Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τα βραβεία της χρονιάς


imf-fuck-off

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός της χρονιάς, οι συντελεστές του blog ζηλέψανε και μετά από πολύωρες συζητήσεις παρουσιάζουνε τα δικά τους βραβεία για το σωτήριο έτος 2012

Πολιτικός της Χρονιάς: Αντώνης Σαμαράς
 
Ο νικητής των εκλογών, ο μάστερ της κωλοτούμπας και ο εμπνευστής της ακροδεξιάς στροφής που χρειαζότανε η χώρα για να αναπτυχθεί γυρίζοντας πίσω στο 1950. Ένας ηγέτης με τα όλα του. Ακραία λιτότητα, νέοι φόροι, πιστή εφαρμογή του μνημονίου και δουλοπρέπεια προς τους τοκογλύφους είναι τα μυστικά της επιτυχίας του. Στην τελική, όταν μπορείς και συνομιλείς με το Θεό και αναγνωρίζεται η αξία σου από τους ξένους, είναι αδικία να μην βιώνεις την απόλυτη καταξίωση στην ίδια σου τη χώρα.   
 
Υπουργός της Χρονιάς: Νίκος Δένδιας
 
Σε αυτή την κατηγορία η επιλογή μας ήταν αυτονόητη. Το κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει μέσα σε λίγους μήνες αυτός ο πολυτάλαντος πολιτικός άντρας μιλάει από μόνο του. Πεσίματα σε όλες τις καταλήψεις ανά την επικράτεια (με μπόνους βιντεάκια από τις επιχειρήσεις), μία αστυνομία πιο ναζιστική από ποτέ, άψογη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, χιλιάδες προληπτικές προσαγωγές, βασανιστήρια μέσα στα τμήματα, ξύλο σε μετανάστες και τουρίστες, διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό, «Ξένιος Δίας», δακρυγόνα, αύρες και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην υπηρεσία του ανώνυμου μπάτσου – χρυσαυγίτη για να μπορεί να κάνει ανενόχλητος το καθήκον του.   
 
Μπάτσος της Χρονιάς: Αθηναγόρας Παζαρλής
 
Ο άνθρωπος που στην προσπάθεια του να «καθαρίσει» την πόλη της Θεσσαλονίκης κοντεύει να συλλάβει τον μισό πληθυσμό της. Ο ασφαλίτης-φαινόμενο που θα ήθελε να έχει η Θάτσερ στο Brixton το 1981 για να αποκαταστήσει την τάξη μέσα σε λίγες ώρες. Του είπανε μία φορά να ανοίξει τον σούπερ υπερκοριό της ΕΥΠ και από τότε ξέχασε να τον κλείσει. Σταθερά τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, ίντερνετ, facebook, twitter, skype, ταχυδρομικά περιστέρια, σήματα καπνού, μυνήματα σε μπουκάλια, σκονάκια κάτω από θρανία και λαδόκολες με σουβλάκια βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Η εξάρθρωση 45 νέων εγκληματικών οργανώσεων είναι θέμα χρόνου για τον Αθηναγόρα, εκτός και αν προλάβει το FBI να κάνει τη μεταγραφή της χρονιάς.     
 
Αριστερός της Χρονιάς: Φώτης Κουβέλης
 
Από την εποχή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, είχαμε να δούμε μία τέτοια Αριστερή προσωπικότητα, με το Α κεφαλαίο. Σταθερός στις αρχές του, άνθρωπος με ιδανικά, πιστός στην ιδεολογία του και ικανός να πολεμήσει μέχρι τέλους για να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού. Ξένοι και έλληνες πολιτικοί, που έχουν συνομιλήσει μαζί του, δηλώνουν ότι μπορεί να ανεχτεί τα πάντα, αρκεί να μην υπάρχουν νέα άδικα μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο ρόλος του είναι υπερπολύτιμος στην ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας, αφού ακόμα και εκεί χρειάζεται μία αριστερή μαριονέτα για να παίζει το ρόλο του ευαίσθητου. Θα μείνουν στην ιστορία οι περιβόητες «κόκκινες γραμμές» του, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε κόκκινες ζαρτιέρες.   
 
Δημοσιογράφος της Χρονιάς: Γιάννης Πρετεντέρης
 
Καμία κατηγορία δεν μας δυσκόλεψε όσο αυτή. Λογικό. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ο κίνδυνος να αδικήσουμε κάποιον μεγάλος. Τα ερωτήματα πολλά και κρίσιμα. Γυναίκα ή άντρας; MEGA ή ΑΝΤ1; Βήμα ή Καθημερινή; Υπάλληλος των τραπεζών ή ρουφιάνος των μπάτσων; Χαφιές της Ευρώπης ή πράκτορας της Αμερικής; Μετά απο ένα αμφίρροπο μαραθώνιο, ο Πρετεντέρης μπήκε δυνατά στα τελευταία μέτρα, άφησε πίσω του τον Μανδραβέλη, προσπέρασε τον Παπαχελά, έπιασε την Έλλη Στάη, που ήταν λίγο πιο μπροστά από την Όλγα Τρέμη, και έκανε άλλη μία επική Ανατροπή. Η απονομή του βραβείου θα γίνει από εκπροσώπους των αγίων οικογενειών Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη.     
 
Αδιάφορος της Χρονιάς: Ευάγγελος Βενιζέλος
 
Ας τον ενημερώσει κάποιος, επιτέλους, ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε και πήγε να βρει τον ιδρυτή του για να σταματήσει να μας πρήζει. Θα τον θυμόμαστε για την εντυπωσιακή απολογία του στο τηλεδικαστήριο του MEGA με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. 
 
Μαλάκας της Χρονιάς: Ανώνυμος έλληνας ψηφοφόρος
 
Απο που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Ξέθαψε το πτώμα του ναζισμού, έκανε τον Σαμαρά πρωθυπουργό, βρήκε στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ, αφού το παλιό πέθανε, και, πλέον, παρακολουθεί ατάραχος τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ο ανώνυμος έλληνας ψηφοφόρος είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τον θαυμασμό μας. Αφού πρώτα κατάπιε αδιαμαρτύρητα τη χρεοκοπία της Ελλάδας, στη συνέχεια ψήφισε τους κύριους υπεύθυνους της χρεοκοπίας για να δείξει τη μεγαλοψυχία του. Αυτό είναι μαγκιά. 
 
http://imf-fuck-off.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger