Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

40 διακοπές ρεύματος κάθε μέρα στη Μαγνησία


Καταδίκη στο σκοτάδι και το κρύο εκατοντάδων νοικοκυριών, συνιστούν τα νέα τιμολόγια- φωτιά της ΔΕΗ. Ήδη σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας στο νομό Μαγνησίας, συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε καθημερινές διακοπές ρεύματος σε 30 έως 40 νοικοκυριά καθημερινά!
Η αύξηση των τιμολογίων κατά 40% έως και τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος πολλαπλάσια νοικοκυριά.
Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα του Βόλου, έδωσαν χθες το πρωί το παρών υπό τη σημαία του ΠΑΜΕ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που αποτελούν «ηλεκτροσόκ» για εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους.
«Οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ είναι και προκλητικές και απαράδεκτες», τονίστηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας υποστήριξαν ότι οι νέ- οι λογαριασμοί ρεύματος θα είναι ασήκωτοι για τις εργατικές- λαϊκές οικογένειες, που μέσα σε μια τετραετία καλούνται να πληρώσουν κατά 50% ακριβότερο ρεύμα.

Με έξι έδρες η Μαγνησία Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα

Με έξι έδρες η Μαγνησία στις επόμενες εκλογές. Τις αλλαγές στις βουλευτικές έδρες  καθορίζει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ A 10 - 14.01.2013) και βάσει του οποίου επέρχονται αυξομειώσεις εδρών σε εκλογικές περιφέρειες της χώρας μετά την απογραφή της 9ης Μαΐου 2011.
Έχει προηγηθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αριθ. Δ 224/2012) που το έκρινε συνταγματικό και νόμιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι  οι πιο σημαντικές αλλαγές επέρχονται στο Νομό Αττικής (υπόλοιπο) όπου οι έδρες αυξάνονται από 12 σε 15 (εκλέγονται 3 επιπλέον βουλευτές), ενώ μειώνονται κατά 3 στην Α΄ Αθηνών -οι έδρες από 17 ορίζονται σε 14.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου