Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τέλος οι ουρές για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση στο Αχιλλοπούλειο

Σύμφωνα με το διοικητή, θα γίνει άμεσα η κάλυψη των ιατρικών κενών
Στο…παρελθόν φαίνεται πως θα μείνουν οι μέρες, που το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου «παρήκμαζε», μιας και τον τελευταίο καιρό, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες κάλυψης των πολλαπλών κενών του.

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Διοικητής του Ιδρύματος, Κώστας Καραμπάτσας, «η ατζέντα αποτελείται από πολύ συγκεκριμένα ζητήματα. Κλείσαμε ήδη βασικές «πληγές» του νοσοκομείου, όπως είναι το εφημεριακό και ο εξοπλισμός που χρειάζονται οι γιατροί».

Τέλος οι ουρές για γαστροσκόπηση- κολονοσκόπηση

Ο κος Καραμπάτσας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της έλλειψης γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η πρώτη γιατρός που ορκίσαμε, ήταν η γαστρεντερολόγος. Εξακολουθεί να είναι μόνη της στην κλινική και σηκώνει και το κλινικό έργο της γαστρεντρερολογικής υποστήριξης των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο και το εξωτερικό της ιατρείο, που κάνει γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις. Είναι μόνη της και δεν μπορεί να έχει τον ρυθμό που θέλουμε ούτε εμείς, ούτε η ίδια».

Τόνισε ωστόσο, ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, στο νοσοκομείο θα καταφθάσει ο δεύτερος γαστρεντερολόγος. «Εγώ θα κάνω αγώνα δρόμου και θα πάω να τον πάρω «χέρι χέρι» από την Αθήνα, θα τον ορκίσω και θα τον βάλω στη δουλειά, γύρω στις 15 με 20 Δεκεμβρίου. Επομένως, με δυο γαστρεντερολόγους, θα αποσυμφορηθεί η λίστα των ραντεβού και θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες», ανέφερε ο κος Καραμπάτσας, τονίζοντας παράλληλα, ότι η περίοδος αναμονής για εξέταση τώρα, φτάνει τις 25 ημέρες το πολύ και όχι τους 3-4 μήνες που ακούγεται.

Ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου, δεσμεύτηκε, ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, όσα μηχανήματα ζήτησαν μέσω ΕΣΠΑ οι γιατροί, θα βρίσκονται στο νοσοκομείο. «Θα κριθώ από την κοινωνία της Μαγνησίας για το έργο μου», τόνισε.

Δεν αργεί… το «Ψυχαργώ»

Ο κος Καραμπάτσας έδειξε σίγουρος, πως μέσω του νέου ΕΣΠΑ, θα δοθεί και «ανάσα» στο «Ψυχαργώ» του Βόλου, το οποίο αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα με τη λειτουργία του. «Είμαι σίγουρος, ότι τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξουν μέσω του νέου ΕΣΠΑ νέες δομές και δε θα είμαστε ουραγοί, αλλά πρωταγωνιστές. Θα επιχειρηθούν και νέες προσλήψεις, στα πλαίσια της επιχειρούμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα. Θα δώσουμε έμφαση στην ψυχική υγεία», δήλωσε.

Ούτε μια άγονη προκήρυξη

Τέλος, ο κος Καραμπάτσας τόνισε, πως νούμερο ένα στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου του Βόλου, είναι να μη μείνει καμία προκήρυξη επικουρικών γιατρών άγονη. «Κάναμε ένα σαφάρι στην τοπική κοινωνία, αναζήτησης νέων ιατρών της περιοχής, για να μη βγουν άγονες οι προκηρύξεις. Το υπουργείο κάνει αγώνα για τον Βόλο, γιατί το νοσοκομείο ήταν απογυμνωμένο και κινδύνευε να εξελιχθεί σε κέντρο υγείας», κατέληξε.

Συμφωνία με τους οδηγούς ασθενοφόρων και στη Ζαγορά


Μια ακόμη «τρύπα» που φαίνεται πως έχει καλυφθεί, είναι και το ζήτημα της διακομιδής επειγόντων περιστατικών από τη Ζαγορά στο νοσοκομείο του Βόλου. Ενώ στο παρελθόν, σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, ξεκινούσαν ασθενοφόρα από τον Βόλο με προορισμό τη Ζαγορά κι επέστρεφαν στο νοσοκομείο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, πλέον, σύμφωνα με τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου, θα βρίσκεται οδηγός «stand by» στη Ζαγορά για την έγκαιρη διακομιδή ασθενών στον Βόλο.

«Θέλω να εξάρω τη φιλοτιμία και τον καλώς εννοούμενο πατριωτισμό που χαρακτηρίζει τους καλούς ανθρώπους που έχει η χώρα και ειδικά η Μαγνησία. Η φιλοσοφία και το νόημα είναι, ότι για να υπάρξει υπεύθυνη αντιμετώπιση απέναντι στον πολίτη πρέπει να υπάρξει αλλαγή κουλτούρας, διοικητικού μοντέλου και τρόπου σκέψης διοικητών και εργαζομένων», τόνισε ο κος Καραμπάτσας, συμπληρώνοντας, πως στόχος είναι , να υπάρχει και σταθμευμένος οδηγός όλο τον χρόνο στα Καλά Νερά, ώστε να εξυπηρετεί τις γύρω περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger