Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Σε θέση μάχης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Αλλεπάλληλες συσκέψεις χτες, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των Ε. Βενιζέλου - Δ. Αβραμόπουλου
Η βάση της Σούδας αποτελεί κλειδί για την προώθηση των Αμερικανονατοϊκών σχεδίων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής
Την ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, επιβεβαίωσαν οι χτεσινές διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις. Τόσο στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευαγ. Βενιζέλου, όσο και στη συνάντηση του Ευαγ. Βενιζέλου με τον τον υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο, συμφωνήθηκε η παροχή κάθε είδους «διευκόλυνσης» στις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών «συμμάχων», που σημαίνει ότι σε περίπτωση ΝΑΤΟικού αιτήματος, θα δοθεί αυτόματα η δυνατότητα χρήσης των βάσεων στο ελληνικό έδαφος.Η κυβέρνηση αναπαράγει αυτούσια την προσχηματική προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών κέντρων και τάσσεται υπέρ μιας άμεσης «διεθνούς» και «αναλογικής απάντησης», με δική της συμμετοχή, στο όνομα «διεθνών και συμμαχικών» της υποχρεώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, τόσο στη συνάντησή του με τον Ευαγ. Βενιζέλο όσο και σε αυτή με τον τον Δ. Αβραμόπουλο, ζήτησε «ετοιμότητα», προκειμένου να δοθούν -όποτε ζητηθούν- ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τις πολεμικές επιχειρήσεις (Σούδα, Καλαμάτα κ.ά.).
Οπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας,
κάθε αίτημα από από «χώρα - σύμμαχο του ΝΑΤΟ» για χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ελληνικό έδαφος, συνοδεύεται μόνο από την «απλή ενημέρωση» της κυβέρνησης, προκειμένου αυτή να δώσει «τυπική έγκριση».
Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Δ. Αβραμόπουλο, ο Ευαγ. Βενιζέλος, μίλησε με όλον τον κυνισμό της αστικής τάξης, που θέλει συμμετοχή στον πόλεμο, για να αναβαθμίσει τη θέση της στους περιφερειακούς ανταγωνισμούς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τα «ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας» στην ευρύτερη περιοχή που, όπως σημείωσε, λαμβάνονται υπόψη για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα έχει ειδικά ενδιαφέροντα για την περιοχή αυτή (...) λόγω της ελληνικών επιχειρήσεων και ελληνικών οικονομικών συμφερόντων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «στη Συρία έχει συντελεστεί ένα ειδεχθές έγκλημα χρήσης απολύτως απαγορευμένων χημικών όπλων» και πρόσθεσε: «Η απάντησή μας στο θέμα αυτό είναι απόλυτη, είναι καθαρή. Και βεβαίως πρέπει αυτή να αποτυπωθεί με ένα αναλογικό τρόπο, που αποδίδει αποτελέσματα»(!) Επιχειρηματολογώντας υπέρ της ελληνικής εμπλοκής, είπε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παλαιό μέλος του ΝΑΤΟ. Εχει πλήρη αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού και βεβαίως των διεθνών υποχρεώσεών της».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δ. Αβραμόπουλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, θα φανεί συνεπής στις «συμβατικές και συμμαχικές της υποχρεώσεις», έναντι των διεθνών οργανισμών, επιβεβαιώνοντας ότι η βάση της Σούδας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και όσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις χρειαστούν, θα παραχωρηθούν στους ΑμερικαΝΑΤΟικούς φονιάδες.
Σήμερα, θα γίνει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σύσκεψη, όπου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα «συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τόσο οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, όσο και τμήμα των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων θα τεθεί σε κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας» για το ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα των ιμπεριαλιστών στη Συρία.
Στην σύσκεψη, θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, η ηγεσία του Στρατού με τη συμμετοχή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ καθώς και οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ο Διοικητής της ΕΥΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger