Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Φάτε μάτια λίστες…


Πέσαμε έξω όταν γράφαμε ότι το CD με τη λίστα Λαγκάρντ δε θα ‘ρθει από τη Γαλλία; Εν μέρει ναι, εν μέρει όχι. Το CD ήρθε μόνο επειδή ήταν πολιτικά αξιοποιήσιμο, για να κάνει το πολιτικό σύστημα μια τζάμπα επίδειξη κάθαρσης και ταυτόχρονα να διασώσει και να στηρίξει τον Βενιζέλο. Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, η λίστα δε θα ερχόταν, δεδομένου ότι από το γαλλικό Ανώτατο Δικαστήριο έχει κηρυχθεί παράνομη και απαγορεύεται η χρήση της. Βρήκαν τη διαφορά από το αρχικό CD, διαπίστωσαν ότι αφορούσε την οικογένεια Παπακωνσταντίνου και προχώρησαν.
 

ΑΝΤΩΝΑΚΗ: ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ...

samaras-merkel-tsolak
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον κ.Σαμαρά.
Αντωνάκη, τέρμα το δούλεμα.
Θα τα πούμε την Δευτέρα το βράδυ.
Ο κόσμος να χαλάσει. Είτε από το χαζοκούτι είτε από το διαδίκτυο είτε από την ταράτσα του σπιτιού μας, με κεραία.

Σήμερα έγινε η πιο μαζική πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια...Θα ήταν παρακινδυνευμένο να δώσουμε κάποιο αριθμό για το πόσοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και διαδήλωσαν την αντίθεση τους για την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών στην «Βίλα Αμαλίας»  και στη δίωξη των καταληψιών σε βαθμό κακουργήματος.
Ηταν πάντως η μεγαλύτερη πορεία που διοργάνωσε ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος τα τελευταία χρόνια, και διακρινόταν για το πάθος της και την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, χωρίς να τους επηρεάσουν οι σπασμωδικές αντιδράσεις των κατασταλτικών μηχανισμών. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και...
διαμέσου της Ομόνοιας και της οδού Πατησίων έφθασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων
Χαρακτηριστικό της μαζικότητας της συγκέντρωσης ήταν ότι ακόμα και αστικά ΜΜΕ, όπως η ηλεκτρονική ιστοσελίδα του «Βήματος» και της «ζούγκλας» εκτιμούσαν τους συγκεντρωμένους σε 7.000!!!

Αυξημένα κρούσματα γρίπης και γαστρεντερίτιδας


Αυξημένα είναι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα γρίπης στον πληθυσμό, ενώ αρκετοί συμπολίτες ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα με κύρια συμπτώματα τον πονόκοιλο, τη διάρροια και τον εμετό
Αυξημένα είναι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα γρίπης στον πληθυσμό, ενώ αρκετοί συμπολίτες ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα με κύρια συμπτώματα τον πονόκοιλο, τη διάρροια και τον εμετό.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στο skopelos news

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Ποινικοποιούν τα κινήματα όπως των διοδίων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ

Ποινικοποιούνται τα κινήματα, όπως αυτό των διοδίων, που ενέπνευσε τον λαό να αντιδράσει και αλλού, ήταν ένα από τα μηνύματα της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης με θέμα «Οι δίκες του κινήματος κατά των διοδίων – οι πολιτικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο στόχαστρο», που έγινε στο κτίριο Κατσίγρα, ενόψει δύο δικών, που θα γίνουν από εβδομάδα στη

Να μια ΑΕΚ που δεν πέφτει με τίποτα…

Να μια ΑΕΚ που δεν πέφτει με τίποτα…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στην SKODA Ξάνθη και την εμφάνιση των τριών νέων αποκτημάτων της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ που νίκησε την Ξάνθη με 1-0 ήταν μια κανονική ομάδα. Μέτρια ενδεχομένως, αλλά κανονική. Με κανονικούς παίκτες που κουτσά-στραβά στέκονται στο φετινό επίπεδο της Σούπερ Λίγκας. Τους έβλεπες απέναντι σ’ αυτούς της Ξάνθης και καταλάβαινες πως όχι απλώς αντέχουν στη σύγκριση αλλά είναι καλύτεροι στα σημεία.

Πιο δύσκολο και ακριβό από τέλη Ιανουαρίου το δίπλωμα οδήγησης

Εισάγονται και νέοι τύποι αδειών για τα δίκυκλα, ενώ η ανανέωση του διπλώματος δεν θα γίνεται στα 65 έτη, αλλά κάθε 15 χρόνιαΠερισσότερες ώρες πρακτικών μαθημάτων, που συνεπάγεται αύξηση του κόστους

Εισάγονται και νέοι τύποι αδειών για τα δίκυκλα, ενώ η ανανέωση του διπλώματος δεν θα γίνεται στα 65 έτη, αλλά κάθε 15 χρόνια
Της Αλεξανδρας Κασσιμη

Ακριβότερη και δυσκολότερη καθίσταται από τα τέλη Ιανουαρίου η απόκτηση άδειας οδήγησης, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδόθηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία. Από τις 19 Ιανουαρίου, οπότε και τίθεται σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα, αυξάνεται ο αριθμός των υποχρεωτικών μαθημάτων των υποψήφιων οδηγών και ορίζεται παράβολο ύψους 10 ευρώ για κάθε επανεξέταση του υποψήφιου οδηγού σε περίπτωση αποτυχίας.

ΠΡΟΣ περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό..

 ΓΕΦΎΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 

Ποινικές ευθύνες και για ΒενιζέλοΤο Ποντίκι
«Αποπροσανατολισμό» ως προς την ουσία του ζητήματος χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τα άλλα κόμματα, ωστόσο είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι στην κάλπη θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι στις επίσημες τοποθετήσεις του συμμερίζεται την ανάγκη διερεύνησης ποινικών ευθυνών όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το ΚΚΕ ζήτησε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ζητά διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και εν γένει η θέση του για το συγκεκριμένο σκάνδαλο βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα το ΚΚΕ εξαρχής σημείωσε ότι «η διερεύνηση δεν μπορεί να περιοριστεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες για την απόκρυψη, αλλοίωση στοιχείων ή άλλα σχετικά αδικήματα». Ως εκ τούτου, επιβάλλεται «να

Video και φωτογραφίες από την πορεία για τη Villa Amalias στην Αθηνάς

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013: Μετά την αιφνιδιαστική συγκέντρωση, από περίπου 200 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την πρωινή ανακατάληψη της Villa Amalias και την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, έξω από το Υπ. Οικονομικών όπου αναμένοταν ο Σαμαράς με τον Χατζηδάκη για να δώσουν από κοινού συνέντευξη τύπου, και αφότου η συγκέντρωση χτυπήθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ, ο κόσμος ανασυντάχθηκε στην Ερμού και κατευθύνθηκε στην πλατεία στο Μοναστηράκι όπου πραγματοποίησε νεα συγκέτρωση και λίγο αργότερα δυναμική πορεία μέσα από την Αθηνάς προς το Πολυτεχνείο.

Video από την αιφνίδια συγκέντρωση στο Υπ. Οικονομικών που είχε προηγηθεί


Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013: Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στις 12:15 το μεσημερι έξω απ' το Υπουργείο Οικονομικών, όπου αναμένοταν ο Σαμαράς με τον Χατζηδάκη για να δώσει συνέντευξη τύπου, από περίπου 200 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την πρωινή ανακατάληψη της Villa Amalias αλλά και από την συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Η συνέντευξη τύπου ακυρώθηκε και μεταφέρηθκε αργότερα σε άλλο υπουργείο.

Καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις στο Λιμενικό Ταμείο

 
Βόμβες έριξε κατα την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για τη Δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Λουτράκι έκανε ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον της απερχόμενης διοίκησης για απευθείας αναθέσεις ακόμα και την τελευταία ημέρα. Αναθέσεις που θα ελεχθεί η νομιμότητα τους όπως δήλωσε και ο νέος πρόεδρος του λιμενικού ταμείου
Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λουτρακίου εξιστορώντας τα βήματα που έγιναν για τη δημιουργία του δημοτικού λιμενικού ταμείου σημείωσε ότι στα προυπάρχον κρατικό λιμενικό ταμείο εντοπίσθηκε πλήθος απ’ ευθείας αναθέσεων που εγείρει ζητήματα νομιμότητας.

Αντε πάλι ασχοληθείτε με την ασφάλεια του Αιγαίου και αφήστε της ζυγαριές για 10 γραμμάρια ενώ οι Τούρκοι τα σκουπίζουν όλα .....

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Νέα Μηχανιώνα

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και συγκεκριμένα σε πόστο εταιρείας εμπορίας ιχθύων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα (60) κιλά χταπόδια, κάτω του ελαχίστου επιτρεπομένου βάρους των πεντακοσίων (500) γραμμαρίων ανά τεμάχιο, ενώ βεβαιώθηκαν δύο διοικητικές παραβάσεις στην ανωτέρω εταιρεία και στο Α/Κ σκάφος από το οποίο, όπως προκύπτει από το δελτίο αποστολής, είχαν αλιευτεί και διατεθεί για εμπορία.

Επανέρχεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης - Οι συντελεστές για ΙΧ, σκάφη, πισίνες

 
Τι θα ισχύει για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Επανέρχεται στο προσκήνιο, διαβάστε τι προβλέπεται και ποιο το "χαράτσι" για ΙΧ, σκάφη, πισίνες
Μόνιμος θα είναι ο φόρος που θα επιβάλλεται για την πολυτελή διαβίωση, με τεκμήρια τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τις πισίνες, τα σκάφη αναψυχής και τα αεροσκάφη.
Η επιβολή του θα γίνει για το οικονομικό έτος του 2014, δηλαδή με βάση τα στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης που κατέχουν οι φορολογούμενοι από την 1/1/2013.

Νεκρός 60χρονος κυνηγός από επίθεση αγριογούρουνου

AGRIOGOUROYNOΤραγικό θάνατο βρήκε 60χρονος κυνηγός από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, όταν σήμερα το μεσημέρι, του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα αγριόχοιρος, στον οποίο είχαν στήσει καρτέρι σε δασική περιοχή της Άνω Γατζέας, με συντρόφους του κυνηγούς. Νεκρός είναι ο Ευάγγελος Διανελλάκης, αγρότης, κι έμπειρος κυνηγός. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία ενώ η δημοτική αρχή Ν. Πηλίου εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον άδικο θάνατό του.
Ειδικότερα όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Ν Πηλίου Κ. Λεγαντής, ο άτυχος άνδρας, που ήταν έμπειρος κυνηγός πήγε σήμερα το μεσημέρι με την παρέα του για κυνήγι

Αίτημα παραμονής της ΔΟΥ

Η παραμονή της ΔΟΥ είναι το κυρίαρχο αίτημα των νησιών των Βορείων Σποράδων, τα οποία υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, ενώ όπως αναφέρει ειδικότερα ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής «δεν μας ικανοποιεί η απόφαση του Υπουργείου για παράταση. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο εάν παραμείνει η ΔΟΥ στο νησί».
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών δίνεται παράταση στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας των ΔΟΥ έως τις 18 Ιανουαρίου, σε νησιωτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Σκιάθος και η Σκόπελος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η διαδικασία ενοποίησης έχει ορισθεί από την 14η Ιανουαρίου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του αρμόδιου Υπουργείου. 

ΑΕΚ - Ξάνθη (ΤΕΛΙΚΟ) 1-0


68' ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθη

Παρακολουθείστε μέσα από τα παρακάτω link σε live streaming την αναμέτρηση ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθη (17:15), για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Σ XETIKA ME TO ΣXOΛIO TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙ Α ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Στην συνέντευξη τύπου που οργάνωσε χτες το Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για την όξυνση της κρατικής καταστολής στον Βόλο, σε μια στιγμή της τοποθέτησης μου, ως εκπρόσωπος της  γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αναφέρθηκα στην διαφωνία μας με θέσεις που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής του δήμου και των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση της βίας. Με βάση την πληροφόρηση από τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου χρέωσα στον δήμαρχο Βόλου σύμπλευση με την γνωστή θεωρία των δύο άκρων.
Το γραφείο τύπου του δήμου διαμαρτύρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του και μου καταλογίζει διαστρέβλωση των θέσεων που υποστήριξε ο Π. Σκοτεινιώτης.
Θεωρώ πως, αν αυτή η ανακοίνωση σημαίνει την διαφωνία του Δήμαρχου με την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, αυτό συνιστά  θετική εξέλιξη, και τότε πράγματι παρεξήγησα και αδίκησα τις θέσεις του

Ενημέρωση από προπύλαια και πορεία υπέρ των καταλήψεων και κατά του κρατικού φασισμού

Το φασιστικό καθεστώς έκλεισε (πόσο προβλέψιμο!) τους σταθμούς σύνταγμα και πανεπιστημίου. Η πρόσβαση γίνεται από ομόνοια και μοναστηράκι.
Όλοι κάτω! Να κάνουμε την  σημερινή μέρα ιστορική! Ο φασισμός δεν θα περάσει!
Εδώ ας γίνεται η ενήμερωση της σημερινής μέρας!

Προσκύνημα Υποτέλειας του Τσίπρα στον "πασά" των οικονομικών Σόιμπλε στη "μέκκα" της καγκελαρίου Μέρκελ!!

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
Το παρασκήνιο της συνάντησης Σόιμπλε – Τσίπρα: Τραγικά λάθη τακτικής εκθέτουν την Κουμουνδούρου - Αντίθετο με τη συνάντηση το Αριστερό Ρεύμα. Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε, επιβεβαιώθηκε αργά χθες το βράδυ, αιφνιδιάζοντας αρκετούς...

Στην πραγματικότητα, το παρασκήνιο προετοιμασίας της συνάντησης, εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό. Μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης είχαν επισημάνει, με έμφαση, ότι θα πρέπει να σπάσει η ευρωπαϊκή απομόνωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η άρνηση του κ. Γιούνκερ να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, θεωρούν ότι...
έβλαψε την εικόνα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο αυτά στελέχη, εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει ψηφοφόρους, με αστική πολιτική καταγωγή, να προσεγγίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να του δώσουν δυναμική εξουσίας.
Το αριστερό κόμμα Die Linke ανέλαβε να διευθετήσει τις λεπτομέρειες της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε ενημέρωσε για το αίτημα συνάντησης τον κ. Ράιχενμπαχ και του ανέθεσε να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση και να διερευνήσει τις προθέσεις της.
Ο κ. Σαμαράς, κυριολεκτικά, αιφνιδιάστηκε και μετά από διαβουλεύσεις και με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, διεμήνυσε στον κ. Ράιχενμπαχ ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τη συνάντηση. 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΎΚΗΣ *
 
Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία διετία επιβλήθηκαν ρηξικέλευθα μέτρα όπως είναι το πάγωμα μισθών ή/ και η μείωση τους με κυβερνητική πράξη, η θέσπιση ανώτατου ορίου στις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων για μια τριετία, η νομοθετική υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ο προσανατολισμός των συμβάσεων προς το επίπεδο της επιχείρησης και της ατομικής διαπραγμάτευσης, η δραστική απίσχνανση των υποστηρικτικών των ΣΣΕ μηχανισμών (ΟΜΕΔ) κ.λπ.
Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών είναι ήδη ανάγλυφα. Η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων (ακόμη και από ενώσεις 5 προσώπων) μετέβαλε τάχιστα το προηγούμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και το αποκέντρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2012 υπογράφηκαν 840 επιχειρησιακές συμβάσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως σε μειώσεις μισθών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ο αριθμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων -που κάποτε ανέρχονταν περίπου στις 200 ετησίως- μειώθηκε σε 65 το 2010, 38 το 2011 και 23 το 2012, ενώ οι διαιτητικές αποφάσεις το 2012 εξαφανίστηκαν.

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ
Η κλήση σε προκαταρκτική εξέταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για το συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας στις 3/10/2012 αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης του λαού μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και κλιμάκωση του περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης.
Και βέβαια αναφερόμαστε για μια απλή δραστηριότητα εργαζομένων, γιατί τέτοιοι είναι και οι έμποροι, που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν τα ένα μετά το άλλο, να τους πνίγουν τα γραμμάτια και οι υποθήκες, βλέπουν τους συναδέλφους τους να «προλεταριοποιούνται», να οδηγούνται μαζικά στην ανεργία ή στην κατ΄ όνομα εργασία με τα μπλοκάκια, τα πεντάμηνα και τα προγράμματα εξαθλίωσης.
Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, το γεγονός να επιχειρείται από την Αστυνομική Διεύθυνση εξέταση για μια συμβολική αγωνιστική δράση και μοίρασμα υλικού από ένα μαζικό  φορέα. Αποδεικνύει αυτό που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και η βάρβαρη πολιτική θα πηγαίνουν χέρι – χέρι με την αντίδραση του κράτους, την τρομοκρατία, τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, έστω και αυτά που έχουν κατακτηθεί με αγώνες στα περιορισμένα πλαίσια του αστικού συστήματος.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια χτυπήματος και ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αντίθετος στην οποιαδήποτε κατάργηση ή υποβάθμιση της 8ης ΕΜΑΚ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Επιστολή Κώστα Αγοραστού στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια: «Να διατηρηθεί η 8η ΕΜΑΚ»


Τη διατήρηση της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια. Αυτό έκανε γνωστό στον υποδιοικητή κ. Λάμπρο Κίτσιο και σε στελέχη της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που τον επισκέφτηκαν. Στην επιστολή του τονίζει το σημαντικό ρόλο και την προσφορά της 8ης ΕΜΑΚ αναφέροντας ότι οποιαδήποτε κατάργηση ή υποβάθμισή της υποβαθμίζει την επιχειρησιακή δύναμη και τις δυνατότητες διάσωσης στη Θεσσαλία και κατ’ επέκταση την ασφάλεια του πολίτη. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ Απεργία του κλάδου για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Πανελλαδική - παντραπεζική απεργία στις 16 Γενάρη κήρυξε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) το οποίο έχει μπει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν ξεκινήσει από χτες απεργία στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων, όπου χτες το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση τον αγώνα τους χαιρέτισε η Αλ. Μπαλού, στέλεχος του ΠΑΜΕ, καλώντας σε αγώνα ενάντια σε κάθε απόλυση (με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκδηλωθεί) και για να μη χαθεί κανένα δικαίωμα, όποιος και αν είναι ο εργοδότης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Ολοι στη μάχη για την πανοικοδομική απεργία

Την Τετάρτη 16 του Γενάρη η απεργία ενάντια στην ανεργία και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
«Απαιτούμε, τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Απαιτούμε, τώρα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων. Παλεύουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων. Ηρθε η ώρα να ενώσουμε την αστείρευτη δύναμή μας, για το δικό μας καλό. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι με εμάς δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ».
Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καλώντας όλους τους οικοδόμους να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στην κλαδική απεργία την Τετάρτη 16 Γενάρη. Οι οικοδόμοι αντιδρούν στην αύξηση, κατά δύο χρόνια, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και στην τεράστια ανεργία που «χτυπάει» τον κλάδο.

Σε ρότα ανατροπής

Η υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» είναι συνυφασμένη με τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα από την εξελισσόμενη βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, τις τεράστιες δυσκολίες στη διαχείρισή της από το αστικό πολιτικό σύστημα για την έξοδο σε όφελος του κεφαλαίου, που σημαίνει όσο το δυνατό λιγότερη καταστροφή του, δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης και ταυτόχρονα χειραγώγηση των εργαζομένων σ' αυτήν την πολιτική.

Live streaming ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθη

Παρακολουθείστε μέσα από τα παρακάτω link σε live streaming την αναμέτρηση ΑΕΚ-Σκόντα Ξάνθη (17:15), για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ! ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΣΠΑΤΩΝ - ORIGINAL 21"

ORIGINAL 21: Ούτε βήμα πίσω

Νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά το πρωί του Σαββάτου (12/1), εξέδωσε η ORIGINAL 21 ξεκαθαρίζοντας πως έχουν τα πράγματα και τις επόμενες κινήσεις της. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ξεκινώντας την κατάληψη στα Σπάτα, είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας, όπως και σε όλους τους ΕΝΩΣΙΤΕΣ ότι...
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ !
Πιστοί σε αυτό, είμαστε έτοιμοι να πούμε σε όλους...ότι αυτή η μέρα έφτασε!Στις 36 ημέρες κατάληψής μας, για όσους αναρωτιούνται απο τον καναπέ τους, τι κάνουμε εδώ, θα τους πούμε οτι έχουμε δούλεψει αρκετά, και έχουμε "ψαχτεί" σε περισσότερα.
Μάθαμε πολλά, από όσους όλο αυτό τον καιρό πέρασαν από εδώ, και ακόμη περισσότερα γι αυτούς που απαξίωσαν την προσπάθεια μας, ή απλά αθέτισαν το λόγο τους, και απόδειξαν για ακόμη μια φορά οτι δεν έχουν!

Είμαστε συνειδητά ενάντια και πετάμε κόντρα

Εμείς μοιραζόμαστε το όραμα του Μεγάλου Σπιτιού όπου όλες οι επιθυμίες πραγματοποιούνται, όπου διαφορετικές εκφράσεις του εαυτού μας ενώνονται για ένα σκοπό. Είμαστε κομμάτι του άτυπου δικτύου των αυτοργανωμένων χώρων και όλου αυτού του κόσμου που λέξεις και έννοιες όπως ελευθερία, αλληλεγγύη, αντιιεραρχία, δικαιοσύνη, συντροφικότητα, κοινότητα, αυτοοργάνωση, ανιδιοτέλεια, αυτενέργεια, συνείδηση, αγώνας δεν είναι λόγια του αέρα, ευχολόγια κενά νοήματος, αλλά εκφράζουν την κοσμοθεωρία του, τον αξιακό του κώδικα που πραγματώνεται καθημερινά ορίζοντας την ίδια του την ύπαρξη. Αυτή ακριβώς η ύπαρξή μας σαν αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα και η τάση διάχυσης των προταγμάτων και των πρακτικών μας στον κοινωνικό ιστό είναι που τρομοκρατεί τους κρατούντες.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχ. Ταμιευτηρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ :
"Το προσχεδιασμένο έγκλημα αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκτελείται κατά γράμμα, με τη βούλα της τρικομματικής Κυβέρνησης. Όπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παύει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή, διασπάται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και το υγιές κομμάτι της περνάει στον αποκλειστικό έλεγχο του ΤΧΣ - σαν  να λέμε της Τρόϊκας - έως ότου ξεπουληθεί σε κάποιο «μεγάλο παίκτη».
Ταυτόχρονα, λύονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται είτε στην ανεργία, είτε στην οικονομική εξαθλίωση, ενώ οι 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ, τιμωρούνται αδυσώπητα, με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση επιφυλάσσει για την ιστορική τράπεζα των 113 χρόνων ζωής, τύχη ανάλογη με της PROTON BANK, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη και για τους εργαζομένους της ακόμη χειρότερη.

Ανακοίνωση της ομάδας ελευθεριακών κομμουνιστών για τα τελευταία γεγονότα

ανακοίνωηση της ομάδας ελευθεριακών κομμουνιστών
Ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο ανοιχτός και ξεκάθαρος. Ο πήχυς της κρατικής βίας και καταστολής συνεχώς ανεβαίνει, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει κάθε αντιστεκόμενο, να εξαφανίσει ή έστω να περιορίσει κάθε χώρο κοινωνικοαπελευθερωτικής δράσης ή αυτοοργάνωσης που σπάει την επιβολή του φόβου και της υποταγής. Απέναντι στους συντρόφους και συντρόφισες που ανακατέλαβαν με αριστουργηματικό τρόπο τη Βίλα Αμαλίας, το κράτος δεν αντέταξε μόνο τις γνωστές ομάδες καταστολής δρόμου αλλά και τα εκάμ. Αυτό ασφαλώς δε συμβαίνει πρώτη φορά σε περίπτωση αστυνομικής εκκένωσης κατειλημμένου χώρου. Τώρα είναι η σειρά των εισαγγελικών αρχών που αποδίδουν, με φασιστική συμπεριφορά απέναντι στους συλληφθέντες, και το αδίκημα του κουκουλονόμου. 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου