Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Νέες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη - γίνεται χρήση δακρυγόνων

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σημειώνονται το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη μετά από μια σχετικά ήρεμη νύχτα. Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Πόλης, όπου την Παρασκευή προκλήθηκαν ταραχές με πολλούς τραυματίες.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση κατά ενός οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger