Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώνονται τα κλειστά γυμναστήρια Αγριάς και Αλοννήσου

Σε νέα εποχή περνά η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές καθώς εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση 14,5 εκατ. € για να ολοκληρωθούν πέντε σημαντικά έργα σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου, με την επιπλέον χρηματοδότηση 14.465.626 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε πέντε αθλητικά κέντρα, μεταξύ των οποίων το κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου (προϋπολογισμός 1,4 εκατ. €) εγγράφεται επιπλέον 1,4 εκατ. € και το κλειστό γυμναστήριο Αγριάς (προϋπολογισμός 790.000 €), και εγγράφονται επιπλέον 790.000 €. Ακόμη για τη βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Γυμναστήρια της Θεσσαλίας εγγράφονται 300.000 €.

«Πρόκειται για έργα τα οποία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης είτε προχωρούσαν πάρα πολύ αργά είτε είχαν απομείνει «κουφάρια» αποτελώντας εκτός των άλλων εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και αισθητικής υποβάθμισης», τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και εξήγησε: «Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία και σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Γιαννούση, καταγράψαμε τα ημιτελή αθλητικά έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι κι έτσι οριστικοποιήθηκε πρόγραμμα ολοκλήρωσης των ημιτελών αυτών έργων με προϋπολογισμό ύψους 14,5 εκατ. €. Πρόκειται για έργα τα οποία επανεκκινούν αμέσως έτσι ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται ότι στα κλειστά γυμναστήρια στην Αγριά και στην Αλόννησο, οι εργασίες συνεχίζονται.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους δημάρχους που έτρεξαν τις διαδικασίες και υπέβαλαν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας (και συγκεκριμένα την ΣΑΕΠ 117). Παράλληλα στον προϋπολογισμό των 14,4 εκατ. έχει εγγραφεί και κονδύλι 300.000 € για βελτιώσεις σε αθλητικά κέντρα έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι αγώνες.

Ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε: «η ένταξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλέον η υλοποίηση ενός έργου μείζονος σημασίας όχι μόνο για την Αγριά αλλά και για την Αρτέμιδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Το έργο αυτό είναι ένα από τα πολλά που παρέλαβε ημιτελές η σημερινή Δημοτική Αρχή και χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Επιπλέον, δεν ήταν δυνατή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, αφού δεν χρηματοδοτούνται αθλητικά έργα από ευρωπαϊκούς πόρους. Η εξασφάλιση εθνικών πόρων για την ολοκλήρωση του έργου, σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την καθοριστική παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. Πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδώσουμε στη νεολαία της Αγριάς και της ευρύτερης περιοχής μια σύγχρονη αθλητική υποδομή σε μια εποχή που την έχει ανάγκη όσο ποτέ, αφού η άθληση αποτελεί στοιχειώδες δικαίωμα. Το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που υλοποιεί η παρούσα Δημοτική Αρχή στην Αγριά, με μεγάλες επεμβάσεις στον τομέα των υποδομών, όπως τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, οι οποίες αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα και δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για τη δυναμικά αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή».

«Πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη για το νησί μας χάριν στην συμβολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Με την χρηματοδότηση των κονδυλίων απ’ τον λογαριασμό της Περιφέρειας σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο, που θα αποτελέσει διέξοδο στη νεολαία, αλλά και στους κατοίκους της Αλοννήσου. Το κλειστό γυμναστήριο το οποίο κατασκευάζεται δίπλα απ’ το Γυμνάσιο - Λύκειο Αλοννήσου, έχει ήδη φτάσει σε ένα καλό ποσοστό ολοκλήρωσης των εργασιών με προηγούμενη επιχορήγηση 1,1 εκατ. € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και πάλι. Αυτό αποδεικνύει ότι η συνέργεια και η συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια μόνο θετικά αποτελέσματα έχει», επισήμανε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.
Αποκτά κλειστό γυμναστήριο η Σκιάθος
Με ένα όνειρο ζουν οι φίλοι του μπάσκετ στη Σκιάθο, την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. Η Παρασκευή είναι πολύ σημαντική μέρα για το μπάσκετ του νησιού καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί η μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου. Στο επίσημο προφίλ του ΓΣ Σκιάθου μάλιστα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο σύλλογος παρουσίασε τη μακέτα για το κλειστό Γυμναστήριο, που θα γίνει δίπλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αυτή που έβγαλε την επιχορήγηση για το έργο και ενέκρινε την κατασκευή του. Ο ΓΣ Σκιάθου είναι γνωστό ότι φέτος λόγω μίας απρόσμενης απόφασης της ΕΣΚΑΘ, ξενιτεύεται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του και το δίνει στον Βόλο. Το κλειστό γυμναστήριο αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα και να δώσει νέα ώθηση στον αθλητισμό του νησιού των Βορείων Σποράδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: