Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εναλλακτικές δράσεις ξεκινούν στη Σκόπελο


Εναλλακτικές δράσεις ξεκινούν στη Σκόπελο
 Στο επίκεντρο του διεθνούς ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Σκόπελος, η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την Ρεγκάτα του Αυγούστου, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στους πανελλήνιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο 24ος Αγώνας Βορείων Σποράδων, που αποτελεί θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου Ανοιχτής Θάλασσας και έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Σκόπελο. Ενδιάμεσοι σταθμοί των ιστιοπλόων που θα συμμετάσχουν είναι η Στενή Βάλλα της Αλοννήσου, το νησάκι κοντά στον Άγιο Πέτρο και τα νησιά Δύο αδέλφια που ανήκουν επίσης στον θαλάσσιο χώρο της Αλοννήσου, ενώ ο τερματισμός και οι απονομές των βραβείων στους διακριθέντες ιστιοπλόους, θα πραγματοποιηθούν σε εορταστικό κλίμα στη Σκόπελο.
            Πρόκειται για διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας, που προσελκύει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή πολλών φίλων της ιστιοπλοΐας κυρίως από την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα. «Είναι μια ακόμη ευκαιρία για το νησί να προσελκύσει κόσμο και να προβληθεί, δίνοντας ένα δυνατό
ιστιοπλοϊκό «παρών»» αναφέρει ο Βαγγέλης Δρόσος, πρόεδρος του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ., του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος: «η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στα πλαίσια της ιστιοπλοϊκής εικόνας που θέλουμε να «χτίσουμε» και να δείξουμε ότι το λιμάνι μας λειτουργεί άψογα και μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε ιστιοπλοϊκό γεγονός. Παράλληλα, προσθέτει ο κ. Δρόσος, είναι ένα τελικό τεστ για την φετινή Ρεγκάτα η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου και θα είναι ένα φεστιβάλ, τόσο ιστιοπλοϊκό, όσο και πολιτιστικό».
            Η Ρεγκάτα του Αυγούστου είναι κορυφαίο γεγονός και θα φιλοξενηθεί στην Σκόπελο με την διοργανωτική σύμπραξη του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. και του Δήμου Σκοπέλου και την αρωγή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου. Ο ιστιοπλοϊκός τουρισμός είναι ένα κεφάλαιο που «αναπτύσσεται σε σταθερά πλαίσια», όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. για να προσθέσει ότι προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο νησί.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger