Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τα ρουσφέτια της ΝΔ με τις ένοπλες δυνάμεις συνεχίζονται-Δεν κλείνει το ΚΕΝ Ρεθύμνου

Όλοι αυτοί που μιλούν για τις ανάγκες της «Εθμικής Άμυνας», που προβάλλουν την απαίτηση να γίνουν θυσίες για το καλό της «εθνικής μας οικονομίας», τελικά συνδιαλλέγονται μια χαρά μεταξύ τους για να μοιράσουν κέρδη και ψήφους.
Η αθλιότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την συνδρομή ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά.

Όλοι αυτοί που μιλούν για τις ανάγκες της «Εθμικής Άμυνας», που προβάλλουν την απαίτηση να γίνουν θυσίες για το καλό της «εθνικής μας οικονομίας», τελικά συνδιαλλέγονται μια χαρά μεταξύ τους για να μοιράσουν κέρδη και ψήφους. Ενώ καθημερινά εντείνεται η φημολογία για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας ώστε να καλυφθούν τα κενά επάνδρωσης στις στρατιωτικές μονάδες της παραμεθορίου, ενώ προπαγανδίζονται τα σχέδια για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασικό άξονα το κλείσιμο εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την αρχική της απόφαση, για να ικανοποιήσει τοπικά οικονομικά συμφέροντα και για να μην χάσει ψήφους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένα άχρηστο και πεπαλαιωμένο ΚΕΝ, αυτό του Ρεθύμνου, που στο παρελθόν είχε κλείσει για να ξαναλειτουργήσει μετά τις πιέσεις τοπικών παραγόντων, που εντάσσεται σε κάθε σχεδιασμό περιστολής εξόδων, θα παραμείνει ακοικτό! Όπως επισημαίνει η αρθρογραφία «Τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην Κρήτη (ΚΕΝ), στο Ρέθυμνο, αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εκατό πενήντα νεοσύλλεκτοι θα περάσουν την πόρτα του Κέντρου Εκπαίδευσης στις 21 Ιανουαρίου, έπειτα και από τις επίσημες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου αλλά και του βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος είχε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον υφυπουργό Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο είχε ξεκινήσει να εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους αναστολής λειτουργίας του ΚΕΝ τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν από το σύνολο των αρχών, φορέων και κατοίκων του Νομού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι η λειτουργία του ΚΕΝ στο Ρέθυμνο θα συνεχιστεί κανονικά».


 
Οι κυβερνητικοί βουλευτές μπορεί να ψηφίζουν Μνημόνια και περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, να εκτινάσσουν την ανεργία, τη φτώχεια και τη δυστυχία, αλλά μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα «βαράνε προσοχή»! Και φυσικά, ο Γ.Κεφαλλογιάννης, πολιτικός-γόνος της οικογενειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, ουσιαστικά κάνει ότι έκανε και ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, που πρώτη του έννοια ήταν να ξανανοίξει το ΚΕΝ Καλαμάτας για να βολευτεί και η δική του εκλογική πελατεία. Να θυμίσουμε ότι σε αυτό το άθλιο παιχνίδι διακδικούν ρόλο κια οι φασίστες. Ενδεικτικές οι πιέσεις της Χρυσής Αυγής για τα ΚΕΝ Καλαμάτας και Κορίνθου!
Σε ολόκληρη την Ελλάδα οι βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  δίνουν αυτή την άθλια μάχη. Σε σχετικό άρθρο διαβάζουμε: «Την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Άμυνας για το κλείσιμο του ΚΕΝ Άρτας, ζητά ο τοπικός βουλευτής Χρήστος Γκόκας. Ο κ. Γκόκας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο στην οποία επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων. Ο βουλευτής επισημαίνει πως η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, πέραν της ανάγκης για την περιστολή των λειτουργικών δαπανών δε μπορεί να παραβλέπει τη σημασία που κατέχει η λειτουργία του κέντρου υποδοχής για τη στήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και τις μακροχρόνιες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με την τοπική κοινωνία όπως και την αποσαφήνιση των κριτηρίων με τα οποία γίνονται αυτές οι επιλογές σε σχέση και με τα στρατόπεδα άλλων περιοχών, και για το λόγο αυτό ζητά την επανεξέταση της σχετικής απόφασης».


Κρίνουμε σκόπιμο να παρουσιάσουμε το κείμενο του Λεωνίδα Μπλαβέρη «Κλείνουν 22 Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων» (Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012), που αποκαλύπτει τη διγλωσσία της κυβέρνησης και την υποχωρητικότητα του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου.
Λόγοι οικονομίας και λειψανδρίας επέβαλαν την υλοποίηση των νέων μέτρων. Σε συνολικά 11 στρατόπεδα - Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ), από τα 34 που ήταν ένα δίμηνο πριν, θα πραγματοποιηθεί η βασική εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της τρέχουσας, ΣΤ' 2012, ΕΣΣΟ στρατευσίμων. Η εν λόγω εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποιήσεως των νέων μέτρων εξορθολογισμού της εκπαιδεύσεως, που έχουν «επιβληθεί τόσο για επιχειρησιακούς λόγους (λειψανδρία και μειωμένη απόδοση της κάθε κλάσεως) όσο και για αντίστοιχους οικονομικούς, λόγω λιτότητος και τρόικας.


Σε συνομιλία που είχε πριν από λίγο καιρό ο υπογράφων με τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, για το θέμα αυτό, μας διευκρινίστηκε ότι η οικονομία αυτή καθ' εαυτήν δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο το ότι με τον τρόπο αυτόν εξοικονομείται προσωπικό, που τοποθετείται σε μονάδες των «πρόσω» - ως τέτοιες θεωρούνται αυτές της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Για να μπορέσει να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει αυτό πρακτικά, η κατάργηση 22 ΚΕΝ μόνο στον Στρατό Ξηράς θα έχει ως αποτέλεσμα την «αξιοποίηση», σε μονάδες των «πρόσω», περίπου 4.400 ατόμων, στη συντριπτική τους πλειονότητα μονίμων στελεχών διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων (22 ΚΕΝ, από περίπου 200 άτομα μόνιμη δύναμη σε κάθε ένα). Σύμφωνα πάντα με τον επιτελικό σχεδιασμό, η δύναμη αυτή, που πρακτικά αντιστοιχεί σε μια ολόκληρη ταξιαρχία εν καιρώ ειρήνης, «ενισχύει» τις μονάδες της Θράκης και των νησιών.
Σημαντικό κέρδος. Αλλά και από καθαρά οικονομική άποψη το κέρδος που θα προκύψει από την εξοικονόμηση αυτή είναι αρκετά σημαντικό (ανάλογα με την εποχή που διανύουμε και την οικονομία κάθε τάξεως και μεγέθους που επιδιώκεται) και ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό δεν αφορά, φυσικά, οικονομία από απολύσεις στελεχών (τέτοιες δεν πρόκειται να γίνουν), αλλά από συντήρηση εγκαταστάσεων, καλύτερη αγορά προμηθειών σε μεγαλύτερες ποσότητες, άρα και καλύτερες τιμές κ.λπ. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι μειώσεις αυτές των ΚΕΝ εντάσσονται στο πλαίσιο της Νέας Δομής Δυνάμεων για ευρύτερο περιορισμό των μονάδων και κλείσιμο στρατοπέδων, σχεδιασμός που υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνει το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Εμείς Απαιτούμε να κλείσουν άμεσα τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και οι εκτάσεις να επιστραφούν στις τοπικές κοινωνίες ως χώροι άθλησης κια ψυχαγωγίας. Να μειωθεί τώρα η θητεία στους 6 μήνες και να καλυφθούν όλα τα οικονομικά αιτήματα των συναδέλφων στρατιωτών που βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς και σε απαοστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Η Κοινωνία μας, ο κόσμος της εργασίας έχει τεράστιες ανάγκες, αντιμετωπίζει οδυνηρά αδιέξοδα και πρέπει να ικανοποιηθούν οι τεράστιες κοινωνικές απαιτήσεις.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger