Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Έφοδοι της αστυνομίας σε «στριπτιζάδικα» της Αθήνας

Συνελήφθησαν δεκάδες άτομα για διάφορες παραβάσεις

Εξόρμηση για ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα «strip show» στην Αττική ξεκίνησε από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, οι έλεγχοι έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας λευκής σαρκός, για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε νυχτερινά κέντρα «strip show», στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Δυτικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.
Από τους 25 συλληφθέντες 14 είναι άντρες (12 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) και 11 αλλοδαπές γυναίκες.

Πέρα από τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής άλλα 145 άτομα, εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα κέντρα. Σε βάρος πέντε εξ αυτών βεβαιώθηκαν παραβάσεις, γιατί δεν κατείχαν την προβλεπόμενη αδείας εργασίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαπές χορεύτριες επιδίδονταν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε ασελγείς πράξεις με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Για τις περιπτώσεις αυτές βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις και θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασης των γυναικών, καθώς στερούνταν βιβλιαρίου υγείας για εκδιδόμενα πρόσωπα και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.810 ευρώ και πλήθος καρτών διαφόρων χρωματισμών και λογοτύπων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν αντί χρημάτων στις συναλλαγές των πελατών με τις χορεύτριες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger