Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

παρακολουθήσεις και φακελλώματα

Ανήκουμε στο φιλικό περιβάλλον ανθρώπων που έχουν συλληφθεί,διαπομπευθεί και φυλακιστεί τα τελευταία 4 χρόνια για υποθέσεις ένοπλων οργανώσεων. Δεν θα αναφερθούμε στις στημένες δίκες, στα βασανιστήρια της ασφάλειας, στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης αλλά ούτε και στην διαπόμπευση,τις τηλεδίκες και τις καταδικαστικές αποφάσεις των δημοσιογράφων πριν καν αποδοθούν κατηγορίες στους φίλους μας. Θα αναφερθούμε στο ιδιότυπο καθεστώς παρακολούθησης και τρομοκράτησής μας απο τις διωκτικές αρχές.
Το 2009 αμέσως μετά απο έφοδο σε σπίτι στο Χαλάνδρι στοχοποιούμαστε λόγω των φιλικών μας σχέσεων. Αστυνομικοί με πολιτικά περιφέρονται στις γειτονιές μας. Αυτοκίνητα τις ασφάλειας σταθμεύουν κάτω απο τα σπίτια μας και παραμένουν εκεί μέρα και νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Πολλές φορές επίσης συναντάμε τους νέους μας “γείτονες” σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, πράγμα διόλου παράξενο καθώς γνωρίζουμε πως τα τηλέφωνα και τα οχήματα μας παρακολουθούνται. Σπίτια και αυτοκίνητα παραβιάζονται χωρίς να λείπει τίποτα μέσα απο αυτά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε φωτογραφηθεί σε δημόσιους χώρους απο τυχαίους περαστικούς οι οποίοι συνθέτουν το υπηρεσιακό τους κολλάζ.
Δέκτες αυτής της πρακτικής δεν τυχαίνει να είναι 2-3 άτομα αλλά ένα ευρύ κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Ενώ αυτοί συλλέγουν πληροφορίες, ασκούν μεγάλη ψυχολογική πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς κανένα σεβασμό στις ιδιωτικές μας ζωές.
Γεγονός είναι ότι οι έρευνες που έχουν ως αφετηρία το σπίτι στο Χαλάνδρι, εστιάστηκαν σε αποτυπώματα και DNA που συλλέχθηκαν σε κινητά και ακίνητα αντικείμενα. Το σπίτι βαφτίστηκε γιάφκα και τα οποιαδήποτε αντικειμένα που βρίσκονταν μέσα σε αυτο πειστήρια (βιβλία, ρούχα, πλαστικές σακούλες, μπουκάλια μπύρας, φωτογραφίες, υπολογιστές) για να εξυπηρετήσουν την “έρευνα” και να γεμίσουν με δήθεν στοιχεία τις σελίδες της δικογραφίας. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρήθηκε να χαρτογραφηθεί ο κοινωνικός περίγυρος ριζοσπαστικών αγωνιστών (με κάποιους ήδη φακελομένους), ώστε να λειτουργήσει ως πλοηγός για μελλοντικές διώξεις και το σπίτι από μόνο του ως δεξαμενή διώξεων. Οι έρευνες που πραγματοποιούν οι μηχανισμοί πλέον κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος αφού επικοινωνιακά έχουν νομιμοποιηθεί από κράτος και ΜΜΕ.
Δεν ξέρουμε ποιά είναι τα σκοτεινά σενάρια που κατασκευάζονται στα γραφεία Προστασίας Του Πολίτη, πως αξιολογούν τα δεδομένα τους, τι βαπτίζουν κάθε φορά ένδειξη, τι πειστήριο και τι συμπεράσματα βγάζουν. Ξέρουμε όμως, ότι κάθε εξέλιξη της επικαιρότητας αποτελεί από την πλευρά τους μια αφορμή για να μας απαγάγουν από τα σπίτια μας και να κατασκευάσουν τα σενάρια τους για να μπουν σε αυτά πάντα στο όνομα του θεάματος.
 Αυτα τα περιστατικά δεν πιστεύουμε ότι είναι μεμονομένα αλλά αντιθέτως μεγάλα σε έκταση. Τα τελευταία 4 χρόνια, με την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ, έχει στρατικωποιηθεί η επίβλεψη της κοινωνίας με κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις που όλο και αυξάνονται αριθμητικά. Το είδαμε στην Κερατέα, το βλέπουμε στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού με τις αρπαγές από τα σπίτια τους,τους χώρους εργασίας και την υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA. Βλέπουμε την «ειδική μεταχείρηση» που δέχονται τα ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας, το ευρύτερο φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον αλλά και την μεγέθυνση της χαρτογράφησης που επιχειρείται.
Εμείς από την πλευρά μας καλούμε όσους και όσες αντιμετωπίζουν παρόμοιου είδους μεταχείρηση να σπάσουν το καθεστώς σιωπής και να το κοινοποιήσουν με σκοπό την αναδειξη του πραγματικού μεγέθους της καταστάσης αλλά και του πραγματικού τρομοκράτη.
Φιλικό περιβάλλον διωκόμενων αγωνιστών απο τα Β/Α προάστια.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1463265

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger