Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΘΑ: Έρευνα για χαλασμένα κρέατα στο Στρατό

Επιτάχυνση της έρευνας για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος και προμήθεια ακατάλληλων κρεάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας.
"Είναι αδιαπραγμάτευτη η βούλησή μου, οι πάσης φύσεως προμήθειες τροφίμων των Ενόπλων Δυνάμεων να πραγματοποιούνται σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τους στρατιωτικούς κανονισμούς", αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι "πρώτο μέλημα, πάνω και πριν απ' όλα, είναι η προστασία της υγείας όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις".
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Βασίλη Οικονόμου και Θωμά Ψύρρα, με την οποία μετέφεραν την ανησυχία πολλών στρατευμένων για ακατάλληλα κρέατα στον στρατό.

Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός Άμυνας, με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στον εισαγγελέα αναθεωρητή Α', ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώνει ότι έχει καλέσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σπεύδει να επισημάνει ο υπουργός, τα Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης ΑΕ (ΕΣΥΔ ΑΕ), η διαδικασία ελέγχου και παραλαβής τροφίμων υπόκειται στη νομοθεσία περί προμηθειών του Δημοσίου μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και την υφιστάμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία περί ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων.
Η πιστοποίηση προμηθευτών είναι έργο ανεξάρτητων φορέων και δη του ΕΣΥΔ ΑΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger