Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Στους δρόμους άλλη μια μέρα δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί (εκτός Σκοπέλου)

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών κατά του προγράμματος απολύσεων και κινητικότητας στο Δημόσιο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σήμερα, Παρασκευή σε στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Το Σάββατο οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται, μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες στους κόλπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, για να εκφράσουν οι καθηγητές την αντίθεσή τους στις υποχρεωτικές μετατάξεις, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Αποφασίστηκε να γίνει μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στην οδό Τσόχα 13 στους Αμπελόκηπους σήμερα, Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι.

Επίσης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, θα δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ εναντίον των νέων μέτρων, θα ενημερώσουν τους γονείς με επιστολές για τις εξελίξεις, θα γίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες με τα αιτήματα τους και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα, μαζί με άλλους εργαζομένους, στις 7 το απόγευμα.

Νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν εξόρμηση ενημέρωσης στα επαγγελματικά λύκεια και παρέμβαση στις 12.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα συμμετάσχουν σε πορεία με άλλα σωματεία εργαζομένων με κατάληξη το κτίριο της ΕΤ-3 στη Λ. Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger