Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Διίστανται οι απόψεις για το νερό της Σκιάθου

«Δεν υποσχεθήκαμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα» λέει η Περιφέρεια
Ακατάλληλο εξακολουθεί να παραμένει το νερό στη Σκιάθο, με τον δήμο και τους πολίτες να κάνουν λόγο για «καθυστέρηση» υλοποίησης του σχετικού έργου από την Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Νίκο Πλωμαρίτη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είχε «υποσχεθεί» πως το έργο βελτίωσης του νερού της Σκιάθου, επρόκειτο να ολοκληρωθεί πριν την έλευση των εορτών. Μάλιστα, εστάλη στο νησί και εργολάβος, που ξεκίνησε τα έργα, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δεν είναι πλέον στη θέση του, διότι δεν έχει πληρωθεί.
«Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα»
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Βορείων Σποράδων, Γιώργος Καλτσογιάννης, τόνισε μιλώντας στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ότι ουδέποτε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέφερε ότι το έργο «Σύνδεση Υδρευτικών Γεωτρήσεων με Δεξαμενή» θα ήταν ολοκληρωμένο μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

«Το έργο είναι σε εξέλιξη. Έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο έργο, το οποίο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε έναν, δυο μήνες. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, ότι για την υλοποίησή του, συνυπογράφουν η ΔΕΥΑΣ, η Περιφέρεια και ο εργολάβος», ξεκαθάρισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Τόνισε μάλιστα, ότι δεν τίθεται ζήτημα πληρωμής του εργολάβου, καθώς το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ένα αίτημα για απολαβή προκαταβολής από πλευράς του εργολάβου, το οποίο κατατέθηκε στις 11 Δεκεμβρίου και τώρα προωθείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger