Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

«Οι ναυτεργάτες απεργούν διεκδικώντας για όλους τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών:
- Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα πλοία και καταβολή των δεδουλευμένων τους.
- Υπογραφή και ανανέωση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και λαϊκές ανάγκες.
- Απόσυρση του νομοσχεδίου για την "ανασυγκρότηση ΥΝΑ".
- Κατάργηση όλων των φορολογικών χαρατσιών.

- Κατάργηση όλων των νόμων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις.
- Πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.
- Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών.
- Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
Την ίδια ώρα που ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι επί μήνες, η συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσει στη βουλή νομοσχέδιο για την "ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας". Δε σμπαραλιάζει μόνο εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών. Σμπαραλιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (ναυτεργατών και επιβατών), το σύνολο του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, παραδίδει υποδομές και λιμάνια στα μονοπώλια, συρρικνώνει τη ναυπηγική βιομηχανία, βάζει λουκέτο στις μικρές επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, αποκλείει την πρόσβαση των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων στη θάλασσα και στην παραλία, υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Ολόκληρα νησιά κινδυνεύουν να μένουν μέρες χωρίς τρόφιμα, φάρμακα, γιατρούς, ακόμα και νερό, εφόσον οι εφοπλιστές αποφάσισαν ότι αυτοί οι προορισμοί είναι ασύμφοροι, επειδή δεν κερδίζουν όσα θέλουν.
Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη στον αγώνα τους, είμαστε στο πλάι τους στην περιφρούρηση της απεργίας. Καλούμε σε αποφασιστική στράτευση όλου του λαού ενάντια στην πολιτική καταστολής της κυβέρνησης.
Κάνουμε κοινό τον αγώνα μας γιατί ο εχθρός είναι ένας, τα μονοπώλια, οι εφοπλιστές, τα κόμματα που τους υπηρετούν. Δεν πρόκειται να σταματήσουν να μας πετσοκόβουν, να μας χαρατσώνουν, να μην υπολογίζουν σε ποια κατάσταση ζουν οι οικογένειές μας, να μας στέλνουν κατά χιλιάδες στην ανεργία.
Δεν πρέπει να τους περάσει!
Μόνο η γιγάντωση του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος μπορεί να τους σταματήσει.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΣ 
Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ 
http://epitropi-agona-skopelou.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας!!!
Οι περισσοτεροι στη Σκόπελο είναι κατά της απεργίας, ορισμένοι δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας με blog δεν βγάζουν τα σχόλια των αναγνωστών που είναι υπερ της απεργίας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου