Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Κατάπτυστη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον «902» Αναμασάει και διανθίζει με αντιΚΚΕ σχόλια τα ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ και της «Αυγής»

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, στην οποία αναπαράγει αυτούσιες τις συκοφαντίες των «ΝΕΩΝ» και της «Αυγής» για την πώληση του «902», η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ επιτίθεται στο ΚΚΕ, προσπαθώντας να το ταυτίσει με τους αστούς εργοδότες και τα Μέσα προπαγάνδας που διαθέτει με τα αστικά ΜΜΕ. Επιχειρεί ταυτόχρονα να ξεπλύνει τις πομπές και τις ευθύνες της για τη ζούγκλα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα αστικά ΜΜΕ.
Αφού αναμασάει λέξη - λέξη τα ρεπορτάζ των αντιΚΚΕ κονδυλοφόρων, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ αποφαίνεται ότι «το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το μνημόνιο». Κάνοντας πως νοιάζεται τάχα για τους εργαζόμενους στον κλάδο, γράφει μεταξύ άλλων: «Το επιχείρημα ότι και "το ΚΚΕ τα ίδια κάνει"
μεταφράζεται στην κοινωνία πως "όλοι το ίδιο είμαστε" και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ».
Πρόκειται για κοροϊδία και πρόκληση σε βάρος των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τους οποίους η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ έχει αφήσει απροστάτευτους στα χέρια των καπιταλιστών ιδιοκτητών στα ΜΜΕ, καλλιεργώντας λογικές συντεχνίας και «κοινωνικού διαλόγου», παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι των μεγαλοεκδοτών και της κυβέρνησης.
Ξεπερνώντας κάθε όριο και επαληθεύοντας ότι στόχος τους είναι να χτυπήσουν με βρωμιές το ΚΚΕ, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ «τονίζει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους», για να πει ότι «η παραπομπή των πάντων στη θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη».
Τέλος, επιχειρούν να χρεώσουν στο ΚΚΕ (!) την έλλειψη πλουραλισμού στα αστικά ΜΜΕ και τη «δημοκρατία» στην οποία και οι ίδιοι ομνύουν, λέγοντας ότι «σε μια τόσο κρίσιμη εποχή το να περνούν οι συχνότητες σε χέρια επενδυτών αγνώστων προθέσεων επιδεινώνει την ήδη προβληματική εικόνα των ΜΜΕ και υποβαθμίζει τον πλουραλισμό και το δημοκρατικό δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger