Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σκόπελος Κώστα έχετε αρκετά χρήματα για αύριο που θα τρέξουν οι Σκοπελίτες να τα σηκώσουν?


"TAKE THE MONEY AND RUN"!
Γ.Ντάισελμπλουμ: "Έρχεται κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων σε όλο το νότο"
Επιβεβαίωσε απόλυτα τις πληροφορίες του defencenet.gr ότι έρχεται κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο αι σε άλλες χώρες του ευρωπααϊκού νότου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ο πρόεδρος  του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters ότι "Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα".
Της δήλωσης ακολούθησε κατάρρευση των Χρηματιστηρίων
Στο Μιλάνο και την Μαδρίτη καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 2%. Ο ιταλικός FTSE MIB, λόγω και της φημολογούμενης υποβάθμισης της χώρας από τον οίκος Moody’s, υποχωρεί κατά 2,64% στις 15.620 μονάδες.
Αντίστοιχες απώλειες και για τον ισπανικό IBEX 35 που υποχωρεί 2,59% στις 8.114 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 1,23% στις 3.724 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,6% στις 7.859 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον FTSE 100 ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί στις 293 μονάδες.

Ειδικότερα ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, λίγες ώρες μετά από τη συμφωνία για την Κύπρο.
«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους. Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;». Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Mήπως δουλεύει σε ελβετική τράπεζα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger