Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Στήριξη της ΑΔΕΔΥ στους ναυτεργάτες

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους ναυτεργάτες που απεργούν από περασμένο Σάββατο.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών, που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα καλεί την Κυβέρνηση να μην καταφεύγει στον αυταρχισμό για να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διεκδικεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αποπληρωμή δεδουλευμένων, τη διατήρηση της απασχόλησης μέσω της σύνθεσης των πληρωμάτων.

Αιτήματα απολύτως λογικά που όμως βρίσκουν απέναντί τους τη μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης και την κοινή αρνητική στάση των αρμοδίων υπουργών και των εφοπλιστών.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση της, τους εκβιασμούς και την προσπάθεια ανάπτυξης κοινωνικού αυτοματισμού και να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων των ναυτεργατών, που είναι απολύτως σωστά και αυτονόητα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου