Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Τριάντα τρία εκατ. τουρίστες περιμένει το 2013 η Τουρκία Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΟΥΣ?

Στην κορυφή της λίστας η Αττάλεια

Περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB) Μπαρασάν Ουλουσόι πως θα υποδεχθεί η Τουρκία το 2013. Σύμφωνα με τον κ. Ουλουσόι, κατά το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να διαμορφωθούν γύρω στα 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τουριστών αναμένεται να κατακτήσει η Αττάλεια, ακολουθούμενη από την Κωνσταντινούπολη, τη Μούγλα, το Αϊδίνιο και την περιοχή της Καππαδοκίας.

«Παρά το γεγονός ότι το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον κόσμο αλλά και τη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, δεν βιώσαμε δραματικές μειώσεις στον τουριστικό τομέα» σημείωσε ο κ. Ουλουσόι σχολιάζοντας τη μικρή μείωση που παρατηρήθηκε στην τουριστική κίνηση το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Ουλουσόι οι περισσότεροι Τούρκοι πολίτες ταξιδεύουν κυρίως στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Η Ιταλία, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Πράγα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, οι βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα, η Συρία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Κροατία και η Ρωσία είναι τα μέρη που προτιμούν κυρίως οι Τούρκοι για τις διακοπές τους στο εξωτερικό» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου