Τους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια για τις λαϊκές οικογένειες, μέσω του νέου φορολογικού, καταγγέλλει η Ένωση Γυναικών Λάρισας, μέλος ΟΓΕ, καλώντας τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 12/12, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Καλεί όλες τις γυναίκες της εργατικής -λαϊκής οικογένειας να κρατήσουν θέση μάχης ενάντια στη νέα φοροληστεία που σχεδιάζει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο.
«Την ίδια στιγμή που αποφασίζεται από τη συγκυβέρνηση, επιδρομή στα εναπομείναντα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών - με πλήρη κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου, με κατάργηση του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα παιδιά, με ολοκληρωτικό χτύπημα στις όποιες ελαφρύνσεις υπάρχουν ακόμη, με νέα ασήκωτα χαράτσια ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες – την ίδια στιγμή αποφασίζονται νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά καταργείται το αφορολόγητο όριο, αυτό που έχει απομείνει, για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών. Πρόκειται για απάτη ολκής η κυβερνητική προπαγάνδα για την «ενίσχυση» των λαϊκών νοικοκυριών με παιδιά», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.
«Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών να βγουν στους δρόμους και να προλάβουν το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που θέλει ό,τι ψίχουλα έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά να τα τρώει η εφορία οδηγώντας το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση.
Η ΟΓΕ σε καλεί σε συγκέντρωση, την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, στις 18:30 στην κεντρική πλατεία, για να σταματήσουμε την άγρια φοροληστεία του λαού, με αιτήματα, να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι , να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα, να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, νέων, μισθωτών, εμπόρων και βιοτεχνών.
Απαιτούμε να φορολογηθεί πραγματικά το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές», υπογραμμίζει.