Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Παράνομες κρίθηκαν οι κινητοποιήσεις σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη.
Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η οποία προσέφυγε σήμερα στη δικαιοσύνη κατά των συνεχιζόμενων, υποστηρίζοντας ότι τα σωματεία εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο, καλεί όλους τους εργαζόμενους “να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών προειδοποίησε με επίταξη τους εργαζόμενους σε περίπτωση που συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πάντως, προτού αποφανθεί το δικαστήριο για τις κινητοποιήσεις, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (Σ.Ε.Λ.Μ.Α) προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για την Τρίτη σε ένδειξη συμπαράστασης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, στους δύο συναδέλφους  “όπου εν’ ώρα βάρδιας επιφυλακής, παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από τις απειλές του Υπουργού Μεταφορών”.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την Πέμπτη,  αλλά και στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger