Του συνεργάτη μας Πέτρου Μαζαράκη
Με κάθε επισημότητα επιβεβαιώθηκε το τελευταίο διάστημα ο ανεπίσημος, μέχρι πρότινος, «έρωτας» κυβέρνησης - ξενοδόχων. Μια σχέση συμφέροντος από την οποία η κυβέρνηση προσδοκά πολιτικά οφέλη, ενώ οι ισχυροί ξενοδόχοι προσβλέπουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για δάνεια και επενδύσεις, αλλά και γενναίο μερίδιο από την πίτα των αποκρατικοποιήσεων φιλέτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, λιμανιών και αεροδρομίων.
Βέβαιοι, χαμένοι θα πρέπει να θεωρούνται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να θυσιάσει τους μισθούς και τα εργασιακά τους δικαιώματα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις εγχώριων και ξένων ομίλων που θέλουν να αποκτήσουν «κοψοχρονιά» τα φιλέτα της περιουσίας του Δημοσίου. Χαμένοι, όμως, είναι ήδη χιλιάδες μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι συνθλίβονται από την οικονομική κρίση και την ασφυκτική πίεση των μεγάλων ομίλων του χώρου.
Η κυβέρνηση φέρεται να επιλέγει τον τουρισμό ως το επικοινωνιακό σωσίβιο που χρειάζεται προκειμένου να εμφανίσει ενδείξεις έστω ότι η πολιτική της πιάνει τόπο και η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται προ των πυλών. Στο πλαίσιο αυτό σπεύδει να προσφέρει στους μεγαλοξενοδόχους γενναία «προίκα» και ατελείωτα δώρα.