Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Καταγγέλλει την πολιτική καταστολής

Τις επιχειρήσεις βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων των κατοίκων που αντιδρούν στο κλείσιμο και τη μεταφορά των ΔΟΥ Δεσκάτης και Νάουσας και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.
Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι το κλείσιμο της Εφορίας στη Δεσκάτη θα έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι κάτοικοι της Δεσκάτης να μετακινούνται στα Γρεβενά για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Θα αναγκάζονται να διανύσουν μια απόσταση 70 χλμ. με κακό οδικό δίκτυο και άσχημες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πράγμα που σημαίνει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, χάσιμο χρόνου και κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα. «Δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που επιδεινώνει τη ζωή του λαού της Δεσκάτης. Προστίθεται στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, στη συγχώνευση των σχολείων, στο φούντωμα της ανεργίας, στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, στην όξυνση του συνόλου των λαϊκών προβλημάτων», τονίζει. Και καλεί το λαό να στηριχθεί στις δυνάμεις του και να δημιουργήσει τώρα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης των βάρβαρων μέτρων, διεκδίκησης σταθερής και μόνιμης εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα για όλους. Να δυναμώσει τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει ότι οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να φοβίσουν, να γονατίσουν το λαό, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει την πολιτική αυτή με το λαό να αντιστέκεται και να παλεύει. Καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να στοχεύσουν και τη φορομπηχτική πολιτική, να δυναμώσουν την πάλη με καθημερινούς αγώνες στους δρόμους μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger