Η μακαρονάδα "αλά πουτανέσκα" είναι ένα πρώτο πιάτο πολύ
αγαπημένο στους Ιταλούς αλλά και σε όλο τον κόσμο που δεν χρειάζεται
ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής αλλά και είναι εύκολο να το φτιάξει η κάθε
μια μας.
Το πικάντικο όνομα της συγκεκριμένης συνταγής προέρχεται από τα σπίτια των "ραντεβού", όπου προσφέρονταν στους πελάτες, αφού είναι μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα...
Υλικά για τέσσερα άτομα:
-400 γραμμάρια μακαρόνια
-100 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
-1 κουταλιά αλατισμένη κάπαρη
-500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
-1 με 2 σκελίδες σκόρδα
-2 κουταλιές λεπτοκομένο μαϊντανό
-5 κουταλιές ελαιόλαδο
-αλάτι
-1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ή εναλλακτικά λίγο πιπέρι
-8 φιλέτα αντζούγιες
Ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και το μαγείρεμα είναι περίπου 40 λεπτά:
-Πρώτα πλένουμε καλά τις ντομάτες και με το μαχαίρι σχηματίζουμε ένα σταυρό στη βάση τους.
-Τις βάζουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό και τις ρίχνουμε στο σουρωτήρι. -Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν και τις αποφλοιώνουμε εύκολα λόγω του σταυρωτού κοψίματος που είχαμε κάνει.
-Αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους σε ένα πιατάκι.
-Τοποθετούμε σε νερό την κάπαρη και τις αντζούγιες για να φύγουν τα πολλά αλάτια και τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά. -Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια τις αντζούγιες, τρίψτε σε ψιλά κομμάτια τις σκελίδες του σκόρδου και κόψτε σε ροδέλες την φρέσκια πιπεριά αφαιρώντας τα σπόρια.
-Κόψτε την κάπαρη σε μικρά κομμάτια και κόψτε σε μικρές ροδέλες τις ελιές.
-Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι σε υψηλή φωτιά και ρίξτε το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
-Προσθέστε τις αντζούγιες και την πιπεριά και μόλις οι αντζούγιες αρχίσουν να τηγανίζονται προσθέστε τις ελιές και την κάπαρη.
-Αφήστε τα μερικά λεπτά και μετά προσθέστε τις ντομάτες μαζί με την μισή από την ποσότητα του μαϊντανού.
-Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα υλικά για 10 με 15 λεπτά
-Παράλληλα βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τα μακαρόνια.
-Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι και μετά ρίξτε τα στο τηγάνι χωρίς να το βγάλετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ελαφρώς.
-Τοποθετήστε την μακαρονάδα αλά πουτανέσκα σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Το πικάντικο όνομα της συγκεκριμένης συνταγής προέρχεται από τα σπίτια των "ραντεβού", όπου προσφέρονταν στους πελάτες, αφού είναι μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα...
Υλικά για τέσσερα άτομα:
-400 γραμμάρια μακαρόνια
-100 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
-1 κουταλιά αλατισμένη κάπαρη
-500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
-1 με 2 σκελίδες σκόρδα
-2 κουταλιές λεπτοκομένο μαϊντανό
-5 κουταλιές ελαιόλαδο
-αλάτι
-1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ή εναλλακτικά λίγο πιπέρι
-8 φιλέτα αντζούγιες
Ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και το μαγείρεμα είναι περίπου 40 λεπτά:
-Πρώτα πλένουμε καλά τις ντομάτες και με το μαχαίρι σχηματίζουμε ένα σταυρό στη βάση τους.
-Τις βάζουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό και τις ρίχνουμε στο σουρωτήρι. -Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν και τις αποφλοιώνουμε εύκολα λόγω του σταυρωτού κοψίματος που είχαμε κάνει.
-Αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους σε ένα πιατάκι.
-Τοποθετούμε σε νερό την κάπαρη και τις αντζούγιες για να φύγουν τα πολλά αλάτια και τις τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά. -Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια τις αντζούγιες, τρίψτε σε ψιλά κομμάτια τις σκελίδες του σκόρδου και κόψτε σε ροδέλες την φρέσκια πιπεριά αφαιρώντας τα σπόρια.
-Κόψτε την κάπαρη σε μικρά κομμάτια και κόψτε σε μικρές ροδέλες τις ελιές.
-Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι σε υψηλή φωτιά και ρίξτε το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
-Προσθέστε τις αντζούγιες και την πιπεριά και μόλις οι αντζούγιες αρχίσουν να τηγανίζονται προσθέστε τις ελιές και την κάπαρη.
-Αφήστε τα μερικά λεπτά και μετά προσθέστε τις ντομάτες μαζί με την μισή από την ποσότητα του μαϊντανού.
-Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα υλικά για 10 με 15 λεπτά
-Παράλληλα βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τα μακαρόνια.
-Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι και μετά ρίξτε τα στο τηγάνι χωρίς να το βγάλετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ελαφρώς.
-Τοποθετήστε την μακαρονάδα αλά πουτανέσκα σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου