Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Θ. ΝΑΚΟΣ: Άνοιξε ο δρόμος για την πληρωμή των απασχολούμενων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ



Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος,  είχε χθες Τρίτη 15 Ιανουαρίου συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των απασχολούμενων επί πεντάμηνο στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας.
Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των απασχολούμενων στο Νομό Μαγνησίας οφείλεται στα προβλήματα που αρχικά είχαν προκύψει με τα δικαιολογητικά, σε ό,τι αφορά το καθεστώς της αυτεπιστασίας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δικαιολογημένα η Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων να αποστείλει τους πίνακες των δικαιούχων στη Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Εργασίας.  

Τελικά, μετά τη συνάντηση του κ. Νάκου με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η αποστολή των στοιχείων των δικαιούχων έγινε χθες και σήμερα θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την υπόλογο του έργου και θα δρομολογηθεί η πληρωμή τους.
Ο Θανάσης Νάκος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση αντίδραση του κ. Υφυπουργού στο θέμα που του έθεσα. Οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν και πλέον η πληρωμή των απασχολούμενων επί πεντάμηνο στα προγράμματα του ΕΣΠΑ στη Μαγνησία είναι θέμα λίγων ημερών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger