Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

To γερμανοτσογλάνι έδωσε την Ολυμπιακή, χάρισε την Εγνατία... τώρα δίνει και το σπίτι του Έλληνα! Νομίζουν ότι εύκολα θα μας πάρουν τα σπίτια; Το Κούγκι το γνωρίζει; Οι δικαστές το γνωρίζουν; Μολών λαβέ... κι ας μας πει το γερμανοτσογλάνι τι επώνυμο είχε πριν πάρει αυτό το επώνυμο...

Κι όμως, η τρόικα δεν πρότεινε ποτέ την έναρξη πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θεωρούν, εδώ και καιρό, ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών, σε αυτό το μέτωπο, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα κατοικιών, το οποίο κάποια στιγμή θα βγει μαζικά στην αγορά.
Και τότε, η ζημία που θα γίνει στην...
παραπαίουσα, ούτως ή άλλως, αγορά του real estate, θα είναι μη αναστρέψιμη.
Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, εκτιμάται ότι αν σιγά - σιγά, ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών επιλεκτικά, τότε μπορεί να λειτουργήσουν κάποιες φυγόκεντρες δυνάμεις και να αποσυμφορηθεί, κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα. Γι' αυτό και το μέτρο θα εφαρμοστεί με... μέτρο.
Όπερ σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποια κριτήρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη και τα οποία θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πολύτεκνες και μονογονικές οικογένειες, θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ το πάγωμα θα συνεχίσει να υφίσταται και για τις οικογένειες όπου δεν υπάρχει σταθερό εισόδημα, λόγω ανεργίας.
Οι προϋποθέσεις πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
"voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου