Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σημείο τριβής μεταξύ ΕΛΜΕ - ΠΥΣΔΕ τα κενά φιλολόγων στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των νησιών των Βορείων Σποράδων (Β’ περιοχή) ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που διαμαρτύρεται για την απόφαση του ΠΥΣΔΕ να στείλει, κατά προτεραιότητα, φιλολόγους που ήρθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ της χώρας στη Μαγνησία, και που είναι κυρίως άτομα που πήραν απόσπαση για κοινωνικούς λόγους και παράλληλα, να ανακαλέσει αιτήματα για τέσσερις αποσπάσεις από τα νησιά στη χερσαία Μαγνησία.

Η ΕΛΜΕ επρόκειτο να κάνει σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Δοδοντσάκη, που είναι και προϊστάμενος του ΠΥΣΔΕ, ωστόσο, δεν έγινε, λόγω απουσίας του διευθυντή από το γραφείο του. Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που θα συζητήσει το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια αιρετή του ΠΥΣΔΕ και γραμματέα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή, για να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν σε φιλόλογους στα σχολεία των νησιών και ήταν έξι τον αριθμό, το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε να ανακαλέσει τις τέσσερις αποσπάσεις που είχαν αιτηθεί εκπαιδευτικοί των νησιών για τη χερσαία Μαγνησία και τα επιπλέον δύο κενά να καλυφθούν από αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ της χώρας στην περιοχή μας.

Όπως ανέφερε η κα Γιαννουλή, η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας είναι άδικη, τόσο για τους τέσσερις εκπαιδευτικούς που ζητούν απόσπαση από τα νησιά, όσο και για τους αποσπασμένους στη Μαγνησία, από άλλες περιοχές, καθώς πρόκειται κυρίως για άτομα που πήραν απόσπαση με μόρια ή με κοινωνικά κριτήρια.
«Η ΕΛΜΕ, έχει ζητήσει επανειλημμένα από το υπουργείο Παιδείας, είναι στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΔΕ, στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, να αναγράφεται η περιοχή τοποθέτησης, δηλαδή Α’ ή Β’ περιοχή Μαγνησίας, που έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει και νησιωτική περιοχή», ανέφερε η κα Γιαννουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger