Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ - για τον ΟΣΕ



27/12/2012
Γραμμή ήττας για το εργατικό κίνημα

Σε συνθήκες έντασης της επίθεσης - που στόχος της είναι το ολοκληρωτικό χτύπημα των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων - η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), προσπαθεί να διαπραγματευτεί πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών πρότεινε αντί να ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει στρατηγικές συμμαχίες. Όμως και στις δύο περιπτώσεις (ιδιωτικοποίηση ή στρατηγική συμμαχία) ο σιδηρόδρομος θα λειτουργεί -ήδη συμβαίνει- με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή με κριτήριο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ, αποδεχόμενη πλήρως το πλαίσιο που ορίζει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί την αυταπάτη ότι είναι δυνατόν μέσω της στρατηγικής συμμαχίας να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Την αυταπάτη αυτή διαλύουν οι ίδιες οι εξελίξεις στο Δημόσιο, το μέτρο των διαθεσιμοτήτων και άλλοι μηχανισμοί που υπηρετούν το στόχο για χιλιάδες απολύσεις.

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα τμημάτων του ΟΣΕ, με πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα την παράδοση των εργοστασίων-μηχανοστασίων ανάμεσά τους και αυτό στο Βόλο, που οδηγεί σε μαζικές μετατάξεις - απολύσεις. Μάλιστα οι εναπομείναντες θέσεις θα μπουν σε κληρωτίδα (!) ανάμεσα στους εργαζόμενους που θα κάνουν αίτηση για να παραμείνουν.
Η γραμμή της ταξικής συνεργασίας που τελικά σημαίνει υποταγή των εργαζομένων δεν μπορεί στο ελάχιστο να εμποδίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η εφαρμογή της οποίας θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός. Είναι γραμμή ήττας για το εργατικό κίνημα.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, πρέπει να την απορρίψουν και να συστρατευθούν με την ταξική γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger