι, όλη η συνεδρίαση κύλησε με την ανάγνωση από την Δ. Βαγιανού των πολιτικών καταθέσεων του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα. Πρόκειται για δύο μεγάλα σε έκταση κείμενα (ιδιαίτερα αυτό της Π. Ρούπα), το περιεχόμενο των οποίων δεν μπορεί φυσικά να μεταφερθεί με πληρότητα στο πλαίσιο αυτού του ρεπορτάζ. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα τα δούμε δημοσιευμένα στην ολότητά τους (το περιεχόμενό τους προσφέρεται και για μια ευρύτερη συζήτηση πάνω σε σημαντικά ζητήματα στρατηγικής, τακτικής, προγράμματος) και περιοριζόμαστε σε συνοπτική παρουσίασή τους.

Συγνώμη για την κακή εμφάνιση από τους παίκτες της Νίκης


Η εικόνα που παρουσίασε η Νίκη στη Φυλή ήταν κακή και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Θρασύβουλο. Για το λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας ζήτησαν συγνώμη από τους φιλάθλους.

ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

 Origin Time
Tuesday, 29 January 2013, 18:48:35 UTC
 Magnitude
M 1.9
 Latitude
39.15°N
 Longitude
23.66°E
 Depth
38 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
15 km E of Skiathos
76 km N of Chalkida
130 km N of Athina
 # of Arrivals 15
 Location Type Automatic

Αγοραστός: Σε τροχιά… Lehman Brothers οι ελληνικές τράπεζες

Την ανησυχία του για την πορεία των ελληνικών τραπεζών και τη βιωσιμότητά τους εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός προς το γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρόμπερτ Σάντερς, με τον οποίο είχε συνάντηση στην περιφέρεια. «Σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια, πολλές ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο αντίστοιχο σημείο με στο οποίο βρέθηκε πριν μερικά χρόνια η Lehman Brothers στις ΗΠΑ και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», είπε ο περιφερειάρχης προς τον αμερικανό διπλωμάτη, στον οποίο και έκανε ενημέρωση για τα κυριότερα ζητήματα της Θεσσαλίας.

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

«Η σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πολιτική του Μνημονίου, οδηγεί σε εφιαλτικό αδιέξοδο την πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο, οι αγρότες έβγαλαν στους δρόμους τα τρακτέρ τους, κινητοποιούμενοι για την διεκδίκηση των αυτονόητων: την αξιοπρεπή διαβίωση. Η συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ως συντεχνιακά, αναπαράγοντας μέσω μερίδας των ΜΜΕ, έναν διχαστικό κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθώντας να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες που έχουν οδηγήσει την αγροτική παραγωγή σε κατάρρευση και τον αγροτικό κόσμο σε μια βίαιη φτωχοποίηση. Εφαρμόζοντας την πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι σε ένα κομβικό για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας κοινωνικό στρώμα, η τρικομματική κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να καταστείλουν το δικαίωμα των αγροτών στη αξιοπρεπή ζωή.
Η αλήθεια για την συντελούμενη τραγωδία στον χώρο της αγροτιάς είναι μία και έχει όνομα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ο πρόξενος των ΗΠΑ Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Σαπουντζής.

Με τον Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Robert Sanders συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος Βασίλειος Χαλάτσης. Ο Πρόξενος των Η.Π.Α. επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Σαπουντζής.

Σε θέσεις μάχης οι αγρότες των Σερρών

se-theseis-maxis-oi-agrotes-ton-serron
Συνεχίζεται η προετοιμασία των επικείμενων κινητοποιήσεων των Σερραίων αγροτών, με τους παραγωγούς από τον δήμο Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης να παρατάσσουν καθημερινά τα τρακτέρ τους στους δρόμους δηλώνοντας έτοιμοι να μπλοκάρουν την κυκλοφορία αν αναγγελθούν πανελλήνιες κινητοποιήσεις.


Περισσότερα από πενήντα τρακτέρ παρατάθηκαν σήμερα στον οδικό κόμβο του Μύρκινου της επαρχιακής οδού Σερρών - Αμφίπολης, έξω από το Μαυρόλοφο.

Την ίδια ώρα παραταγμένα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας του δήμου Βισαλτίας περισσότερα από τριάντα τρακτέρ.

Το βράδυ συνεδριάζουν οι ανεξάρτητοι αγροτικοί σύλλογοι στο Μητρούσιο και στην πόλη της Νέας Ζίχνης.

Στα άκρα…!


Του Θανάση Λαμπρόπουλου

«Αγκάθι» στα πλευρά του ΥΝΑ Κωστή Μουσουρούλη, είναι η ομόφωνη απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει σε 48ωρη ακινητοποίηση όλων των υπό ελληνική σημαία πλοίων και όλων των τύπων, ενώ ουδείς από τους 12 προέδρους των ναυτεργατικών ενώσεων, αποκλείει την παράταση των κινητοποιήσεων, αφού όπως λένε, ο υπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης αγνόησε αλλά και συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα των 17.000 περίπου ναυτικών μας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ - ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ, ΠΑΛΙΟΤΣΟΚΑΡΟ"!

Σχόλιο attikanea: Ν΄αγιάσει το στόμα της κυρίας Μακρή, που είπε μεγάλες αλήθειες!

Ρ. Μακρή: «Ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα»

Τα αίματα άναψαν όταν η...
βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή επιτέθηκε προσωπικά στην βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη , η οποία ζητούσε από τον προεδρεύοντα Αθανάσιο Νάκο να βάλει σε τάξη τον Τέρενς Κουίκ ο οποίος φώναζε και ωρυόταν για να πάρει τον λόγο.

TASK FORCE ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ

Ακρωτηριασμός πολυιατρείων και εκχώρηση διοίκησης σε ιδιώτες
Ηδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη συγχώνευση των πολυιατρείων του ΙΚΑ, που δεν «ανταποκρίνονται στην αποστολή τους», δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) χρησιμοποιήθηκε ως μέσο άγριων περικοπών στις δαπάνες και των παροχών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο όνομα της «περιστολής της σπατάλης», όπως έλεγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τον θεσμοθέτησε και όπως συνεχίζει να διατείνεται η σημερινή συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων.Αφού, λοιπόν, λειτούργησε ως κλίνη του Προκρούστη, τώρα ετοιμάζονται σχέδια για πλήρη ακρωτηριασμό των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και της μετατροπής του «σε οργανισμό αμιγώς Κοινωνικής Ασφάλισης Υγείας» με την ταυτόχρονη εκχώρηση της διοίκησής του σε

Προκαλούν

Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη. Αλλά η πολιτική «νόμος και τάξη» έχει πολύ κοντά ποδάρια. Μπορεί προς στιγμήν να έχει δήθεν κάποιες επιτυχίες η κυβέρνηση, κάποιοι εργαζόμενοι να μην μπορούν, για παράδειγμα, να ξεπεράσουν το φόβο της επιστράτευσης και όλοι μαζί να σκίσουν τα σχετικά έγγραφα, παρά το δίκιο του αγώνα τους. Θα έρθει όμως η στιγμή - άλλωστε αυτό έχει δείξει και όλος ο 20ός αιώνας - που ολόκληρος ο λαός θα ξεπεράσει και το φόβο και όποιες συγχύσεις ή αυταπάτες έχει. Γιατί ο

«Μαύρο» παίζει στον ΑΝΤ1


Σε λίγες ήμερες θα έχουμε το ράδιο Σκόπελος ....


αλήθεια το θέλετε ?

ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΛΑΔΙ... ΤΗ "ΣΚΑΠΟΥΡΑΛΕ" ΚΙ Η ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ.

dora-kouvelos-voyli
Όπως πάντα, πολύ φασαρία για το τίποτα... Μετά την απαλλαγή του επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απαλλάξει και την σύζυγό του Ντόρα Μπακογιάννη από την κατηγορία που αντιμετώπιζε για την ίδια υπόθεση.

SKODA Ξάνθη-Βέροια LIVE! SKODA Ξάνθη-Βέροια LIVE! SKODA Xanthi-Veria LIVE STREAMING! SKODA Ξάνθη-Βέροια SKODA Xanthi-Veria δείτε το LIVE!

Πατήστε τα παρακάτω Link, για να δείτε σε Live streaming την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη-Βέροια (Τετάρτη 30/1, 30 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ.).

Δείτε τον αγώνα SKODA Ξάνθη-Βέροια SKODA Xanthi-Veria live free!!!!!

5 μ.μ. αρχίζει ο αγώνας....μην το χάσετε...

ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!

Οργιο φοροδιαφυγής και στην Σκόπελο από Γερμανούς και Βρετανούς που διαθέτουν επαύλεις στην Σκόπελο

Το όργιο της φοροδιαφυγής που γίνεται από Γερμανούς και Βρετανούς που διαθέτουν επαύλεις σε όλο το Πήλιο επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με νέα στοιχεία, που δείχνουν το μέγεθος της φοροκλοπής που γίνεται και το οποίο ήλθε για πρώτη φορά πριν από δύο μήνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.
Τα νέα στοιχεία ωστόσο είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικά, καθώς χθες η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και ο πρόεδρός της Κ. Λεβέντης αποφάσισε  να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας στη Λάρισα, τη στιγμή που προχθές υπήρξαν δημοσιεύματα σε εφημερίδες των Αθηνών που σημείωναν ότι το θέμα πλέον έχει μπει στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων.
Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι οι εισαγγελικές αρχές ενεργοποιήθηκαν μετά από καταγγελίες που έκανε ο Μαν. Γλέζος για όλα όσα συμβαίνουν στην Πάρο, όπου υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες τους, από χώρες της Βόρειας Ευρώπης, τις νοικιάζουν μέσω Διαδικτύου προς 750 ευρώ τη βραδιά.

Απλήρωτοι υπάλληλοι....Του Θάνου Λαμπρόπουλου
Τον δικό τους  “γολγοθά” ανεβαίνουν  εκατοντάδες υπάλληλοι κάποιων ακτοπλοικών εταιριών (μεταξύ των οποίων και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο), οι οποίοι αντί να πληρώνονται κανονικά τα δεδουλευμένα “μεροκάματα” τους λαμβάνουν έναντι με αποτέλεσμα τα “φέσια” να ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε  υπάλληλο.
Και τα φέσια δεν είναι από τους τρέχοντες μισθούς του 2013, αλλά “ελέω αρχών” που στην κυριολεξία είτε κλείνουν τα μάτια, είτε ποιούν την...πάπια σε αυτή την καραμπινάτη παρανομία, αλλά είναι από τα δεδουλευμένα πολλών μηνών του παλιού χρόνου, δηλ. του 2012.
Και όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα της συνεχιζόμενης ύφεσης, της συνεχιζόμενης αύξησης των καυσίμων, της μείωσης της επιβατικής κίνησης, καθώς και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να φαντασθεί ο νους των εκπροσώπων των ακτοπλοικών εταιριών, οι οποίες είχαν μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια, τότε δηλ. που “λεφτά υπήρχαν”, να γεμίζουν τα “σεντούκια” τους, και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

ΠΝΟ: Μπλόκο και στα υπό ξένη σημαία πλοία

 Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους είναι οι Έλληνες ναυτικοί οι οποίοι μέσω των τους σωματείων τους και με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις τις 06.00 της Πέμπτης 31/1/2-13 έως τις 06.00 το πρωϊ του Σαββάτου 2/2/2013.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη μορφή κυλιόμενων 48ωρων αλλά αυτό θα εξεταστεί και θα τεθεί προς ψηφιση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την προσεχή Παρασκευή.

Προβλήματα ίσως δημιουργηθούν στο λιμάνι της Πάτρας από όπου αποπλέουν επιβατηγά-οχηματαγωγά με ιταλική σημαία. Οι ναυτεργάτες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα αφήσουν κανένα πλοίο να αποπλεύσει από ελληνικό λιμάνι ανεξαρτήτως σημαίας.

Πέντε μέρες χωρίς τηλέφωνο στη Σκόπελο και φτάσαμε την έκτη μέρα και ακόμη .....περιμένουμε πόσο ακόμη άραγε?

OTE1
Οι πέντε ημέρες δεν ήταν αρκετές για τον  ΟΤΕ προκειμένου να προχωρήσει στην αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο του, ώστε οι κάτοικοι της Σκοπέλου  να αποκτήσουν και πάλι επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.
Το μισό χωριό είναι χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ, αλλά οι κάτοικοι στις συνεχείς διαμαρτυρίες τους λαμβάνουν μία απάντηση.... Να μην ανησυχούν....
Και να ανησυχούν βέβαια ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα το μάθει.
Ο ΟΤΕ είναι σίγουρο ότι δεν ανησυχεί καθόλου για τη βλάβη. Και βέβαια δεν κάνει και τη δουλειά του. Δηλαδή να την επανορθώσει.
Είναι απίστευτο στις μέρες μας να αναβιώνουν σκηνές και εικόνες της δεκαετίας του ογδόντα, όταν χρειάζονταν ακόμη κι ένας μήνας για την αποκατάσταση μιας βλάβης. Η στάση και η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη, προς τον καταναλωτή ο οποίος δεν δικαιούται να καθυστερήσει ούτε μία ημέρα την πληρωμή του λογαριασμού του.

Στάση αναμονής αλλά και κινήσεις αιφνιδιασμού από τους αγρότες

Μπλόκο αγροτών στην Εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας - Λάρισα - Κινητοποιήσεις
Σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης προχώρησαν πεζή θεσσαλοί αγρότες, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία.
Τα αποτελέσματα των συναντήσεων των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα αναμένουν οι αγρότες, που -βρισκόμενοι ήδη στους δρόμους με τα τρακτέρ τους- τηρούν στάση αναμονής και υπό το άγρυπνο βλέμμα της ΕΛΑΣ.
Πάντως, οι θεσσαλοί αγρότες αιφνιδίασαν την αστυνομία όταν προχώρησαν πεζή σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 13.00 και επικαλούμενα το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 άτομα έκλεισαν την ΠΑΘΕ για περίπου ένα τέταρτο.
Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία και να υπάρξει για το διάστημα εκείνο εκτροπή μέσω Πλατυκάμπου.

«Φούσκωσε» ο Πηνειός στα Τέμπη

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Πολλές οι εικόνες του οφιοειδούς «Σαλαμπριά» των βυζαντινών χρόνων, του Πηνειού της αρχαιότητας αλλά και του σήμερα. Το καλοκαίρι με τα λιγοστά έως ανύπαρκτα νερά που στερεύουν και χάνονται είτε από την ανομβρία είτε από την ανεξέλεγκτη χρήση του, για άρδευση.

Δεύτερο πλοίο στη γραμμή των Β. Σποράδων με μειωμένες τιμές ναύλων κατά 30%

Από τον Απρίλιο και σε ετήσια βάσητα δρομολόγια του πλοίου "Πρωτέας"
Από τον ερχόμενο Απρίλιο η γραμμή Βόλου – Σποράδων αποκτά και δεύτερο πλοίο και μάλιστα σε ετήσια βάση. Η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΣ, της Σύμης Δωδεκανήσου, θα δρομολογήσει στη γραμμή το πλοίο «Πρωτέας» και ήδη έχει πάρει το «πράσινο» φως από το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Η αρχική πρόταση της εταιρείας στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπως έγινε γνωστό, αφορούσε μόνο στη θερινή περίοδο, όμως το υπουργείο απαίτησε ετήσια δραστηριότητα. Η εταιρεία, όπως ανέφερε στη «Θ» ο γενικός διευθυντής της ΑΝΕΣ κ. Βασίλης Παπακαλοδούκας, έχει προχωρήσει σε σχετική μελέτη και θα καλύψει τη γραμμή σε ετήσια βάση.

Ψήφισμα καταδίκης του νομοσχεδίου του ΥΕΝ από το Δήμο Χίου

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του καμποτάζ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και προς όφελος των εφοπλιστών, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου υιοθετώντας το ψήφισμα των συμβούλων του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα 
«ΨΗΦΙΣΜΑ TΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΟ ΔΣ ΣΤΙΣ 28-01-2013

Κινητοποίηση την Πέμπτη 31/1 στο νοσοκομείο Βόλου από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο Βόλου διοργανώνει η Γραμματεία ΠΑΜΕ Μαγνησίας την Πέμπτη 31 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι.
Καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα της πόλης να πάρουν αποφάσεις, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές και μαθητές για να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση.
Παράλληλα καλεί τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Βόλου να πάρουν απόφαση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους ώστε να περιθάλπουν τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες, όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν με δική τους ευθύνη.

Σποράδες Αεροπορική σύνδεση με το Ισραήλ

Σειρά πρωτοβουλιών,  οι οποίες αποσκοπούν στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με το Ισραήλ,  έχουν αναλάβει επιχειρηματίες του νησιού,  που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού. Στόχος είναι να εδραιωθεί η απευθείας σύνδεση του διεθνούς αεροδρομίου της Σκιάθου με το Τελ Αβίβ και εφόσον τελεσφορήσουν οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι είναι εφικτή από την φετινή σεζόν,  η υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου. Πέραν των παραδοσιακών προορισμών, οι οποίοι είναι ταυτόσημοι με Ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, προστίθενται και νέοι στο πρόγραμμα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο νησί του Παπαδιαμάντη, όπως το Μόναχο, η Αγία Πετρούπολη και καλώς εχόντων των πραγμάτων,  και το Τελ Αβίβ.

τo Ε/Γ-Ο/Γ "Πρωτεύς"Από τον Απρίλιο του 2013 στην γραμμή Βόλου - Σποράδων


Ειδικότερα πρόκειται για τo Ε/Γ-Ο/Γ "Πρωτεύς", της ναυτιλιακής εταιρίας Σύμης "ΑΝΕΣ" και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 604 επιβατών και 130 αυτοκινήτων

Πού είναι τα έργα ΕΣΠΑ, οέο;

«Πού είναι τα έργα ΕΣΠΑ, οέο; Πότε τα συζητήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, οέο;», ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν -σε έντονο ύφος- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σκαρμούτσος, όταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, αναφέρθηκε στα έργα ΕΣΠΑ που γίνονται και στο πού βρίσκεται η απορροφητικότητά τους.
Τα αίματα άναψαν και τότε μπήκε «εμβόλιμα» για να ηρεμήσει την κατάσταση ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας , λέγοντας: «”calm down, boys, δεν πρέπει να αμαυρώνουμε τη σημερινή απολογιστική συνεδρίαση…».

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 900 ευρώ (ολόκληρα, όχι σκισμένα) έδωσε για να του πλύνουν τις κουρτίνες στο υπουργείο! Είναι πολλά τα λεφτά για το… πλύσιμο, «Γιούρι»

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 900 ευρώ (ολόκληρα, όχι σκισμένα) έδωσε ο «Γιούρι» (ο Στυλιανίδης, ντε) για να του πλύνουν τις κουρτίνες στο υπουργείο.
Δηλαδή, δύο περίπου δύο καθαρούς μισθούς που παίρνουν οι νέοι κάτω των 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα (μεικτά 510,95 ευρώ, ημερομίσθιο 22,83 ευρώ, για να...

μην ξεχνιόμαστε).

Αλ.Τσίπρας: Από το σκίσιμο του μνημονίου... στο "πρόγραμμα που πρέπει να αλλάξει" αν το ΔΝΤ συγκρουστεί με τη Μέρκελ! Και ακόμα δεν είναι κυβέρνηση...

Διαπιστευτήρια στα ντόπια και ξένα μονοπώλια ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν στη διακυβέρνηση συνεχίζει να δίνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή NETWEEK στη ΝΕΤ, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, με κοινωνική όμως ανταποδοτικότητα (!). Δηλαδή, η παράδοση στρατηγικών τομέων της οικονομίας στο κεφάλαιο θα συνεχιστεί ακάθεκτη, με ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις, τις οποίες μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάζει σαν «κοινωνικά ωφέλιμες» στο λαό.
Σε άλλο σημείο αναπαρήγαγε αυτούσια την προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στο κράτος, λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος», όπως και «να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΣΛ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Αλληλεγγύη στους αγρότες από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Καλεί τους μαθητές να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους Θεσσαλούς αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας.
Επίσης καλεί στην συνεδρίαση του Συντονιστικού που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 12:30, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στο κάλεσμα της Γραμματείας για την συνεδρίαση του ΣΑΣΛ προς όλους τους μαθητές της Λάρισας τονίζεται: «Θα συζητήσουμε για τις συνέπειες της κρίσης στη ζωή μας και στις οικογένειες μας και ποιος φταίει γι’ αυτά, για την κατάσταση στα σχολεία μας, για το για ποια πράγματα πρέπει να αγωνιζόμαστε, για τους δίκαιους αγώνες που γίνονται σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά κλπ, για τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας. Είναι η ουσιαστική απάντηση στην κρατική

Φυλάκιση 6 χρόνων σε αγροτοσυνδικαλιστές

Το δράμα της ΕΑΣ Λάρισας, που έσβησε κάτω από το βάρος των επενδύσεων και των αμαρτωλών διοικήσεων, συνεχίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πόλης επέβαλε βαριές ποινές φυλάκισης, συνολικά 6 ετών, στο καθένα από τα παλιά επτά μελή των διοικητικών συμβουλίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, για μη πληρωμή εισφορών στο ΙΚΑ.

ΟΤΕ- ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ 6 μέρα χωρίς επικοινωνίες η Σκόπελος και μας έχουν γραμμένους δεν απαντούν σε κανένα τηλέφωνο ...


«Πάμε Σκόπελος το 2013»


Άρχισε η υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των επιχειρηματιών για το τουριστικό πρόγραμμα «Πάμε Σκόπελο 2013». Ήδη η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου καλεί όλους τους επαγγελματίες του νησιού να συμμετέχουν και φέτος στο εκπτωτικό πρόγραμμα «Πάμε Σκόπελο 2013». Το εκπτωτικό πρόγραμμα θα διατεθεί όπως και πέρσι σε Έλληνες επισκέπτες, αλλά και σε επισκέπτες του εξωτερικού, αφού θα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10.00 Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σκοπέλου

Στη Σκόπελο η Λαϊκή Επιτροπή, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σκοπέλου. Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Γενάρη στις

Να πάψουν οι διώξεις εναντίον πολιτών που αντιστέκονται!

Καλούμε τα μέλη της ομάδας μας, σήμερα στις 11:00 να είναι όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης, στο πλευρό των 11 συλληφθέντων!

Όλες οι κατηγορίες κατά των πολιτών θα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι πολίτες δεν....
πείραξαν κανέναν! Δεν προξένησαν καμία φθορά, όπως για μια ακόμη φορά, ψευδώς, θα υποστηρίξει η εταιρία.

Απεναντίας! Δέχτηκαν απρόκλητη, τυφλή επίθεση από τα ΜΑΤ τα οποία δούλεψαν για λογαριασμό των μεγαλοεργολάβων. Ντροπή!

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις- 23η συνεδρίαση, Δευτέρα 28/1/13

   Η σημερινή συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την παρουσία του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Π. Μαντούβαλου, ο οποίος έδρασε προβοκατόρικα, με την κάλυψη της προέδρου, καθώς και από την απόφαση του τρομοδικείου να εισάγει στις τρεις δικογραφίες έγγραφα που έστειλε η Αντιτρομοκρατική, μέσω της εισαγγελίας, μετά την έναρξη της δίκης.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η πρόεδρος Μ. Τζανακάκη ανακοίνωσε ότι, αφού πρώτα ενημερώσει τους συνηγόρους υπεράσπισης, θα καταχωρίσει νέα έγγραφα στην δικογραφία. Σήμερα, δήλωσε ότι, μετά από ενδελεχή έρευνα που έκανε το Σαββατοκύριακο, θέλει να κάνει μια διόρθωση, γιατί η θέση της παρεξηγήθηκε. Δεν θα καταχωρίσει τα εν λόγω έγγραφα, αλλά θα τα συσχετίσει! Η πρόεδρος συμπεριφέρεται σαν να απευθύνεται σε πρωτοετείς της Νομικής, που δεν έχουν προλάβει ν’ αποκτήσουν ούτε τις στοιχειώδεις νομικές γνώσεις και επιχείρησε μ’ αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει την προσπάθειά της να δώσει νομική κάλυψη στην παράνομη ενέργειά της να εισαγάγει νέα έγραφα της Αντιτρομοκρατικής στη δικογραφία, με τα οποία επιχειρείται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου, μετατρέποντας έτσι την κατηγορία σε κινούμενη άμμο. Η κα Τζανακάκη δεν πρωτοτυπεί. Αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις πολιτικές δίκες της 17Ν και του ΕΛΑ. Είχαν φτάσει στο σημείο να εισάγουν έγγραφα μέχρι την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία. 

Πρετεντέρης: Η ομολογία ενός φερέφωνου…

Έχουμε γράφει, πολλές φορές, ότι ο Πρετεντέτης, αυτός ο επιτήδειος γραφειοκράτης της δημοσιογραφίας, είναι ένα τέτοιο ιδεολογικό φερέφωνο, που διαλαλεί ανενδοίαστα ότι το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι να υπηρετεί την κάστα των άπληστων νεόπλουτων του «εκσυγχρονισμού» και τις «αξίες» του αυτοκρατορικού λόγου…

Ιντερμέτζο...

Η στήλη δίνει σήμερα τον λόγο στον πολύ καλό συνάδελφο κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο που επιμελείται τη στήλη «Μέρες Media» στις «6 Μέρες» και το ηλεκτρονικό «e-tetradio».
Με τίτλο «Η αυτοακύρωση του Γιάννη Πρετεντέρη» ο κ. Δ. Κανελλόπουλος γράφει (οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Μια συνέντευξη έδωσε στο “iefimerida.gr” ο Γιάννης Πρετεντέρης και μάθαμε ένα σωρό αλήθειες. Εστω και μισές. Οχι πως δεν τα υποψιαζόμασταν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά δεν παύει να είναι κάπως σοκαριστικό να ακούς τους πρωταγωνιστές να το παραδέχονται με κυνικό τρόπο. Τι είπε ο καλός δημοσιογράφος του Mega; Δώστε βάση.

Δεύτερο πλοίο για Σποράδες ?


Δεύτερο πλοίο δρομολογείται στη γραμμή των Β. Σποράδων από τον ερχόμενο Απρίλιο και σε ετήσια βάση
http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=aabc0754-be80-49c2-bc74-f224c74b9258

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου