Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μ.Χρυσοβελώνη: Εξοντώνουν μικροεμπόρους και υπαλλήλους ανοίγοντας τα καταστήματα τις Κυριακές

Ξεκάθαρα αντίθετη στην στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές δηλώνει η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. ’’Παρά τις μαζικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων, οι αρμόδιοι επιμένουν στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Είναι σαφές ότι ο κ. Χατζηδάκης ζει σε άλλη διάσταση, αν πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα τονωθεί η αγορά. Νομοτελειακά το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η ενίσχυση των πολυεθνικών εταιριών και η αποδυνάμωση μέχρις εσχάτων μικροεμπόρων και υπαλλήλων’’ υποστηρίζει η Βουλευτής Μαγνησίας.

Η κα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για την εν λόγω διάταξη απήυθυνε δριμύτατο κατηγορώ προς τους αρμοδίους τονίζοντας ότι με την συγκεκριμένη απόφαση συνυπογράφουν την εξόντωση των επαγγελματιών της αγοράς ’’Το υπουργείο έμεινε μόνο του εναντίον όλων, να υπερασπίζεται την άχρηστη αυτή διάταξη. Και ρωτάω: γιατί νομίζει η Συγκυβέρνηση ότι οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι αντιδρούν τόσο πολύ; Δεν θέλουν το καλό τους; Δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις ανάγκες της πελατείας τους;

Ακούστηκε ότι ο τζίρος θα αυξηθεί αναλογικά με την αύξηση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων. Μα που ζουν επιτέλους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Δεν βλέπουν την ολική κατάρρευση της ζήτησης στην αγορά; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για την ύφεση και για την φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων καταναλωτών; Τελικά κανένας υπουργός μένοντας μέσα στην άνεση του πολυτελούς γραφείου του, δεν θα καταφέρει να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του, στον πραγματικό κόσμο. Ας αφήσουν τουλάχιστον ήσυχους τους Έλληνες εμπόρους και υπαλλήλους να χαρούν τις Κυριακές τους» είπε η κα Χρυσοβελώνη από το βήμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger