Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Διαγωνισμός λογοτύπου Δήμου Αλοννήσου


Διαγωνισμό για το Σχεδιασμό Λογοτύπου στο πλαίσιο της τουριστικής του προβολής προκήρυξε ο Δήμος Αλοννήσου με έπαθλο φιλοξενία πέντε ημερών στο νησί από τον Σύλλογο Ξενοδόχων για τον πρώτο και αναφορά στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου όλων των συμμετεχόντων.
Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 25 Απριλίου ηλεκτρονικά σε αρχείο jpg στο email: dimosalo@0578.syzefxis.gov.gr ή ταχυδρομικά σε CD στη διεύθυνση:
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Αλόννησος, Τ.Κ 370 05
με θέμα «Πρόταση για την επιλογή του Δηλωτικού Σήματος του Δήμου Αλοννήσου» παραθέτοντας και τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να καταθέσει πέραν της μίας πρότασης και μέχρι τον συνολικό αριθμό των τριών (3).
Το λογότυπο, θα πρέπει:
Να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, όπως ορίζεται στον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ν.2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» (ΦΕΚ Α΄ 25/ 4.3.1993)
Να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας.

Να προσελκύει την προσοχή του εν δυνάμει επισκέπτη και να ενισχύει την εικόνα του τουριστικού προϊόντος.
Να μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Να διατίθεται σε δύο εκδοχές. Ξενόγλωσση εκδοχή: «Alonissos» και Ελληνική εκδοχή: «Αλόννησος».
Να είναι αναγνωρίσιμο, επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη, καθώς και λειτουργικό στη χρήση του ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή (π.χ. πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κλπ.).
Να συνοδεύεται και µε ανάλογο κείμενο αιτιολογίας/ επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από τον δημιουργό.
Να παραδοθεί ψηφιακά, σε διάσταση όχι μεγαλύτερη από Α4 και όχι μικρότερη από Α5, σε ανάλυση 300 dpi, σε κλειστό αρχείο jpg uncompressed.
Σε περίπτωση που είναι πολύχρωμο, θα πρέπει να παραδοθεί και μία έκδοση αυτού σε άσπρο και μαύρο, σε κλειστό αρχείο jpg uncompressed.
Το έντυπο της προκήρυξης με τους όρους του διαγωνισμού, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλοννήσου στη διεύθυνση www.alonissos.gov.gr, στη διαδρομή ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ > ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ.
Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις ή ερωτήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου στο τηλέφωνο: 24243-50223 και στο e-mail: dimosalo@0578.syzefxis.gov.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.designmag.gr/alonissos-diagonismos-logo/7713

Έπειτα είπαμε να ψάξουμε για δαπάνες σχετικά με την προβολή του νησιού, αφού και το λογότυπο είναι μέρος αυτής. Βρήκαμε λοιπόν
4.000 ευρώ για μετάφραση ιστοσελίδας αλλά και 13.284 ευρώ (από προϋπολογισμο 23.000 ευρώ) για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την ενημέρωση και προβολή δραστηριοτήτων του δήμου. Έτσι ανακαλύψαμε ότι ο σύμβουλος για την προβολή του νησιού θα πληρωθεί αδρά (φανταζόμαστε το αξίζει, γιαυτό επιλέχθηκε, οπότε καλά κάνει και αμείβεται) ενώ ο γραφίστας που θα υλοποιήσει το βασικό κομμάτι του πλάνο της προβολής θα πάρει την… πενταήμερη (αφού ρισκάρει το χρόνο του σε ένα διαγωνισμό με άλλους δεκάδες).

alonissos23000



Τέλος βρήκαμε και δαπάνη 120 ευρώ για την δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού λογοτύπου. Πράγματι, η εφημερίδα στην οποία ανακοινώνεται για τυπικούς λόγους η προκήρυξη του διαγωνισμού θα πληρωθεί ποσό συγκρίσιμο με την αμοιβή του νικητή του διαγωνισμού.

Ανώνυμος είπε...

Pretty! This has been a really wonderful post. Thanks for providing this information.



My site: Antique Silver Cigar Box ()

Powered By Blogger