Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας απέρριψε το νόμο για φορολογικό συντελεστή 75% στα εισοδήματα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, που αποτέλεσε και μία απ' τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Ολάντ. Παράλληλα, απέρριψε και άλλα δευτερεύοντα μέτρα που εντάσσονται στον προϋπολογισμό του 2013, τα οποία αντιστοιχούν σε δημόσια έσοδα από φόρους ύψους περίπου 300 - 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας.
Ποιος στην Ελλάδα έκανε σημαία του το σχετικό νόμο που είχε ψηφίσει τον περασμένο Οκτώβρη το γαλλικό Κοινοβούλιο; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να προσδώσει αξιοπιστία στις δικές του υποσχέσεις περί φορολόγησης του πλούτου.

Κακά τα ψέματα! Οι «έχοντες» και στη Γαλλία και εδώ και παντού έχουν στη διάθεσή τους ολόκληρο οπλοστάσιο για να προστατεύσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους απ' την όποια, και την παραμικρή, «απειλή». Ηδη τις τελευταίες μέρες πολύς ντόρος έγινε για την απόφαση γνωστού Γάλλου ηθοποιού να «μεταναστεύσει» σε κωμόπολη του Βελγίου, στα σύνορα με τη Γαλλία, ακριβώς για να αποφύγει τη φορολογία που προέβλεπε ο νόμος που απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Το ίδιο πάνω - κάτω είχε «απειλήσει» και Ελληνας εφοπλιστής όταν προ ολίγου καιρού είχε κληθεί να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή φορολογίας στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που απολαμβάνει σκανδαλώδη φοροασυλία. Η απάντησή του ουσιαστικά ήταν, «αν μας βρει ας μας φορολογήσει».
Ανθρακες ο θησαυρός που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό. Η αστική τάξη έχει τον τρόπο, τις δυνατότητες, τα μέσα να περιφρουρήσει τον πλούτο που κλέβει απ' τους παραγωγούς του. Πολύ περισσότερο που η κλεψιά είναι απόλυτα νομιμοποιημένη και οποιαδήποτε απόπειρα, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να της αποσπαστεί ένα ελάχιστο κομμάτι του, σκοντάφτει στις ευρωενωσιακές συνθήκες που περιφρουρούν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων ως κόρη οφθαλμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την εξουσία τους. Θέτει ως προτεραιότητά του την επαναφορά τους σε συνθήκες ανάπτυξης, κάτι που αυτόματα αναιρεί την όποια δημαγωγική αναφορά σε επιβολή φορολογίας.
Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς επιβεβαιώνεται πως ούτε δεκάρα τσακιστή δεν είναι διατεθειμένα τα μονοπώλια να αποχωριστούν. Τα σπασμένα τα πλήρωνε, τα πληρώνει και θα τα πληρώνει ο λαός. Οποιος κι αν διαχειρίζεται την εξουσία τους. Μέχρι να ανατραπεί. Μέχρι ο λαός που παράγει τον πλούτο να αποφασίσει να τον κάνει δικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger