Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

carrefour-marinopoulos
"Ως εργαζόμενοι του τμήματος ασφαλείας των υπερμάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος βιώνουμε τις τελευταίες μέρες την ασυδοσία της εργοδοσίας. Η εταιρία προχώρησε σε αλλαγή του εργοδότη μας χωρίς τη συναίνεσή μας. Έτσι από 1/9/2012 αρνείται την παροχή των υπηρεσιών μας στα καταστήματά της.
Με πρόσχημα την μεταφορά της φύλαξης των καταστημάτων της σε εξωτερικό συνεργάτη (εταιρία SECURITY,στην οποία απαιτείται ειδική άδεια εργασίας) μας αναγκάζει με δόλιο τρόπο σε οικειοθελή παραίτηση, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο, εκτός από τη δουλειά μας, τόσο την
αποζημίωση όσο και το ταμείο ανεργίας. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία γλιτώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις αποζημιώσεις μας, αφού οι περισσότεροι από εμάς προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην εταιρία εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, μας ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας, πετώντας δεκάδες οικογένειες κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού πλέον οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.
Όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο όπου με τα απανωτά μνημόνια, συγκυβέρνηση και τρόικα σε συνεργασία με τους εργοδότες, εξαπολύουν μια τρομακτική επίθεση στα εργατικά μας δικαιώματα. Μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ελαστικά ωράρια μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Κι όλα αυτά με μοναδικό σκοπό να αποπληρώσουν ξένους και ντόπιους τοκογλύφους-τραπεζίτες.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δράσουμε ενωμένοι με δυναμικούς αγώνες. Γι αυτό σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας, με όποιον τρόπο μπορείτε, γιατί η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο των εργαζομένων.
Απαιτούμε την επαναφορά μας στην εργασία μας ως εργαζόμενοι της Carrefour Μαρινόπουλος με τους ίδιους όρους της σύμβασής μας.
Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν δικαιωθούμε!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger