Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΜΕ



Δελτίο Τύπου
27/12/2012

Να καταβληθεί τώρα το δώρο Χριστουγέννων και τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους!

            Αποτέλεσμα της αντεργατικής φιλεργοδοτικής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων είναι η πλήρης ασυδοσία των εργοδοτών. Σε όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους πληθαίνουν τα κρούσματα της καθυστερημένης αλλά και της απλήρωτης εργασίας. Σε αρκετούς χώρους έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο.
            Η αποθράσυνσή τους έφτασε στο σημείο πολλοί εργοδότες να μην πληρώνουν ακόμη και το Δώρο Χριστουγέννων, γνωρίζοντας ότι προβλέπονται ακόμα και ποινικές κυρώσεις, τις οποίες βέβαια δε λογαριάζουν.
            Η κατάργηση του δώρου στο Δημόσιο, τις πρώην ΔΕΚΟ και στους συνταξιούχους, άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι και με αυτόν τον τρόπο πιέζουν για την κατάργησή του. Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπάρξει έγκαιρη, οργανωμένη και μαζική αντίδραση από τους ίδιους τους εργαζόμενους τόσο το Δώρο Χριστουγέννων όσο και αυτό του Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας θα καταργηθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

            Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, γνωρίζοντας τις συνθήκες τρομοκρατίας που υπάρχουν σε πολλούς χώρους, αλλά και το πρόβλημα της ανεργίας που αξιοποιείται από την εργοδοσία, καλεί τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα εκείνους που μένουν απλήρωτοι ή/και δεν πήραν το Δώρο Χριστουγέννων, να ξεπεράσουν διλήμματα ή υποσχέσεις για υπομονή, τρομοκρατία και άλλες πιέσεις και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, είτε πρόκειται για το Δώρο, είτε για επίδομα, είτε για δεδουλευμένα. Να απαιτήσουν να μπουν μπροστά τα Δ.Σ. των σωματείων του χώρου τους, όσο και τα κλαδικά. Όπου αρνούνται τα σωματεία, όπου οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές παίζουν το παιχνίδι των εργοδοτών, να μη διστάσουν να οργανωθούν οι ίδιοι και να οργανώσουν τη διεκδίκησή τους μέσα από επιτροπές αγώνα. Να μην αφήσουν την τύχη των δικαιωμάτων τους στους συνδικαλιστές που με διάφορους τρόπους συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση, έχουν τεράστιες ευθύνες για το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων.
           
            Καλούμε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση να μην υποκύψει, να απευθυνθεί στο ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στο πλευρό του. Καμία απογοήτευση! Να βάλουμε στην άκρη τη μοιρολατρία! Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας με ταξική ενότητα, οργάνωση και αντεπίθεση. Στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger