Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Διαβεβαιώσεις για δεύτερο καράβι στη θαλάσσια γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων

Διαβεβαιώσεις για δεύτερο καράβιΤη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθεί και δεύτερο καράβι στη θαλάσσια γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων έλαβαν Δήμαρχοι των νησιών, ενώ την ίδια στιγμή έντονη ανησυχία δημιουργεί στους αθλητικούς παράγοντες η έλλειψη Κυριακάτικου δρομολογίου με αυθημερόν μετάβαση το πρωί στις Βόρειες Σποράδες και επιστροφή το ίδιο απόγευμα στο Βόλο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στους εντός έδρας ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το βάρος της εξυπηρέτησης των νησιών έχει μετατεθεί στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ και στο flying cat της Hellenic Seaways, που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια, δεδομένου ότι το πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» της Hellenic Seaways, αποσύρθηκε προχθές από τη γραμμή για διάστημα τριών περίπου μηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου καθιερωμένου σέρβις. Σύμφωνα, ωστόσο, με κύκλους της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας, υπάρχει πρόθεση να δρομολογηθεί, όπως προαναφέρθηκε, πλοίο εις αντικατάσταση του «Εξπρές Σκιάθος».

Την ίδια διαβεβαίωση, έλαβε εξάλλου και ο Δήμαρχος Σκοπέλου, ο οποίος είχε συνάντηση με στελέχη της εταιρείας την περασμένη Παρασκευή, όπως άλλωστε και ο Δήμαρχος Σκιάθου, ο οποίος είχε ανάλογη συνάντηση δύο μέρες πριν, για το ίδιο θέμα. Όπως αναφέρει ο κ. Μιχελής «έλαβα τη διαβεβαίωση από στελέχη της Hellenic Seaways ότι θα δρομολογηθεί καράβι στη γραμμή, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Εξπρές Σκιάθος» και παράλληλα πληροφορήθηκα, προσθέτει ο ίδιος, ότι από την ερχόμενη σεζόν θα υπάρξει, εκτός απροόπτου, σύνδεση των νησιών και με τη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών ετών».
Η ύπαρξη και δεύτερου πλοίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι κοινό αίτημα των κατοίκων των νησιών, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Κανταράκια, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Σκιάθο: «Ως επαγγελματίας θεωρώ ότι τα νησιά χρειάζονται και δεύτερο καράβι, προκειμένου να μην αποκόπτονται οι τοπικές κοινωνίες από τη χερσαία Μαγνησία σε περίπτωση που, ώ μη γένοιτο υπάρξει τεχνικό πρόβλημα σε κάποιο πλοίο ή όταν πρέπει να αποσυρθεί από τη γραμμή για σέρβις. Η διαρκής σύνδεση με τη χερσαία Μαγνησία είναι σημαντική πρώτα απ’ όλα για λόγους υγείας, διότι αν συμβεί οτιδήποτε πρέπει, αν μη τι άλλο να είναι ανά πάσα στιγμή δυνατή η μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Αλλωστε, προσθέτει η ίδια, ζούμε στο 2013».
Τη δεδομένη χρονική περίοδο, πάντως, οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων των νησιών, διατυπώνουν από κοινού το αίτημα της θέσπισης δρομολογίου από και προς τα νησιά με αυθημερόν επιστροφή την Κυριακή. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου Δημήτρης Μίχας «καμιά ομάδα από τη χερσαία Μαγνησία δεν μπορεί να συμμετάσχει στα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί στη Σκιάθο και τη Σκόπελο αν δεν υπάρξει πλοίο το οποίο θα μεταβαίνει στα νησιά το πρωί και θα επιστρέφει στο Βόλο το ίδιο απόγευμα». Όπως επισημαίνει ταυτόχρονα ο ίδιος «καλό είναι να υπάρχει και δεύτερο αλλά και περισσότερα πλοία στα νησιά, αφενός διότι θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τους νησιώτες στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ παράλληλα ο υγιής ανταγωνισμός συμβάλει στη μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων». Στόχος των αθλητικών παραγόντων των νησιών είναι η από κοινού εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που δημιουργείται, και αφορά παράλληλα εκπαιδευτικούς αλλά και επαγγελματίες.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο «Πρωτέας» πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από και προς τα νησιά, ενώ το Σάββατο, ειδικότερα, αναχωρεί από το λιμάνι του Βόλου στη 1 το μεσημέρι με προορισμό τα νησιά και επιστρέφει την επομένη, Κυριακή, στις 18.45 στο Βόλο, με ενδιάμεσους σταθμούς και τα τρία νησιά.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger