Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Η ‘’ιερή αγελάδα’’ της μνημονιακής ‘’νομιμότητας’’, ο ναός της ευρωζώνης και η αριστερά

 Παναγιώτης Μαυροειδής
‘’Η σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ δεν είναι απλώς αυτονόητα καταδικαστέα, είναι εχθρική για τον ελληνικό λαό, για την Ελλάδα. Όποιοι κι αν την έκαναν, είτε είναι κουφιοκεφαλάκηδες, δήθεν τρομοκράτες, είτε είναι βαλτοί παρακρατικοί, παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.’’ (απόσπασμα από συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Ant1 στις 14/1).
‘’Εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Θα ήξερα να σας πω ποιον σκοπό εξυπηρετούν αν θα ήξερα από πού ξεκινά όλο αυτό και αν είναι ένα κέντρο’’ (…) «Εμείς καταδικάζουμε 1000 φορές αυτές τις ενέργειες» (συνέντευξη Αλέκα Παπαρήγα στο MEGA στις 14/1/13)
Μάλιστα. Πρόκειται για διαφορικές πολιτικές τοποθετήσεις,- αν παρακολουθήσει κανείς το σύνολο των συνεντεύξεων-, αλλά σε ότι αφορά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ και τις άλλες εμπρηστικές επιθέσεις της βδομάδας, υπάρχουν δύο κοινά πολιτικά στοιχεία.
Το πρώτο, είναι ότι «‘’δεν ξέρουμε’’ ποιος τις έκανε. Κάνουμε βέβαια λογικές υποθέσεις. Αλλά και πάλι, με σιγουριά, ‘’δεν ξέρουμε’’».
Το δεύτερο, είναι ότι «‘’φυσικά καταδικάζουμε’’, ανεξάρτητα ποιος έκανε ότι έκανε. Από θέση αρχής».
Θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς σε αυτές τις τοποθετήσεις;  Φαίνονται λογικές και μονόδρομες.
Πρέπει, νομίζουμε, να το πιάσουμε από την αρχή το ζήτημα και να σκεφτούμε διαφορετικά.
Τα  δύο κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς, αυτό-παγιδεύονται, εθελουσίως ή/και με την πίεση της ΝΔ και των ουρλιαχτών των ΜΜΕ.
Οι παραπάνω απαντήσεις, είναι ‘’λογικές’’, στο πλαίσιο μιας ‘’λογικής’’ που προτάσσει και υπαγορεύει τα λάθος ή τουλάχιστον τα μη θεμελιώδη για την αριστερά ερωτήματα.

Η φωτογραφία της ημέρας από την Σκόπελο !!!


Η ρουφιανιά δεν είναι δημοσιογραφία. Να διαγραφεί άμεσα από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Δ. Καμπουράκης

Ανακοίνωση της ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ της Α.Π. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Α.Π. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ – ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ|

Η ρουφιανιά δεν είναι δημοσιογραφία. Να διαγραφεί άμεσα από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Δ. Καμπουράκης
Το πρωί της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου, μια ομάδα περίπου 100 ανθρώπων ανακατέλαβε συμβολικά το κτίριο της Villa Amalia, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της αστυνομίας.
Από δεοντολογικής απόψεως, η πράξη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί σχεδόν δημοσιογραφική. Πληροί δηλαδή όλες τις δεοντολογικές απαιτήσεις της άσκησης και της λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος: ο δημοσιογράφος οφείλει να μη συνεργάζεται με τις αρχές αλλά να τις ελέγχει, να αποκαλύπτει, να δημοσιοποιεί και να γελοιοποιεί τον αυταρχισμό όπου αυτός

"Ήρθε η ώρα για τη μετά πετρέλαιο εποχή"Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση για την ανάληψη "δράσης" με στόχο την προετοιμασία για τη μετά πετρέλαιο εποχή, κατά την έναρξη σήμερα της παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τις μελλοντικές πηγές ενέργειας που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι.
"Έχουμε κοινές ανησυχίες αλλά πρέπει επίσης να έχουμε και τις ίδιες φιλοδοξίες. Δεν είναι πλέον καιρός για διαφωνίες ή φιλοφρονήσεις αλλά για δράση", δήλωσε ο Ολάντ στην ομιλία του.
"Οφείλουμε συνεπώς να ενωθούμε όλοι μαζί, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, τους πόρους μας", είπε απευθύνοντας έκκληση για "περισσότερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" ώστε να "προετοιμαστούμε για τη μετά πετρέλαιο εποχή".
"Η Γαλλία θέλει η ενεργειακή μετάβαση να γίνει μεγάλη εθνική υπόθεση, ευρωπαϊκή και παγκόσμια και γνωρίζει ότι εδώ έχει εταίρους που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη για το κλίμα το 2015", πρόσθεσε ο Ολάντ, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του έχει δηλώσει έτοιμη να φιλοξενήσει τη διάσκεψη αυτή.

Κ. Παπούλιας: «Να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων»

Για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης, καθώς και την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε, το μεσημέρι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του, καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είναι σήμερα και πώς μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Πρόκειται, όπως είπε, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

Νέα υπηρεσία στο Facebook

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία μίας νέας υπηρεσίας αναζήτησης, την Graph Search.

Σύμφωνα με τον Ζάκερμπεργκ η εν λόγω υπηρεσία θα βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίζουν άλλους ανθρώπους-μέλη του facebook, να μαθαίνουν περισσότερα γι’ αυτούς και να κάνουν νέους «φίλους».

Ανάπτυξη του τουρισμού κι ο Θεός βοηθός

Ουσιαστικό περιεχόμενο στη γνωστή φράση «κι ο Θεός βοηθός...» σκέφτηκε όπως φαίνεται να δώσει η Κυβέρνηση.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, υπογράφηκε την Τρίτη, προκειμένου να οργανωθούν και να αναπτυχθούν από κοινού συντονισμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

ΚΡΑΤΟΣ - ΜΠ@ΥΡΔΕΛΟ... ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ!

nosokomes
Τα δίχτυα του στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχει απλώσει ένα καλοστημένο κύκλωμα προώθησης παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων. Εν απουσία ελέγχου στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, οι αποκλειστικές-μαϊμού... ψαρεύουν πελάτες με δέλεαρ καλύτερες τιμές.
Οι -κατά κανόνα- μετανάστριες, ωστόσο, που απασχολούνται παρανόμως το βράδυ στα δωμάτια των νοσοκομείων, δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ούτε έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να φροντίζουν τους ασθενείς.

Σε μία μόνο έφοδο των ελεγκτών, τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκαν 133 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια και τα απαραίτητα πιστοποητικά υγείας. Τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στα Νοσοκομεία της Πάτρας.
Η ζημιά που υπόκειται το ΙΚΑ από τη μαύρη εργασία ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η "ταρίφα" για τις παράνομες αποκλειστικές είναι 50 ευρώ, την ώρα που η μεικτή αμοιβή των νόμιμων νοσοκόμων είναι 78 ευρώ.

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΝΕΚΡΟΙ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΡΙΚΗΣ.
Αυτά τα καθάρματα υποστηρίζει η συμμορία της Κλίντον. Την ώρα που οι μαθητές έδιναν εξετάσεις έγινε η βομβιστική επίθεση με ρουκέτες. Για παγιδευμένο αυτοκίνητο μιλούν οι γελοίοι “εκπρόσωποι” των “επαναστατών”, ώστε να κρύψουν τον βαρύ οπλισμό και την λυσσαλέα στήριξη που έχουν από τους δολοφόνους του πλανήτη.
A Syrian man stands in the debris following an explosion outside Aleppo University, between the university dormitories and the architecture faculty, on January 15, 2013 (AFP Photo / STR)

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον ετοιμάζει την συμμετοχή της στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση της Γαλλίας στο Μάλι

Τα γαλλικά τεθωρακισμένα εν κινήσει προς τα βόρεια της χώρας
Και οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν την εμπλοκή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής επιμελητειακής υποστήριξης για να βοηθήσουν τη Γαλλία που μάχεται κατά των δυνάμεων των ενόπλων. «Συμμεριζόμαστε το στόχο των Γάλλων να στερήσουν από τους τρομοκράτες ένα ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή, και υποστηρίζουμε τη γαλλική επιχείρηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κάρνεϊ.
«Υποστηρίζουμε τους Γάλλους με την ανταλλαγή πληροφοριών και εξετάζουμε τα αιτήματα για επιμελητειακή υποστήριξη», πρόσθεσε.

Δηλώσεις Τσίπρα... σκέτη ζαλη

Τα σχετικά με την συνέντευξη του Α. Τσίπρα στη DW τα διάβασα αρχικά σε διάφορα σάιτ και δεν το πίστεψα. Τελικά τα βρήκα και στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έπρεπε οπωσδήποτε να διασταυρώσω για να μην πέσω σε «διαστρέβλωση», κι έτσι σιγουρεύτηκα πως τα λόγια αυτά ανήκουν στον Α. Τσίπρα.
Διαβάζοντάς τα μοιάζουν επίσης με λόγια του κ. Σαμαρά, της κ. Μέρκελ κ.ά. Οι εκφράσεις κόκκινα πανιά είναι  οι «διαρθρωτικές αλλαγές» και η «συναίνεση» που απαιτείται για να προχωρήσουν ...
«Αν θέλουμε η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή και αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές, ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίο να συμβούν στην Ελλάδα, πρέπει η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός να κατανοήσει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να υπάρξει δικαιοσύνη. Εάν δεν πεισθεί ο ελληνικός λαός γι’ αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές, διότι θέλουν κυρίως συναίνεση. Η πλειοψηφία της κοινωνίας θα πρέπει να πεισθεί ότι είναι αλλαγές που θα φέρουν δικαιοσύνη και θα δημιουργήσουν μια νέα βάση για να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στη Νίκη Βόλου

Με πιο εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν την προετοιμασία τους οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής κόντρα στην Παναχαϊκή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Όλο το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της Κυριακάτικης αναμέτρησης και άπαντες θέλουν να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι εντός έδρας υποχρεώσεις για τον α' γύρο.

Η Παναχαϊκή είναι μία ομάδα που ξεκίνησε με φιλοδοξίες πρωταθλητισμού τη χρονιά, ωστόσο μέχρι στιγμής πραγματοποιεί πολύ μέτρια πορεία, βρισκόμενη στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως το παιχνίδι θα είναι εύκολο για τη Νίκη, τουναντίον μάλιστα, καθώς η πατρινή ομάδα είναι αρκετά σκληρή και σίγουρα θα έρθει στο Βόλο με αμυντικούς προσανατολισμούς προκειμένου να "κλέψει" ό, τι μπορεί απο την συγκεκριμένη αναμέτρηση. 'Άλλωστε κάπως έτσι λειτούργησε και στην προηγούμενη επίσκεψή της στο Βόλο, κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν και πήρε μία "επαγγελματική" νίκη με 0-1 παίζοντας κατά διαστήματα μέχρι και με έξι (!) αμυντικούς.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!           Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να πάρουν μαζικά μέρος την Πέμπτη 17 Γενάρη στις 18:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου, στην κινητοποίηση που καλούν:

Ö      το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»,
Ö      το Σωματείο Εργαζομένων στην Coca-Cola,
Ö      το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποπ. Τροφίμων Ν. Μαγνησίας,
Ö      η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας,
Ö      το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας,
Ö      το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Carefour – Μαρινόπουλος, παράρτημα Ν. Μαγνησίας,

Σύνδεση της Σκιάθου με Μόναχο

 Σημαντικές προοπτικές δημιουργεί για την Σκιάθο η απευθείας αεροπορική γραμμή που θα συνδέει από την νέο σεζόν το νησί με την πόλη του Μονάχου. Συγκεκριμένα,  το νησί του Παπαδιαμάντη θα συνδέεται απ’ ευθείας το καλοκαίρι του 2013, από τις 23 Μαΐου έως τις 3 Δεκεμβρίου, μέσω της αεροπορικής εταιρίας CONDOR με την πόλη του Μονάχου. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ουσιαστικής σημασίας πρώτο βήμα, προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο δίαυλος επικοινωνίας με την περιοχή της Γερμανίας, που ανέκαθεν διέθετε ένθερμους φίλους των Βορείων Σποράδων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
 Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την κίνηση της περσινής σεζόν στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, δραματική μείωση παρουσίασε η επισκεψιμότητα των Γερμανών τουριστών, οι οποίοι περιορίστηκαν σε διψήφιο νούμερο, μόλις 23, εν αντιθέσει προς τους 2.351 επισκέπτες της περσινής περιόδου. Οι καλά γνωρίζοντες τα τουριστικά θέματα εκτιμούν ότι η φετινή μείωση των Γερμανών τουριστών αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική αστάθεια που γεννά η περίοδος της κρίσης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ύπαρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με το Μόναχο, θα ενδυναμώσει το τουριστικό ενδιαφέρον που προέρχεται από την συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή χώρα.

"ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ"

Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Το ηχητικό ντοκουμέντο που ο Γέρων της Ορθοδοξίας τα "βλέπει" όλα
Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Γέροντας της Ορθοδοξίας Ιωσήφ Βατοπαιδινός προβλέπει τις παγκόσμιες εξελίξεις, τον ρόλο της Ρωσίας, την επικείμενη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο και την πτώχευση της Ελλάδα, αξίζει πραγματικά να το αφουγκραστούμε για να κάνουμε μια εκτίμηση για την ορθότητα των προβλέψεών του λίγο πριν πεθάνει την 1η Ιουλίου του 2009.
Ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός προβλέπει σύγκρουση των Ρώσων στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία με εμπλοκή των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών δυνάμεων που θα κάνουν μάλιστα χρήση μισθοφόρων! Ο κυρίαρχος ρόλος των μισθοφόρων στον πόλεμο της Συρίας είναι βέβαια, γνωστός, πλέον.
Αλλά μιλάει και για την πολιτειακή ανωμαλία που θα φέρει η οικονομική κρίση
Το αποτέλεσμα θα είναι, υποστηρίζει, ο θάνατος 700 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παραλληλίζει δεν την κατάσταση αυτή με τον κατακλυσμό του Νώε.
Πάντως δεν προσδιορίζει τον χρόνο επισημαίνοντας ότι δεν είναι πρέπον οι χριστιανοί να λένε για χρόνους και καιρούς. Αλλά επειδή έχουμε μυαλό και διακρίνουμε τα σημεία των καιρών, μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα γεγονότα είναι πολύ κοντά.

Δήλωση Μεϊκόπουλου για δίκες διοδίωνΓια τις δίκες αγωνιστών ενάντια στα διόδια
Τις επόμενες μέρες 17 αγωνιστές, κάτοικοι Βόλου και Λάρισας και μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια διώκονται ποινικά για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 13 Φεβρουαρίου 2011. Ανάμεσα τις υπόλοιπες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αυτουργίας, η οποία διώκεται από μετεμφυλιακό νόμο του 1951 και το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικά.
Για την αντισυνταγματική αυτή δίωξη ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Σήμερα κοινοποιήθηκε η απάντηση μόνο από τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Πανθεσσαλική σύσκεψη υγειονομικών για τα προβλήματα του Νοσοκομείου ΒόλουΒόλος, 15 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στις 15/1/2013 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Βόλου, Πανθεσσαλική σύσκεψη, εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της περιοχής Θεσσαλίας , εκπροσώπων των ΚΥ Μαγνησίας και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών κ Δημήτρη Βαρνάβα.
Θέμα της σύσκεψης τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου και η συμπεριφορά του Διοικητή του.
Συμμετείχαν διάφοροι συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ Μ. Δραμητινός ,κόμματα όπως το ΚΚΕ και εκπρόσωπος του ανεξάρτητου βουλευτή κ Πάρι Μουτσινά.
Στην συνάντηση αυτή που είχε μαζικό χαρακτήρα, έλαβε μέρος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Κεμπάπ Μοναστηράκι στο gyros.gr στην ΣΚΟΠΕΛΟ 1,20 ευρω!!!


Κεμπάπ Μοναστηράκι
Εξαιρετικής ποιότητας βοδινό, πρόβειο κρέας με ελαφρά μπαχαρικά, βασισμένο σε αυθεντική Πολίτικη συνταγή.  όλοι οι λάτρεις του γευστικού φαγητού, απολαμβάνετε μια χορταστική γεύση κρέατος με ελαφρά μπαχαρικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2013, έγινε κοινή συνεδρίαση των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος, των Κοσμητόρων και των Προέδρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» που προετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού.
1. Το ΠΘ στην εικοσιπενταετή παρουσία του έχει καταγράψει διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά και επιστημονικά επιτεύγματα, έχει επιτελέσει έργα και δράσεις σημαντικής κοινωνικής ωφέλειας και έχει αποδώσει μερικές χιλιάδες αποφοίτων, μεταπτυχιακών και διδακτόρων που στελεχώνουν τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. ‘Έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες και η εξωτερική αξιολόγηση των τμημάτων του κατέδειξε τα ισχυρά ακαδημαϊκά και επιστημονικά χαρακτηριστικά του. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν σε ένα περιβάλλον με διαρκώς συρρικνωμένο προϋπολογισμό. Σήμερα συνεχίζει την ανάπτυξη των υποδομών του σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ.

Σωτήριες παρεμβάσεις στο Κάστρο της Σκιάθου

 Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την διάσωση και ανάδειξη του Κάστρου της Σκιάθου αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι του Κάστρου». Εντός του 2013 θα ξεκινήσουν εργασίες στήριξης στο τζαμί που εντάσσεται στο συγκρότημα του οθωμανικού Διοικητηρίου του Κάστρου της Σκιάθου, με την συνεργασία της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ντόπιων μηχανικών, κατόπιν μελετών του Αρχιτέκτονος και καθηγητού κ. Α. Αλεξίου που εγκρίθησαν από το ΚΑΣ. Επίσης θα κατασκευαστούν γνήσια αντίγραφα των ξυλόγλυπτων βημοθύρων του Ναού του Χριστού καθώς και τα υπόλοιπα αντίγραφα των Δεσποτικών εικόνων του τέμπλου, ώστε ο Ναός να αποκατασταθεί στην αρχική του όψη, ενώ προγραμματίζεται να ξεκινήσει στο μέλλον και η συντήρηση των ξυλόγλυπτων του ιδίου Ναού.

Αλλαγές στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας


Tις σχεδιαζόμενες αλλαγές για την αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ και των λοιπών οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου.
Σύμφωνα με το σχέδιο στη Θεσσαλία επέρχονται μεταξύ άλλων οι εξής αλλαγές:
-Συγχώνευση των Οικονομικών Επιθεωρήσεων Θεσσαλίας και Ηπείρου σε μια μονάδα που λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος με την ονομασία Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Ελλάδας.
-Κατάργηση της υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ στο Βόλο.
-Κατάργηση των θέσεις αναπληρωτών διευθυντών του ΣΔΟΕ.
-Συστέγαση των Οικονομικών Επιθεωρήσεων με την Περιφερειακή Δ/νση του ΣΔΟΕ.
-Κατάργηση του τμήματος διοικητικής υποστήριξης τους Τελωνείου Λάρισας
-Συστέγαση των Κτηματικών Υπηρεσιών.

Θάνατος επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ «FLORENCIA»

Το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «FLORENCIA» σημαία Ιταλίας, το οποίο κατέπλεε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προερχόμενο από λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, για περιστατικό θανάτου 35χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.
Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Π.Γ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι για 80 θέσεις κατάρτισης

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει χθες τους εκατοντάδες άνεργους, που προσήλθαν να ενημερωθούν για την ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ των απολυμένων στη Μαγνησία
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου αποδείχτηκε πολύ μικρή, για να χωρέσει χθες τους εκατοντάδες άνεργους, που προσήλθαν να ενημερωθούν για την ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ των απολυμένων στη Μαγνησία. Σκοπός της πράξης είναι η στήριξη, η κοινωνική ένταξη και η επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης ή και ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης, 80 ανέργων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Γενικός ξεσηκωμός για την Υγεία του λαού

Καλεί στη μεθαυριανή κινητοποίηση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα για την Υγεία
Να συμμετάσχουν, μαζικά, στο μεθαυριανό συλλαλητήριο, στο προαύλιο του Νομαρχιακό Νοσοκομείου Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ), που οργανώνει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Λαού δίπλα από το Ωδείο και, στη συνέχεια, πορεία προς το νοσοκομείο.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, κατ' επιταγή των καπιταλιστών και της ΕΕ, παράλληλα με το σάρωμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεχαρβαλώνει το δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αύξηση της εμπορευματοποίησής του, αφού επιβάλλει όλο και περισσότερα χαράτσια».

Ανώμαλη προσγείωση στο Βερολίνο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β. ΣΟΙΜΠΛΕ - ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, προσέκρουσε» σε... βράχο. Αργότερα, πάντως, μιλώντας σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς, ανέβ
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, προσέκρουσε» σε... βράχο. Αργότερα, πάντως, μιλώντας σε εκδήλωση της γερμανικής Αριστεράς, ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους κατακεραυνώνοντας τις επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης...
Του Ηλία Μπενέκου
Αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα βρέθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθε στο ραντεβού προκειμένου να παρουσιάσει το... εναλλακτικό σχέδιό του για έξοδο από την κρίση, «προσέκρουσε» στη σκληρή στάση του κ. Σόιμπλε, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Το πατρινό καρναβάλι αρχίζει το Σάββατο

Φωτο (από το πατρινό καρναβάλι 2012) από το αρχείο του carnivalpatras.gr
Η γιορτή της έναρξης που πατρινού καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπος Καρκούλιας. Και κάλεσε όλο το κόσμο να αφεθεί στην ξεγνοιασιά και τη μαγεία του.
Φωτο (από το πατρινό καρναβάλι 2012) από το αρχείο του carnivalpatras.gr Το πατρινό καρναβάλι φέτος θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων στηρίζονται στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργία, αφού ένας μεγάλος αριθμός ομάδων και συντελεστών ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Τρίμηνες προσλήψεις γεωπόνων - κτηνιάτρων στον ΕΛΓΑ

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α) ανακοινώνει την πλήρωση 150 θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την Κεντρική Διοίκηση και τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του.
Αναλυτικά θα προσληφθούν για 3 μήνες:
• ΠΕ Γεωπόνων, 132 Θέσεις
• ΠΕ Κτηνιάτρων, 18 Θέσεις
Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2107490476

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).
ΠΕ Γεωπόνων

ενημέρωση σε κτηνοτρόφους της περιοχής ΤυρνάβουΑγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,

η Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ.

 στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου

ενημερωτική συγκέντρωση σε κτηνοτρόφους της περιοχής του δήμου Τυρνάβου

πάνω σε θέματα παραχώρησης βοσκήσιμης έκτασης σε εποικιστικά λιβάδια, σύμφωνα με τον νέο νόμο 4061/2012.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου