Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Θ. Παφίλης: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (VIDEO)

Για τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς «στο όνομα κάποιου λαού, κάποιων δικαιωμάτων» έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στη Βουλή, συνεχίζοντας την προβοκάτσια σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Κάλεσε μάλιστα το Νίκο Δένδια, να συνεχίσει τη «σωστή δουλειά» στην επιβολή του νόμου και της τάξης.
Σε μια προσπάθεια να δώσει ιδεολογική επίφαση στον ωμό αυταρχισμό και την προβοκάτσια, δήλωσε πως η «δυτική δημοκρατία, είναι το πολίτευμα που στον κόσμο έχει εξασφαλίσει τις περισσότερες ελευθερίες». Απευθυνόμενος μάλιστα στα έδρανα του ΚΚΕ, ρώτησε ποιες παραβιάσεις δικαιωμάτων των πολιτών καταγγέλλει.
Μιλήσατε για «τις αρχές και τις αξίες της δυτικής δημοκρατίας. Γιατί; Φοβάστε να πείτε του καπιταλισμού»; απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Χαρακτήρισε προκλητικό το ερώτημα του Μ. Βορίδη για το ποια δικαιώματα παραβιάζονται από την κυβερνητική πολιτική σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτο το δικαίωμα να μην εκμεταλλεύεται άνθρωπος τον άνθρωπο. Το δικαίωμα να απολαμβάνει αυτός που εργάζεται τον πλούτο που παράγει. Το δικαίωμα στη δουλειά. Το δικαίωμα στη ζωή».
Ο Θανάσης Παφίλης, προειδοποίησε πως μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου τα νομοσχέδια γίνονται πλέον πράξη, δημιουργώντας έτσι μια εκρηκτική κατάσταση ασφυξίας στο λαό, ο οποίος θα βγει στους δρόμους για να παλέψει με όλες τις μορφές πάλης. Κάλεσε σε ένα μεγάλο ανατρεπτικό ρεύμα, που θα εμποδίσει με απειθαρχία και ανυπακοή αυτή την πολιτική και με πολιτικό στόχο την ανατροπή αυτού του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger