Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Γιάννενα - Για τον 19χρονο: Ένα ακόμα θύμα της βαρβαρότητάς τους!

Θύμα της δολοφονικής πολιτικής του ίδιου του συστήματος έπεσε ο 19χρονος Θανάσης από το Περιστέρι. Το τραγικό γεγονός συνέβει την ώρα που ελεγκτές ασκούσαν έλεγχο στα εισιτήρια επιβίβασης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επεισοδίου μεταξύ του 19χρονου Θανάση και του ελεγκτή.

Είναι θύμα μιας εφαρμοζόμενης πολιτικής, που από τη μια φτωχοποιεί και εξαθλιώνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, είτε πετώντας τους στην ανεργία, είτε αναγκάζοντας τους να δουλεύουν απλήρωτοι, ενώ από την άλλη τους υποχρεώνει να πληρώνουν πανάκριβα υπηρεσίες όπως Μεταφορές- Υγεία- Παιδεία- Ασφάλιση κλπ.

Πάνω στο πτώμα του 19χρονου έπεσαν αμέσως τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και τα λοιπά τσιράκια για να καλύψουν τα αφεντικά τους και να μην πάρει άλλες διαστάσεις το θέμα του θανάτου. Σε αυτή τη λογική δε ξέχασαν να βάλλουν τους ελεγκτές τους, στο ίδιο καλάθι με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους για τη δολοφονία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο του 1,40 € , που δεν είναι άλλοι από αυτούς που ασκούν τη βάρβαρη πολιτική. Μια πολιτική που έχει βάση της την επίθεση και προσπαθεί να βάλει κομμάτια της κοινωνίας να συγκρούονται μεταξύ τους. Για να το πετύχουν αυτό φτιάχνουν ελεγκτικούς μηχανισμούς βάζοντας εργαζόμενους των συγκοινωνιών να δουλεύουν “εθελοντικά” με κέρδος ποσοστό από τα πρόστιμα, δημιουργώντας έτσι στους ελεγκτές, συνειδήσεις υπηρέτησης της αντιδραστικής πολιτικής τους. Την πολιτική δηλαδή που εξαθλιώνει το λαό και φασιστικοποιεί τη δημόσια και πολιτική ζωή. Πρέπει να ξεκαθαριστεί με έναν τρόπο ότι δε μπορεί να μπαίνουν στην ίδια θέση οι απλοί εργαζόμενοι του δημοσίου με τους εθελοντές, κολαούζους της κυβέρνησης και του συστήματος, που στελεχώνουν τους μηχανισμούς επιθεώρησης.

Σε συνθήκες ξεπουλήματος, του πλούτου που έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός, που εκχωρείται σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, εντάσσονται και οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των ΜΜΜ. Για να τις πουλήσουν με καλύτερους όρους κερδοφορίας, αυξάνουν συνεχώς τις τιμές των εισιτήριών με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του λαού να μην μπορεί να μετακινηθεί. Σε αυτή τη κατεύθυνση πλασάρεται μέσω διαφημιστικών spot η άποψη που ενοχοποιεί όσους δεν έχουν να πληρώσουν ονομάζοντάς τους «λαθρεπιβάτες». Οι «λαθρεπιβάτες» δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν εξαθλιωθεί, από τους σφαγείς τρόικας- κυβέρνησης και φορτώνονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι τα ελλείμματα και γίνονται αντικείμενο ενοχοποίησης στις αυξήσεις των εισιτηρίων όντας όμως οι ίδιοι τα θύματα της πολιτικής της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Αυτοί που δολοφονούν χιλιάδες ζωές καθημερινά έχουν συγκεκριμένο όνομα και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από κανέναν ελεγκτή και κανέναν μπάτσο της ζωής μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, Κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εφοπλιστές, τραπεζίτες, Σαμαράς, Βενιζέλος, Μιχαλολιάκος, Καμμένος, Κουβέλης, Δασκαλόπουλος, και όλοι αυτοί που συγκροτούν και στηρίζουν το σύστημα που εξαθλιώνει το λαό. Το σύστημα που επίσης έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός - ιμπεριαλισμός.

Οφείλουμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους – στην πολιτική τους. Να αγωνιστούμε για την δημιουργία εστιών αντίστασης που θα βάζουν όρους για οργανωμένη πάλη, διεκδίκηση του δικαιώματος στη ζωή για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!
Οργάνωση –Αντίσταση- Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή!
Κάτω η πολιτική που φτωχοποιεί και δολοφονεί.
Καμία αύξηση εισιτηρίου.
Δωρεάν αστικές συγκοινωνίες για όλο το λαό.
Όχι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger