Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Όταν οι Γερμανοί υποδέχονταν τον «Μεσσία» Ωνάση!

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με παραμύθι. Σαν σήμερα το 1975 έφυγε στα 69 του χρόνια, λίγο καιρό μετά τον χαμό του γιου του Αλέξανδρου σε αεροπορικό δυστύχημα.
Η ιστορία του, μύθος. Οι μορφές που «γλέντησαν» στην θαλαμηγό του, την περίφημη «Χριστίνα», πολλές.
Ένας άνθρωπος με απίστευτες ικανότητες αλλά και εξυπνάδα που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και την ελληνική σημαία να κυματίζει στις θάλασσες του κόσμου με τα βαπόρια του.
Πολλοί τον θεωρούσαν πανούργο. Καιροσκόπο, που είχε τον τρόπο να …χώνεται πάντα στις «κλίκες» εκείνες που του επέτρεπαν να γίνεται μέρος του παιχνιδιού.
Η αλήθεια είναι, όπως λένε άνθρωποι που τον έζησαν ότι ήξερε να βρίσκεται μπροστά από την εποχή του. Γνώριζε τον «ναυτιλιακό τζόγο» και κατάφερνε να «χτυπά» πριν από τους ανταγωνιστές του.
Όπως έκανε στην πτωχευμένη Γερμανία, λίγο μετά τον πόλεμο. Μια χώρα διαλυμένη που όμως κατάφερε ο Ωνάσης να την κάνει σταθεί στα πόδια της. Όταν τους ανάγκασε να φτιάξουν ναυπηγείο για να κατασκευάσουν τα 30 τάνκερ που τους παρήγγειλε.
Κι εκείνοι, οι Γερμανοί, όπως θα δείτε στο βίντεο τον υποδέχονται ως Μεσσία. Με ελληνικά και γερμανικά σημαιάκια να ανεμίζουν στο λιμάνι.
Κάτι που προφανώς οι σημερινοί Πολιτικοί της Γερμανίας, έχουν ξεχάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger