Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Παπαρήγα: «Η υπερψήφιση του ΚΚΕ θα είναι το νέο μήνυμα των εκλογών»

Προσκλητήριο σε εργαζόμενους


Προσκλητήριο στους εργαζόμενους, τους νέους και τις γυναίκες για μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα απηύθυνε ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Η υπερψήφιση του κόμματος θα είναι «το καινούργιο, το νέο μήνυμα των εκλογών», επισήμανε.

Η γραμματέας του κόμματος ζητά να προκύψει μετεκλογικά μία ορμητική συμμαχία, η οποία «θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ».

«Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας», υπογραμμίζει η γραμματέας και καλεί «τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά – αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων».

» Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού».

Η Αλέκα Παπαρήγα καλεί «τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συναγωνιστές που παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους και τις όποιες διαφορές έχουν απέναντι στο ΚΚΕ, ωστόσο μαζί μας πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και οπωσδήποτε καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα – νύχτα, ούτως ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση υπέρ του λαού του ΚΚΕ».

«Ο λαός πρέπει να αποδειχθεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες», καταλήγει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις.

» Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή και φιλεργατική και ρεαλιστική γιατί ακριβώς συμφέρει από το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα».

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!6 ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΥΛΟΓΙΑ.ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΩ ΜΠΡΑΛΟΥ................!!!!!!!!


ΦΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΔΕ ΘΑΡΘΟΥ ΟΧ ΛΟΓΟΥ ΚΙΡΟΥ ΟΥΤΙ ΛΟΓΟΥ ΔΙΚΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΙΤΟΠΙΗΣΕΩΝ,ΑΛΑ ΛΟΓΟΥ ΧΡΙΜΑΤΩΝ.ΦΤΟΥΝ ΗΝΙ Η ΑΛΗΘΙΑ.ΟΧ ΜΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΑ ΓΙΑ ΟΥΛ ΤΣΙ ΝΟΜΑΤΕΟΙ.ΕΧΝΕ ΓΙΝ ΤΟΣΟΥ ΜΙΓΑΛΙΣ ΟΙ ΠΙΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΙΣΟΔΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΝΙ.ΚΙ ΑΝΤΙΘΙΤΑ ΟΥΛΑ ΤΑΞΟΔΑ ΜΑΣ ΦΞΑΝΟΥΝΤΙ.ΕΡΧΙΤΙ ΟΜΟΥΣ Η ΜΙΓΑΛ ΜΕΡΑ ΤΣΙ ΤΙΜΟΥΡΙΑΣ.ΓΙΑΤΑΦΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΥΛ ΤΣΙ ΚΛΟΓΕΣ ΜΙΔΕΝΟΣ ΞΕΡΟΥΜΕΝ.ΤΙΜΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΕΧΤΙΣ ΚΙ ΨΗΦΟΥ ΣΙ ΟΠΙΟΔΙΠΤΕ ΜΙΚΡΟΥΤΣΚΟΥ.ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΥΛ ΟΙ ΜΚΡΙ ΜΕΣ ΤΗ ΒΛΙ ΙΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΙΓΑΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΦΙΡΑΝ ΣΑΦΤΟ ΤΟΥ ΧΑΛ.ΚΙ ΠΟΥ ΣΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΠΟΥΣΑ Α.ΘΑ ΣΙ ΤΙΜΙΣΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΚΕΡ!ΙΣΕΝΑ ΚΙ ΟΥΛΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ!ΝΑ ΓΙΦΤΟΥΜΙ ΑΠ ΤΙ ΣΟΥΒΛΑΣ Σ ΟΤ ΣΤΑΖ!ΝΑ ΦΑΜΙ ΝΟΣΤΜΑ ΓΗΙΝΑ ΚΙ ΠΑΝ ΑΠ ΟΥΛΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α!ΝΑ ΔΟΥΜΙ ΚΙ ΦΕΤΟΥ ΑΦΤΟΝ ΠΟΥ ΦΤΕΙ ΓΙΑ ΟΥΛΑ!ΘΑ ΣΤΙΛΟΥ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΛΟΥΝ ΠΟΥ ΦΤΕΙ ΓΙΑ ΟΥΛΑ ΑΛ ΩΡΑ ΜΕ ΦΩΤΟ!ΘΑ ΠΕΣ ΠΟΥΛΙ ΓΕΛΙΟΥ..............!!!!!!!!!!!!!!! ΚΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣΙΣ ΝΑΝΕΒΣ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΣΙ ΔΙΜΟΤΙΚΙΣ ΑΡΧΗΣ.ΝΑ ΣΕ ΣΤΙΡΙΞΟΥ ΚΙ ΓΩ,ΜΟΥΝΑΧΑ ΚΙ ΜΟΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟΥ.........ΗΣΙ ΑΛΙΘΙΝΟΣ ΤΑ ΧΩΝΣ ΚΙΠΑΝ ΑΠ ΟΥΛΑ ΗΣΙ Σ Τ Ι Β Α Ρ Ο Σ.........!!!!!!!!!!!!   ΘΑΣΛΕΟΥ ΚΙΑΛΑ ΚΑΤΑ ΚΙΡΟΥΣ.............  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΙ Η ΣΚΕΨ ΜΑΣ ΗΝΙ ΠΑΝΤΑ ΣΙ ΣΑΣ!ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κοτόπουλα στη σούβλα αντί για οβελία!

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΧΑ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

*Ακόμη και τα κάρβουνα δυσκολεύονται να αγοράσουν οι Λαρισαίοι


Της Νατάσας Πολυγένη
Κοτόπουλα, σουβλάκια και μπριζόλες θα πάρουν τη θέση του πατροπαράδοτου οβελία την Κυριακή του Πάσχα. Κάθε χρόνο και χειρότερα γίνονται τα πράγματα και για τα νοικοκυριά της Λάρισας, που γονάτισαν από τις διαρκείς περικοπές, τους φόρους και τα χαράτσια. Το πασχαλινό τραπέζι όπως όλα δείχνουν φέτος θα είναι περισσότερο λιτό από ποτέ. Ο κόσμος πια δεν έχει και αυτό φαίνεται στις λαϊκές αγορές, στα σούπερ μάρκετ, στα κρεοπωλεία... γενικά σε όλη την αγορά.
Περικοπές πια δεν κάνει μόνο το κράτος αλλά και οι νοικοκυραίοι που πλέον βλέπουν ότι το εισόδημά τους μετά βίας επαρκεί για να καλύψει τις καθημερινές τους ανάγκες. Αντιμέτωπος με τη θλίψη και την οργή του κόσμου, έρχεται σε καθημερινή βάση και ο ιδιοκτήτης ενός από τα παλαιότερα καρβουνοπωλεία της Λάρισας κ. Αιμίλιος Γίτσης, που εξηγεί ότι φέτος τα πράγματα είναι πιο μαύρα και από τα κάρβουνα που πουλάει. «Παρά το γεγονός ότι κρατάμε σταθερές τις τιμές από το 2008, στο 1 ευρώ το κιλό, ο κόσμος υποφέρει. Οι ποσότητες που αγοράζει ξεκινούν από τα 3 και σπανίως ξεπερνούν τα 10 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν σκοπό να ψήσουν αρνί αφού σίγουρα θα έπρεπε να προμηθευτούν από 15 κιλά και πάνω. Οι περισσότεροι το λένε κιόλας. Ο κόσμος παραμιλάει πια. Άλλοι είναι άνεργοι, άλλοι απλήρωτοι, άλλοι παίρνουν τόσο μικρό μισθό ή σύνταξη που μετά βίας μπορούν να επιβιώσουν» αναφέρει στην «Ε» ο κ. Γίτσης. Η πτώση της κίνησης, όπως τονίζει ξεπερνά το 60%, ενώ ακόμη και αυτοί που θα προμηθευτούν οβελία για το πασχαλινό τους τραπέζι τα υπολογίζουν όλα πολύ αυστηρά. «Κάποτε δεν είχαμε χέρια να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Τώρα κάνουμε ακόμη και δωρεάν διανομή στο σπίτι. Όλοι προσπαθούμε να αντέξουμε και να επιβιώσουμε. Η σημερινή πολιτική μόνο σε αδιέξοδο μας οδηγεί» αναφέρει καταλήγοντας.
ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΙ ΔΡΟΜΩΝ
Εκεί στη μικρή πλατεία των Έξι Δρόμων μια πλίθινη αποθήκη που φαντάζει ετοιμόρροπη αντιστέκεται ακόμη… Ο χρόνος δεν τη λύγισε, η οικονομική κρίση όμως; Από το 1922 ο χώρος δεν έχει υποστεί καμία απολύτως παρέμβαση. Σήμερα όμως τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις χρυσές εποχές που τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εργάτες δεν προλάβαιναν να φτυαρίζουν κάρβουνα για τη πελατεία που έκανε ουρά. Η μαυρίλα πλέον δεν βρίσκεται στους τοίχους του καρβουνοπωλείου αλλά στις ψυχές των ανθρώπων.

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ο Μεγάλος Χορός στην Τσαριτσάνη


 «Στον Αϊ- Θανάση την αυλή,στο μάρμαρο στρωμένο, με μολύβι σκεπασμένο...».
Με τους στίχους αυτού του τραγουδιού, ξεκινά ο Πασχαλιάτικος ή Μεγάλος Χορός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη Δεύτερη Μέρα του Πάσχα στην ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης. Το έθιμο που τα τελευταία χρόνια ζωντανεύει με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, πραγματοποιείται στο προαύλιο της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου, η οποία χρονολογείται από το έτος 1611, σε μια κατάφυτη και πανέμορφη τοποθεσία, στα ριζά της «Μελούνας». Έτσι και φέτος τη Δευτέρα 16 Απριλίου, πιστός στο ετήσιο ραντεβού του ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης πραγματοποιεί την αναβίωση του δρωμένου, με τη συμμετοχή όλων των πανηγυριωτών, οι οποίοι πιασμένοι χέρι- χέρι τραγουδούν τα τραγούδια που συνδέονται με το έθιμο, όπως «Στον Αϊ- Θανάση την αυλή», «Σήμερα Δέσπωμ’ Πασχαλιά», «Πότε θα έρθει η άνοιξη», «Μια Μαρουδιά απ’ τα Γιάννενα» κ.ά. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν μετά τη Θεία Λειτουργία που τελείται μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στο καθολικό της μονής. Σημειώνεται πως η Διοίκηση του Συλλόγου θα προσφέρει σε όλους τσίπουρο και γλυκό, ενώ η πρόσβαση για τους επισκέπτες είναι πολύ εύκολη καθώς η Μονή βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης, ανατολικά της κωμόπολης προς την «Μελούνα».

Έλεος πια με τις δημοσκοπήσεις

Έλεος πια με τις δημοσκοπήσεις

Καταγγελία για τον Παταβούκα: «Θα σας γαμήσω όλους στη ΓΓΑ» καταγγέλλουν επισήμως τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα ΠαταβούκαΜέσω καταγγελίας τους που κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καταγγέλλουν επισήμως τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Παταβούκα για εξύβριση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτήν, ο ειδικός γραμματέας διατροφής και άσκησης του Υπουργείου Υγείας, ενώ το γραφείο του στεγαζόταν στη ΓΓΑ, μετακόμισε στο ΟΑΚΑ.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ζήτησε να πάρει όλο τον εξοπλισμό του γραφείου του, ακόμα και τους πίνακες ζωγραφικής.

Όταν όμως του το αρνήθηκαν, ξέσπασε και φέρεται να είπε στην διευθύντρια οικονομικού της ΓΓΑ, όντας εν εξάλλω κατάστάσει: «...θα σας γ... σω όλους στη Γραμματεία, το Σύλλογο και τους υπαλλήλους. Θα έρθω εκεί και θα τα κάνω όλα λίμπα, θα με δεις και από την καλή και από την ανάποδη».

Δείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο με την καταγγελία των υπαλλήλων της ΓΓΑ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου