Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

eas
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΠΝΠ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ & ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΠΡΟΣ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΤΑ ΕΛΛ. ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Σε τελική συμφωνία για τη διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, κατέληξαν οι δύο κυβερνητικοί συνέταιροι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, καθώς αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα στο Κοινοβούλιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η πραξικοπηματική διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, για τη διάλυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ,αποτελεί άλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη του πραγματικού, αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού, ολοκληρωτικού χαρακτήρα της συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης της συγκυβέρνησης. Ο πραξικοπηματικός, κυβερνητικός κατήφορος, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο κοινωνικό, οικονομικό και παραγωγικό νεκροταφείο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας τη Βουλή και εξευτελίζοντας και «ποδοπατώντας» κάθε έννοια δημοκρατίας δεν έχει τέλος!

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να προωθήσουν άμεσα την δική τους πρόταση στη συγκεκριμένη υπόθεση,  δηλαδή της εκκαθάρισης εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, προσπαθώντας να εμφανιστούν ως αντιτιθέμενοι με την πρόταση της τρόικας, η οποία απαιτούσε να βάλουν "λουκέτο" άμεσα οι αμυντικές βιομηχανίες.
Το αποτέλεσμα των σχεδιασμών τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της τρόικας είναι το ίδιο, αφού αμφότεροι οδηγούν στην εκποίηση του ενεργητικού των αμυντικών βιομηχανιών και την άμεση απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, από την οποία προέκυψε ότι την ερχόμενη Τετάρτη (13/11) εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger