Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Νίκη… ανόδου, 3-1 την Παναχαϊκή στον Βόλο

Με ένα ονειρεμένο ξεκίνημα και ένα ιδανικό φινάλε, η Νίκη Βόλου πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Αχαιούς και έτσι έφτασε τον Απόλλωνα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τους 28 βαθμούς και την πρώτη θέση έφτασε η Νίκη Βόλου μετά την άνετη νίκη της κόντρα στην Παναχαϊκή, σε ένα ματς που η ομάδα του Μανωλά από το ξεκίνημα δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο και έστειλε μήνυμα πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στη Football League και φυσικά την απευθείας άνοδο.
Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό, η Νίκη ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο κι έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 6’ ο Κυριάκος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Παναχαϊκής, πλάσαρε τον Πίτκα και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σαμαρά έφερε το δεύτερο γκολ για τη Νίκη που έγινε φαβορί για το τρίποντο.

Περίπου 2000 φίλοι της Νίκης είχαν ενθουσιαστεί με το ξεκίνημα της ομάδας τους, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού ο ρυθμός έπεσε. Μάλιστα, παρά τις αναγκαστικές αλλαγές, η Παναχαϊκή κατάφερε προς το τέλος του ημιχρόνου να φέρει σε μια ισορροπία το ματς και να φτάσει στη μείωση του σκορ. Στο 44’ ο Εντζοντό ανατράπηκε από τον Ψιάνο, ο διαιτητής Φωτιάδης καταλόγισε το πέναλτι και ο Γκούρτσας δεν αστόχησε για το 2-1, που ήταν κι αποτέλεσμα ημιχρόνου στο Βόλο.
Στο δεύτερο μέρος στο «Πανθεσσαλικό», η Νίκη φάνηκε να κάνει περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος παρά να ψάχνει το τρίτο γκολ, αν και θα μπορούσε να το πετύχει σε κάποιες περιπτώσεις με τους Σκούφαλη και Κυριάκο, ενώ η Παναχαϊκή δεν έδειχνε ικανή να φτάσει στην ισοφάριση αφού δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη στιγμή μπροστά στα καρέ του Βούρα. Μάλιστα οι Αχαιοί στο 81’ έμειναν με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Εντζοντό, με τη Νίκη Βόλου τελικά να φτάνει στο τρίτο γκολ με τον Φλίγκο στο 88’ και να «τελειώνει» οριστικά το ματς.
Έτσι, η ομάδα της Νέας Ιώνιας έφτασε στην πρώτη θέση τον Απόλλωνα Σμύρνης και δείχνει ικανή να διεκδικήσει ως το φινάλε την απευθείας άνοδο, την ώρα που η Παναχαϊκή για ένα ακόμα ματς προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία και τη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων, μένοντας στους 20 βαθμούς και τη 15η θέση…
Νίκη Βόλου (Στέλιος Μανωλάς): Bούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Σαμαράς, Βέρτζος, Ριζογιάννης (70' Καρατζάς), Πουρτουλίδης, Σκούφαλης (62' Φλίγκος), Τάντιτς (76' Ουέλινγκτον), Κυριάκος, Λαλίν.
Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Γ. Κοιλιάρας, Ντίνας, Άντονι, Γκούρτσας, Βοσκόπουλος (21' λ.τ Βασιλαντωνόπουλος), Παμπόε (42' Ν' Τζιοντό), Κοκκίνης, Ολίσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger