Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φουντώνει ώρα με την ώρα το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών - Απεργίες από Ε.Κ

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών φουσκώνει ώρα με την ώρα από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών. Ας δούμε αναλυτικά:
Κάλεσμα να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Και διοργανώνει συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. 
Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τη νέα επίταξη στους ναυτεργάτες, να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Κανείς να μη μείνει μόνος του. Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!
Στους καταπέλτες να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλη τη φτωχή αγροτιά για δυνάμωμα της πάλης και της συμμετοχής στα μπλόκα του αγώνα, καταδικάζοντας την πολιτική βαρβαρότητας και αυταρχισμού της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες και τους ναυτεργάτες.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Επιλέγοντας την τακτική του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως κάνει και με τους εργατικούς αγώνες, παρέταξε ΜΑΤ και περιπολικά απέναντι στα χιλιάδες τρακτέρ, για να τα εμποδίσει να βγουν στις Εθνικές Οδούς. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, η άνανδρη και ύπουλη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους πεζούς αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, που μόλις είχαν ολοκληρώσει συμβολική πεζή διαμαρτυρία μάς πεισμώνει πιο πολύ. Δεν μας τρομοκρατεί, αντίθετα δείχνει το μίσος ενάντια σε αγωνιστές που παλεύουν για το δίκιο τους.
Για αυτό επιστράτευσαν, ουσιαστικά απαγόρευσαν το δικαίωμα στην απεργία και στα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».
Σε ανακοίνωσή του το Μπλόκο των Αγροτών από τη Νίκαια τονίζει: «Το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια που σήμερα δέχτηκε την αναίτια και ωμή επίθεση της αστυνομίας με χημικά, δακρυγόνα και γκλομπ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των ναυτεργατών και καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση της κυβέρνησης των ΜΑΤ να επιστρατεύσει τους απεργούς. Η κυβέρνηση αυταπατάται αν νομίζει ότι με τη βία θα φοβίσει όποιον αγωνίζεται για το δικαίωμά του να ζήσει ανθρώπινη ζωή. Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες, πιο καλά οργανωμένους που θα ανατρέψουν συνολικά αυτή την πολιτική. 
Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χτυπήσει με τον αυταρχισμό όποιον αγωνίζεται. Να περάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της που οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση "διά πυρός και σιδήρου".  Δεν μπορεί να κάνει επιστράτευση στους αγρότες, αλλά ετοιμάζει άλλα σχέδια για αποδυνάμωση και διάλυση  των μπλόκων που πληθαίνουν και μαζικοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα προσπαθεί, με τα ψευτοεπιχειρήματα περί ανάγκης διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, να φέρει αντιμέτωπους τους αγρότες με τους ναυτεργάτες, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει απ’ την ουσία της αντιλαϊκής της πολιτικής. Μιας πολιτικής που ενισχύει τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων και ρίχνει στον Καιάδα τους ναυτεργάτες, τους φτωχούς αγρότες και τους κατοίκους των νησιών.
Τους απαντάμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα σχέδιά της δεν θα περάσουν!
Καλούμε τα αδέλφια μας ναυτεργάτες να ακυρώσουν στην πράξη την επιστράτευση της κυβέρνησης. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε δίπλα τους και αλληλέγγυοι, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με τις πράξεις μας σε ό,τι μας αφορά στον κόμβο της Νίκαιας».
«Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους», απαντά η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει στο στόχαστρο της καταστολής αυτή τη φορά την απεργία των ναυτεργατών.
Η ΠΑΣΕΒΕ καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό και στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που είναι και δικός μας αγώνας, γιατί από κοινού αντιπαλεύουμε την πολιτική που οδηγεί τους ναυτεργάτες στην ανεργία και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους στη χρεοκοπία.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους ναυτεργάτες. Στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ. Μπαίνει στο στόχαστρο όποιος σηκώσει κεφάλι. Τα ΜΑΤ χτυπάνε και τους αγρότες. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι φοιτητικοί-σπουδαστικοί σύλλογοι να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους».
Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει ακόμα: η Τοπική Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Λαϊκή Επιτροπή Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Λάρισας.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Πολλά Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν προκήρυξει 24ωρη απεργία. Συγκεκριμένα απεργία έχουν κυρήξει τα Εργατικά Κέντρα:
- Ιωαννίνων (συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο)
- Λευκάδας - Βόνιτσας (συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον Αγιο Μηνά)
- Αρτας (συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο)
- Αγρινίου (συγκέντρωση στις 12 στην κεντρική πλατεία)
Ακόμα, συγκεντρώσεις έχουν ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (10.30 π.μ. στο τελωνείο), Ζακύνθου (στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και το Εργατικό Κέντρο Ηγουμενίτσας (στις 7 μ.μ. στην πλατεία δημαρχείου)
Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν τα Εργατικα Κέντρα Λάρισας και Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger