Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ Αποφασισμένοι για αγώνα παρά την καταστολή

Με δικό τους μπλοκ συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Κυριακής ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Motion Team
Με μια μεγάλη συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά, το πρωί της Κυριακής, ο λαός της Χαλκιδικής διαδήλωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια του στην παράδοση του ορυκτού πλούτου του τόπου του στο μεγάλο κεφάλαιο και έδωσε απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας, αστυνομοκρατίας, καταστολής και διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση, για να διευκολύνει την καταστροφική επένδυση μεταλλουργίας χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός».
Η επιχείρηση τρομοκρατίας, οι προσαγωγές κατοίκων που συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο, αλλά και οι προκλητικοί αστυνομικοί έλεγχοι στα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές από την Ουρανούπολη, την Ιερισσό και τα Νέα Ρόδα, για τη συγκέντρωση, δε λύγισαν τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής.
Με δικό τους μπλοκ συμμετείχαν στην κινητοποίηση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΟΓΕ και με το πανό τους έδειχναν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός: «Ανατροπή των σχεδίων των μονοπωλίων. Ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου του».

Στο πλευρό των χιλιάδων κατοίκων της Χαλκιδικής βρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, παραβρέθηκε ο Βασίλης Ρέβας, περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Θ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων και καταδίκασε την επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που στήθηκε στην περιοχή, με αφορμή την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Κάλεσε το λαό να κλιμακώσει τον αγώνα, για να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να αλλάξει η τάξη που κυβερνά. Οπως είπε, μόνο με την εργατική λαϊκή εξουσία, ο πλούτος του τόπου μπορεί να αξιοποιηθεί σε όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Στον Εβρο
Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται και ο λαός του Εβρου, μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) διά στόματος του πρωθυπουργού να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών εξόρυξης του χρυσού στο Πέραμα.
Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, σε ανακοίνωσή της: «Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού μόνο στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, τον κεντρικό σχεδιασμό. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι σταθερά αντίθετο στο ξεπούλημα του χρυσού στους διάφορους "επενδυτές". Ταυτόχρονα, κατάγγειλε κάθε προσπάθεια της Εταιρείας να "επηρεάσει" τοπικούς παράγοντες και συλλόγους, να μεταστρέψει την κοινή γνώμη υπέρ της εξόρυξης».
Τέλος, οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κατέθεσαν αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger